reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Kurcze no musi być dobrze [emoji5] tylko czego w głowie cały czas zle myśli siedzą im bliżej do wizyty tym większe [emoji54]
Dziewczyny a jak to u Was jest z piersiami bo właśnie u mnie są mniej bolesne i jakby troszkę mieksze, żyłki widoczne trochę mnie to martwi [emoji54]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Bola mnie minimalne, zrobily sie miekkie taka kolej rzeczy, wszystko wporzadku :)

reklama
Zgadzam sie z pojeciem ze kazda ciaza przebiega inaczej i inaczej sie wyglada o corci dowiedzielismy sie dzien po weselu pod koniec listopada w styczniu juz nie miescilam sie w zadne spodnie w kwietniu wygladalam jak do porodu a przybralam tylko 9kg mialam tyle wod plodowych ze jak zaczely odplywac to cala noc odplywaly i na drugi dzien na porodowce przebijali pecherz zebym mogla urodzic. A teraz mieszcze sie we wszystko tylek mi zmalal brzuszek tez jakis inny ksztalt ma ciekawe co bedzie dalej :-)
Chlopczyk bedzie ;)

To podobno od plemika zalezy jaka plec bedzie, nie od jajka ;)
@marta jesli chodzi o ten bol pod biustem I jesli bedziesz miala tak jak ja to wspolczuje... strasznie to meczace I boli, im wieksze dziecko tym bylo tylko gorzej, kazdy ruch reka wywolywal okropny bol!

Ja mam do konca maja zawalone robota, ani chwili wytchnienia, wiec jakos nawet noe mam czasu pomyslec o wizycie, jeszcze 3tygodnie, wiec sobie nie zawracam tym glowy...

Hej
Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Mnie też mdli tak strasznie, że najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku. W ciąży z Alankiem jakoś koło 7 tyg zaczęło mnie mdlić i skończyło w 17 tc, więc jeszcze trochę przede mną...
W środę mam wizytę u innego lekarza i już stresuje się...
Trochę namieszałam z tymi lekarzami, ale ten do którego chciałam chodzić pierwszy wolny termin miał na 12 kwietnia, a ja nie mogłam tak długo czekać ;)
Ten u którego byłam teraz kazał mi przyjść na następną wizytę dopiero 10 maja, a ja nie wytrzymam tak długo :D
Nie wiem co mam robić, bo nie stać mnie na chodzenie prywatnie do dwóch lekarzy, więc któregoś będę musiała wybrać :D
Ten u którego byłam teraz przyjmuje codziennie, więc gdyby odpukać coś się działo, to w każdej chwili mogę pojechać, ale ten drugi ma lepsze opinie ;) i dogódź tu babie w ciąży ;)

W planowanie płci na podstawie tego po której stronie czuje się dziecko nie wierze, ale u moich znajomych sprawdził się kształt brzucha, ja nie mam punktu odniesienia, ale moja koleżanka ma chłopca i dziewczynkę i z chłopcem miała taki ładny okrągły brzuszek, a z dziewczynką przytyła w biodrach i brzuch miała taki rozlany...ja miałam taką piłeczkę i urodziłam chłopca, inna koleżanka taki rozlany i ma dziewczynkę, moja mama w obu ciążach miała rozlany i ma dwie córki ;)

reklama
Mam uczucie , ze dziecko kopie, ale kopniaki czuje u gory brzucha, nachodza mnie takie mysli, ze moge byc dalej w ciazy niz mi sie to wydaje, moj brzuch tez jest naprawde spory hmm swiruje chyba;)

Do góry