reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Zgadzam sie z pojeciem ze kazda ciaza przebiega inaczej i inaczej sie wyglada o corci dowiedzielismy sie dzien po weselu pod koniec listopada w styczniu juz nie miescilam sie w zadne spodnie w kwietniu wygladalam jak do porodu a przybralam tylko 9kg mialam tyle wod plodowych ze jak zaczely odplywac to cala noc odplywaly i na drugi dzien na porodowce przebijali pecherz zebym mogla urodzic. A teraz mieszcze sie we wszystko tylek mi zmalal brzuszek tez jakis inny ksztalt ma ciekawe co bedzie dalej :-)

Ja mam do wizyty jeszcze 17 dni, w pierwszej ciąży nie mogłabym się doczekać ale teraz mam małego człowieczka na głowie i czas mnie jakoś nie przeraża :D

Na ostatnim USG moja fasolinda miała 1,28cm i był to 7t5d, też luxmed i dobry sprzęt, zresztą aplikacje pokazują jaka powinna być wielkość zarodka pod koniec danego tygodnia :)

@ewelinanice rewelacja!!! Gratuluje. Widzisz, wszystko ok, na poczatkowym etapie malenstwo tak szybko rosnie, kilka-kilkanascie dni i jaka zmiana :)
@Mimi2330 moje malenstwo mialo 6,3mm i lekarka powiedziala mi, ze to odpowiada 6t5d no i moje wszystkie aplikacje ciazowe zgodnie twierdza, ze dziecko na tym etapie jest wielkosci soczewicy. A skad owulacja to wiadomo po tym, ze w momencie uwolnienia komorki jajowej postaje z peknietego pecherzyka cialko żółte. Cialko zolte spelnia kluczowa role w utrzymaniu wczesnej ciazy, produkuje hormon: progesteron i gdy otrzymuje sygnal, ze doszlo do zaplodnienia nie zanika (w cyklu gdy nie ma zarodka, cialko zolte zanika i przychodzi miesiaczka) a rozrasta sie, jest widoczne na usg jako cysta. Pod koniec pierwszego trymestru mamy juz sprawnie dzialajace lozysko i to ono przejmuje glowna role w wytwarzaniu progesteronu a cialko zolte z czasem zanika.
@Mycha07 nie znam sie na cukiernictwie, poprosilam o waniliowe cupcakes z nieslodkim frosting, slodka posypka i cyferka.

GRATULUJE udanych wizyt!!! Rośniemy dziewczyny!! Rosniemy :) ja teraz mam ciaze z owu z lewego jajnika, synek byl z prawego.
Ja druga corke jak sobie przypominam mialam.z.lewego jesli faktycznie z prawego sa chlopaki... to bede najszczwsliwsza mama na swiecie hehe

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie u endokrynologa.
Dostałam lek Letrox 75. Mam brać pół tabletki pół godziny przed śniadaniem. Wizyta najlepiej za 2 tygodnie. Mam powtórzyć tsh anty TPO i anty TG

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny a macie takie jakby bole mięśni w gornej czesci brzucha tak zaraz pod biustem dzisjaj mi coś takiego dokucza tak jakbym ćwiczyła brzuszki cały dzień [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

reklama
Dziewczyny też macie ochotę na kapustę kiszoną?Ja wczoraj zrobiłąm do obiadu kapustę kiszoną z marchewką i tak mi zasmakowała, że jutro znów robię. Masakra jaka pyszna! Ale mi się smak zmienił. Wczoraj udko z kurczaka wcinałam jak najęta,a do tej pory tylko filet z piersi mógł być na obiad.:)
Baaa ma wode z wireczka z kapuchy pilam :) ale juz mi przeszlo, organizm domagal sie chyba duzej dawki wit C I prebiotykow ;)

Do góry