reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Zgadzam sie z pojeciem ze kazda ciaza przebiega inaczej i inaczej sie wyglada o corci dowiedzielismy sie dzien po weselu pod koniec listopada w styczniu juz nie miescilam sie w zadne spodnie w kwietniu wygladalam jak do porodu a przybralam tylko 9kg mialam tyle wod plodowych ze jak zaczely odplywac to cala noc odplywaly i na drugi dzien na porodowce przebijali pecherz zebym mogla urodzic. A teraz mieszcze sie we wszystko tylek mi zmalal brzuszek tez jakis inny ksztalt ma ciekawe co bedzie dalej :-)

Ja mam do wizyty jeszcze 17 dni, w pierwszej ciąży nie mogłabym się doczekać ale teraz mam małego człowieczka na głowie i czas mnie jakoś nie przeraża :D

Na ostatnim USG moja fasolinda miała 1,28cm i był to 7t5d, też luxmed i dobry sprzęt, zresztą aplikacje pokazują jaka powinna być wielkość zarodka pod koniec danego tygodnia :)

@ewelinanice rewelacja!!! Gratuluje. Widzisz, wszystko ok, na poczatkowym etapie malenstwo tak szybko rosnie, kilka-kilkanascie dni i jaka zmiana :)
@Mimi2330 moje malenstwo mialo 6,3mm i lekarka powiedziala mi, ze to odpowiada 6t5d no i moje wszystkie aplikacje ciazowe zgodnie twierdza, ze dziecko na tym etapie jest wielkosci soczewicy. A skad owulacja to wiadomo po tym, ze w momencie uwolnienia komorki jajowej postaje z peknietego pecherzyka cialko żółte. Cialko zolte spelnia kluczowa role w utrzymaniu wczesnej ciazy, produkuje hormon: progesteron i gdy otrzymuje sygnal, ze doszlo do zaplodnienia nie zanika (w cyklu gdy nie ma zarodka, cialko zolte zanika i przychodzi miesiaczka) a rozrasta sie, jest widoczne na usg jako cysta. Pod koniec pierwszego trymestru mamy juz sprawnie dzialajace lozysko i to ono przejmuje glowna role w wytwarzaniu progesteronu a cialko zolte z czasem zanika.
@Mycha07 nie znam sie na cukiernictwie, poprosilam o waniliowe cupcakes z nieslodkim frosting, slodka posypka i cyferka.

GRATULUJE udanych wizyt!!! Rośniemy dziewczyny!! Rosniemy :) ja teraz mam ciaze z owu z lewego jajnika, synek byl z prawego.
Ja druga corke jak sobie przypominam mialam.z.lewego jesli faktycznie z prawego sa chlopaki... to bede najszczwsliwsza mama na swiecie hehe

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie u endokrynologa.
Dostałam lek Letrox 75. Mam brać pół tabletki pół godziny przed śniadaniem. Wizyta najlepiej za 2 tygodnie. Mam powtórzyć tsh anty TPO i anty TG

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny a macie takie jakby bole mięśni w gornej czesci brzucha tak zaraz pod biustem dzisjaj mi coś takiego dokucza tak jakbym ćwiczyła brzuszki cały dzień [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

reklama
Dziewczyny też macie ochotę na kapustę kiszoną?Ja wczoraj zrobiłąm do obiadu kapustę kiszoną z marchewką i tak mi zasmakowała, że jutro znów robię. Masakra jaka pyszna! Ale mi się smak zmienił. Wczoraj udko z kurczaka wcinałam jak najęta,a do tej pory tylko filet z piersi mógł być na obiad.:)
Baaa ma wode z wireczka z kapuchy pilam :) ale juz mi przeszlo, organizm domagal sie chyba duzej dawki wit C I prebiotykow ;)

Do góry