reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej

Mój małżonek (uwielbiam, to określenie mojej babci :D ) miał zakaz (jak to napisała Katia) wymiany płynów ustrojowych, bo miał bostonkę i chyba 5 tyg nie tykałam go nawet suchym patykiem :D
Wczoraj pozwoliłam mu przenieść się z sofy do naszego łóżka. Ja raczej nie mam ochoty na seks, bo zmęczenie i nudności wykańczają mnie, więc obecnie nie może na mnie często liczyć :D

reklama
Dziewczyny takie dość odważne pytanie.. przytulacie się z tatuskami...? bo ja się normalnie boję o ewentualne konsekwencje i dałam szlaban do 2 trymestru.
Ja tez nestety mam zakaz przez krwawienia i krwiaczka. Mam nadzieje, ze krwiaczek zniknie amozejuz go nie ma, ale zakaz obowiazuje. Masakra, ale coz dzidza najwazniejsza.

A i jeszcze odnośnie stanu skóry i płci, to u mnie kompletnie nie sprawdziło się w pierwszej ciąży ;) miałam pryszcz na pryszczu, a urodziłam chłopca ;) teraz nie ma dramatu, ale pojedyncze pryszcze wyskakują mi ;)
Wiem, ze to też zabobon, ale u mnie sprawdził się kształt brzucha :D miałam taką okrągłą piłeczkę, z tyłu nie było widać, że w ciąży jestem ;)
Tak wyglądałam dzień przed porodem ;)

Załączniki

• SDC12976 (Copy).JPG
    SDC12976 (Copy).JPG
    61,9 KB · Wyświetleń: 84
U mnie smaki tez po równo :)

Jutro jak włączę komputer to prześle swoje zdjecie sprzed porodu. Wyglada jakbym na kolanach trzymała piłeczkę :p a raczej piłkę lekarska [emoji23][emoji23][emoji23]

Synek zasypia, mąż pojechał na saunę, a ja oglądam kabaret i pewnie w ciągu pół godziny zasnę [emoji23]

W piątek mam genetyczne i już się stresuje. Już zaczęły się głupie sny.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ze słodkim tez sie nie sprawdziło :D zrem słodkie, kwaśnego zero. :D
Hmmm.... jeszcze słyszałam właśnie o kształcie brzucha, chyba Kiedy jest "trójkątny" to chłopak :-)

@Emsi* o! gdzie kupiłaś swoje? Jakiś sklep stacjonarny czy internetowy? :)

W h&m. Jak zrobię fotkę to wrzucę

Dziewczyny ciagle mnie syfi! Zazwyczaj niemialam problemow z cera, a teraz masakra, przebarwienia, syfy na buzi, ramionach, plecach, nawet na skorze glowy we wlosach mam :( Gdzie ten blask, mocne wlosy, piekna cera co opisuja w goglach o ciezarnych?? Bo napewno nie u mnie, czuje sie okropnie!

Witaj w klubie :/

jesliby tak patrzec to bede kiec chłopaka bo zadnych problemow z cera nie mam. Zreszta w doroslym wieku nigdy zadnych wypryskow i innych pewnie dlatego ze się nie maluję :)

oar89n7312bz9t17.png

Nie jestem pewna, czy malowanie ma tu jakikolwiek wpływ. Jest coś takiego jak trądzik dorosłych i on nie pojawia się tylko na twarzy.
Tu największy wpływ ma dieta: gluten, laktoza itp.

Ja jem I slodkie I kwasne ;)

Lena brzuszek super, taki skromniutku, ja to jak czolg chodzilam, ludzie sie za mna ogladali [emoji23]

Ja również i to i to. Jednak biorąc pod uwagę, ze przed ciąża słodycz to była rzadkość, to teraz jem znacznie więcej słodkiego.

U mnie smaki tez po równo :)

Jutro jak włączę komputer to prześle swoje zdjecie sprzed porodu. Wyglada jakbym na kolanach trzymała piłeczkę :p a raczej piłkę lekarska [emoji23][emoji23][emoji23]

Synek zasypia, mąż pojechał na saunę, a ja oglądam kabaret i pewnie w ciągu pół godziny zasnę [emoji23]

W piątek mam genetyczne i już się stresuje. Już zaczęły się głupie sny.

Ja kochana mam w sobotę i dokładnie to samo przeżywam ... musi być dobrze i na pewno będzie [emoji6][emoji123]

Mam do Was pytanie. Czy ból w podbrzuszu przy sikaniu to pęcherz ? Nigdy nie miałam zapalenia pęcherza, stad pytam czy to może być to czy jednak coś innego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam do Was pytanie. Czy ból w podbrzuszu przy sikaniu to pęcherz ? Nigdy nie miałam zapalenia pęcherza, stad pytam czy to może być to czy jednak coś innego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja np. jak mam bardzo pełny pęcherz i się wysiusiam to czuje taki ucisk (jakby skurcz) w pęcherzu. Ale to nie piecze, ani nic. W poprzedniej ciąży tez tak miałam także tym się nie martwię.

Melduje się z rana [emoji5] dziewczyny jestem.przerażona ciśnie mnie głód już od teraz a mam mieć dzisiaj wyniki, mocz glukoza itd. Ja nie wiem jak dam radę wytrzymać bo muli mnie na samą myśl...Na 8 prowadzę corcie do przedszkola, po drodze do urzędu jeden papierek dostarczyć i wtedy na wyniki. Dla mnie najgorsze jest ze właśnie jak mnie muli to muszę coś zjeść chociaż banana A teraz mam przerabane lol buziki miłego dnia! !:)

Dla mnie wyjście z domu bez śniadania to tragedia :( zaraz mnie trzęsie, jest ni niedobrze, słabo.... W ciąży najbardziej nie lubię tego, ze trzeba ci chwile na czczo latać do laboratorium :(
Powodzenia na badaniach!

Ciężka nic za mną. Nie wyspalam się. A na dziś zaplanowałam tyle rzeczy, ze nie wiem czy zdążę.

Ktoś dzisiaj ma wizytę? :)

Miłego dnia wszystkim!

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Do góry