reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Kochane będzie dobrze! Będzie i koniec. Oszczędzamy się, myślmy pozytywnie i słuchajmy lekarzy(zaufanych) i cieszmy sie tym stanem :)

Ja mam dziś paskudny humor. Poczta pantoflową doszły mnie słuchy, ze firma będzie ogłaszała upadłość. Mój projekt na którym tyrałam dzień i noc przez pół roku szlag trafi :( i jeszcze będę się pewnie bujac z zusem o wypłatę l4, a później zasiłku :(

Ta dzidzia to Cud, który zawitał do nas w ostatnim momencie! Dwa tygodnie później dowiedziałaby się o ciąży i pewnie miałabym już wymówienie w ręku :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane będzie dobrze! Będzie i koniec. Oszczędzamy się, myślmy pozytywnie i słuchajmy lekarzy(zaufanych) i cieszmy sie tym stanem :)

Ja mam dziś paskudny humor. Poczta pantoflową doszły mnie słuchy, ze firma będzie ogłaszała upadłość. Mój projekt na którym tyrałam dzień i noc przez pół roku szlag trafi :( i jeszcze będę się pewnie bujac z zusem o wypłatę l4, a później zasiłku :(

Ta dzidzia to Cud, który zawitał do nas w ostatnim momencie! Dwa tygodnie później dowiedziałaby się o ciąży i pewnie miałabym już wymówienie w ręku :(

Dokładnie myślenie pozytywne działa cuda !!! [emoji3][emoji3][emoji3]
Dobrze, ze Wam się tak udało ... Ty zrobiłaś wszystko jak należy, wiec dlaczego masz wątpliwości co do wypłaty za zwolnienie z ZUS? Masz podejrzenie, ze pracodawca nie odprowadzał za Ciebie składek ?

Matko czy Wam tez tak chce się pic non stop ?

Sylwia mowilam Ci juz, ze blizniaki [emoji12][emoji12][emoji12]

Kasia super [emoji7][emoji7][emoji7] piękna fasolka [emoji173]️

Ja mam pytanko Was. Jakie witaminy bierzecie oprócz kwasu foliowego ?

Emsii niech juz bedzie to jedno lepiej :-p
Ja mam wizyte jutro. Niby rozpoczynam 6tc, ale sama nie wiem, niby robilam testy owu i wiem kiedy byla owu.. Ale ta beta, moze byly dwie.. Jutro sie wszystkiego dowiem
Ja biorę femibion natal1, wit d3 tak zalecila endokrynolog.

Witam listopadówki!
W niedzielę wyszedł pozytywny test z moczu, dziś z krwi:) Termin przewidywany to 13 listopada:) Wizytę u mojej ginki mam 20 marca. Chodzę sikać dosłownie co pół godziny, a nie pamiętam tego objawu z poprzednich ciąży. Jestem strasznie głodna, a nie mam na nic ochoty;)
Z tym głodem i na nic ochoty to mialam w dzien planowanej @ i dzień po :rofl2:

Ach z ta praca.. Nigdy nic nie wiadomo. Ja nie wiem czy nie pojde na l4 bo te starszaki mnie wykoncza.. Jest to praca zbyt stresująca.. Praca w szkole i w maluchach jest jak najbardziej ok.
I jeszcze nie wiem jak z umowami bo mam az 3, jedna na czas okreslony do konca czerwca, drugą na zastepstwo do listopada a trzecią na czas nieokreslony. Jak myslicie? Co z tego bedzir?

Dobrze, ze Wam się tak udało ... Ty zrobiłaś wszystko jak należy, wiec dlaczego masz wątpliwości co do wypłaty za zwolnienie z ZUS? Masz podejrzenie, ze pracodawca nie odprowadzał za Ciebie składek ?

