reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Tak strasznie nic mi sie nie chce :( ciagle odkladam robote do ostatniej chwili, z wczoraj mialam dzis zrobic ale taki ciezar czuje na zoladku , ze wstac nie moge :/
A to zawsze sprawdza sie TSH czy tylko jak ktos mial wczesniej problemy? Nie pamietam, zeby tutaj badali

reklama
Ktore z Irlandii, bo juz nie pamietam? :) Pytanie do was, bo zdawalo mi sie, ze w poprzednich ciazach mialam pobierana krew w pierwszym trymestrze? Teraz Gp nic nie mowil, zeby zapisac sie do pielegniarki? Nie wiem czy zapomnial, czy cos mi sie pomylilo?

Ja mam niedoczynność tarczycy i leczę się od 3 lat. Udało mi się zajść w ciąże z wynikiem 1,6. Wszystko po konsultacji z moją endokrynologiem. I w 6 tygodniu ciąży miałam już wynik 3,0 przy braniu cały czas tabletek Euthyrox75. Dostałam oczywiście dawkę 112 i jod. Powiedziała mi, że powinnam mieć wynik do 2,5 tsh. Teraz co miesiąc mam u niej wizyty i robię tsh. Zobaczymy jak to będzie:)

Zjadłam makaron z tuńczykiem i cały czas myślę o tym moim TSH.
Zastanawiam się czy już przed ciążą mogłam mieć problemy z tarczycą. Nawet się pod tym.katem nie przygotowałam. Tylko z drugiej strony nawet o tym nie pomyślałam. Z córeczką wszystko było idealne :(

Laydeek, spokojnie, to nie są problemy z tarczyca jeszcze. Po prostu w ciąży cała gospodarka hormonalna szaleje.
Jeśli teraz masz 2,9, to wczesniej pewnie więcej nie miałaś, a to jest w normie (bo jesli nie jest się w ciąży, to norma do 4,2)

Laydeek nie zamartwiaj się tą tarczycą. Poprostu powinnaś dostać skierowanie do endo w trybie pilnym, bynajmniej u mnie jest taka procedura i w ciągu kilku dni by Cię przyjęła i zobaczyła czy potrzeba zastosować leki. Ja wiedziałam o tarczycy i gdy zobaczyłam 2 kreski odrazu dzwoniłam umówić się na wizytę do endo, bo wiedziałam co mnie czeka.Głowa do góry!!!:)

reklama
Do góry