reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej

Mój małżonek (uwielbiam, to określenie mojej babci :D ) miał zakaz (jak to napisała Katia) wymiany płynów ustrojowych, bo miał bostonkę i chyba 5 tyg nie tykałam go nawet suchym patykiem :D
Wczoraj pozwoliłam mu przenieść się z sofy do naszego łóżka. Ja raczej nie mam ochoty na seks, bo zmęczenie i nudności wykańczają mnie, więc obecnie nie może na mnie często liczyć :D

reklama
Dziewczyny takie dość odważne pytanie.. przytulacie się z tatuskami...? bo ja się normalnie boję o ewentualne konsekwencje i dałam szlaban do 2 trymestru.
Ja tez nestety mam zakaz przez krwawienia i krwiaczka. Mam nadzieje, ze krwiaczek zniknie amozejuz go nie ma, ale zakaz obowiazuje. Masakra, ale coz dzidza najwazniejsza.

A i jeszcze odnośnie stanu skóry i płci, to u mnie kompletnie nie sprawdziło się w pierwszej ciąży ;) miałam pryszcz na pryszczu, a urodziłam chłopca ;) teraz nie ma dramatu, ale pojedyncze pryszcze wyskakują mi ;)
Wiem, ze to też zabobon, ale u mnie sprawdził się kształt brzucha :D miałam taką okrągłą piłeczkę, z tyłu nie było widać, że w ciąży jestem ;)
Tak wyglądałam dzień przed porodem ;)

Załączniki

• SDC12976 (Copy).JPG
    SDC12976 (Copy).JPG
    61,9 KB · Wyświetleń: 83
U mnie smaki tez po równo :)

Jutro jak włączę komputer to prześle swoje zdjecie sprzed porodu. Wyglada jakbym na kolanach trzymała piłeczkę :p a raczej piłkę lekarska [emoji23][emoji23][emoji23]

Synek zasypia, mąż pojechał na saunę, a ja oglądam kabaret i pewnie w ciągu pół godziny zasnę [emoji23]

W piątek mam genetyczne i już się stresuje. Już zaczęły się głupie sny.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ze słodkim tez sie nie sprawdziło :D zrem słodkie, kwaśnego zero. :D
Hmmm.... jeszcze słyszałam właśnie o kształcie brzucha, chyba Kiedy jest "trójkątny" to chłopak :-)

@Emsi* o! gdzie kupiłaś swoje? Jakiś sklep stacjonarny czy internetowy? :)

W h&m. Jak zrobię fotkę to wrzucę

Dziewczyny ciagle mnie syfi! Zazwyczaj niemialam problemow z cera, a teraz masakra, przebarwienia, syfy na buzi, ramionach, plecach, nawet na skorze glowy we wlosach mam :( Gdzie ten blask, mocne wlosy, piekna cera co opisuja w goglach o ciezarnych?? Bo napewno nie u mnie, czuje sie okropnie!

Witaj w klubie :/

jesliby tak patrzec to bede kiec chłopaka bo zadnych problemow z cera nie mam. Zreszta w doroslym wieku nigdy zadnych wypryskow i innych pewnie dlatego ze się nie maluję :)

oar89n7312bz9t17.png

Nie jestem pewna, czy malowanie ma tu jakikolwiek wpływ. Jest coś takiego jak trądzik dorosłych i on nie pojawia się tylko na twarzy.
Tu największy wpływ ma dieta: gluten, laktoza itp.

Ja jem I slodkie I kwasne ;)

Lena brzuszek super, taki skromniutku, ja to jak czolg chodzilam, ludzie sie za mna ogladali [emoji23]

Ja również i to i to. Jednak biorąc pod uwagę, ze przed ciąża słodycz to była rzadkość, to teraz jem znacznie więcej słodkiego.

U mnie smaki tez po równo :)

Jutro jak włączę komputer to prześle swoje zdjecie sprzed porodu. Wyglada jakbym na kolanach trzymała piłeczkę :p a raczej piłkę lekarska [emoji23][emoji23][emoji23]

Synek zasypia, mąż pojechał na saunę, a ja oglądam kabaret i pewnie w ciągu pół godziny zasnę [emoji23]

W piątek mam genetyczne i już się stresuje. Już zaczęły się głupie sny.

Ja kochana mam w sobotę i dokładnie to samo przeżywam ... musi być dobrze i na pewno będzie [emoji6][emoji123]

Mam do Was pytanie. Czy ból w podbrzuszu przy sikaniu to pęcherz ? Nigdy nie miałam zapalenia pęcherza, stad pytam czy to może być to czy jednak coś innego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam do Was pytanie. Czy ból w podbrzuszu przy sikaniu to pęcherz ? Nigdy nie miałam zapalenia pęcherza, stad pytam czy to może być to czy jednak coś innego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja np. jak mam bardzo pełny pęcherz i się wysiusiam to czuje taki ucisk (jakby skurcz) w pęcherzu. Ale to nie piecze, ani nic. W poprzedniej ciąży tez tak miałam także tym się nie martwię.

Melduje się z rana [emoji5] dziewczyny jestem.przerażona ciśnie mnie głód już od teraz a mam mieć dzisiaj wyniki, mocz glukoza itd. Ja nie wiem jak dam radę wytrzymać bo muli mnie na samą myśl...Na 8 prowadzę corcie do przedszkola, po drodze do urzędu jeden papierek dostarczyć i wtedy na wyniki. Dla mnie najgorsze jest ze właśnie jak mnie muli to muszę coś zjeść chociaż banana A teraz mam przerabane lol buziki miłego dnia! !:)

Dla mnie wyjście z domu bez śniadania to tragedia :( zaraz mnie trzęsie, jest ni niedobrze, słabo.... W ciąży najbardziej nie lubię tego, ze trzeba ci chwile na czczo latać do laboratorium :(
Powodzenia na badaniach!

Ciężka nic za mną. Nie wyspalam się. A na dziś zaplanowałam tyle rzeczy, ze nie wiem czy zdążę.

Ktoś dzisiaj ma wizytę? :)

Miłego dnia wszystkim!

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Do góry