Emsi ja tez mam suchosc jak cholera.. Ciekawe czy to fasolka wszystkie plyny nam wchłania :rolleyes::-D

Ja zrobiłam zdrowy obiadek, a teraz leżę, bo mi niedobrze :p
@venus27, bardzo się cieszę z Twoich przemyśleń. Czasem los tak nas wiedzie, żebyśmy sami zobaczyli co jest dla nas ważne :) Wg mnie dziecko to jest taki dar, ze nie umiem opisać.

Mam nadzieje, ze składki płacili.
Martwię się o ten pierwszy miesiąc l4 kiedy to płaci pracodawca. Będę się chyba modlić, aby nie ogłosili upadłości w ciągu miesiąca. Później jak przejdą płatności na ZUS to powinno być łatwiej. Ależ tego co mój mąż się już dowiadywał w zusie to będę musiała przedstawić kilka papierkow, także pewnie będę się musiała bujać z tym trochę. W ogóle kontakty z ZUS do przyjemnych nie należą...

@sylwkaq90 ciekawe czy już od razu będzie widac dwa bąble czy jeden :) bo ze to bliźniaki to pewne :D :D :D

Ja zrobiłam zdrowy obiadek, a teraz leżę, bo mi niedobrze :p
@venus27, bardzo się cieszę z Twoich przemyśleń. Czasem los tak nas wiedzie, żebyśmy sami zobaczyli co jest dla nas ważne :) Wg mnie dziecko to jest taki dar, ze nie umiem opisać.

Kiedyś w przychodni, jak mój najstarszy synek miał ok 5 miesięcy, czekałam w poczekalni na swoją kolej do szczepienia i tak zaczęłyśmy sobie z mamami opowiadać jak nam minęły pierwsze tygodnie. I każda sobie ponarzekała, ja w tym również bo moje dziecko miało bite 3 miesiące takie kolki że ledwo mogłam skorzystać z wc, o spaniu to prawie zapomniałam i tylko u mnie chciał być na rękach. Jak to wspominam to do tej pory mam ciary... Zmierzam do tego, że taka babeczka do mnie powiedziała, że u nas to samo, ale ja tak długo nie mogłam mieć dzieci, że za każda zawalona noc, każdy płacz dziękuje Bogu... Powiem Wam, że dało mi to do myślenia. Czasem skupiam się na tym, że dokazują, kłócą się i doprowadzają mnie do szału itd. Mama z przejściami rzadko kiedy tak pomyśli, podświadomie cieszy się, że może na to patrzeć i to przeżywać. Trochę zamotałam, ale mam nadzieję, że zrozumieliście co miałam na myśli...

Kiedyś w przychodni, jak mój najstarszy synek miał ok 5 miesięcy, czekałam w poczekalni na swoją kolej do szczepienia i tak zaczęłyśmy sobie z mamami opowiadać jak nam minęły pierwsze tygodnie. I każda sobie ponarzekała, ja w tym również bo moje dziecko miało bite 3 miesiące takie kolki że ledwo mogłam skorzystać z wc, o spaniu to prawie zapomniałam i tylko u mnie chciał być na rękach. Jak to wspominam to do tej pory mam ciary... Zmierzam do tego, że taka babeczka do mnie powiedziała, że u nas to samo, ale ja tak długo nie mogłam mieć dzieci, że za każda zawalona noc, każdy płacz dziękuje Bogu... Powiem Wam, że dało mi to do myślenia. Czasem skupiam się na tym, że dokazują, kłócą się i doprowadzają mnie do szału itd. Mama z przejściami rzadko kiedy tak pomyśli, podświadomie cieszy się, że może na to patrzeć i to przeżywać. Trochę zamotałam, ale mam nadzieję, że zrozumieliście co miałam na myśli...

Dokładnie Venus :)

reklama
Dziewczyny tak ostatnio przeglądałam sobie usg moich dzieci i to pierwsze usg myliło się tylko o 1 dzień od daty porodu, dalsze usg już wychodziły nawet z tygodniową różnicą. Ciekawe jak to się ma do rzeczywistości :)

Do góry