reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny ale dziś się strachu najadlam! Wstałam i od razu siku. Zrobiłam, podcieram się a tam kolor różowy.... matko. Zbladlam. Szybko na dół po duphaston i znów do łazienki. Sprawdzałam co sekundę ale nie powtórzył się ten kolor. Ale i tak się boję :(

hchy43r8h8l5x99d.png
Ojej :( to na pewno nic groźnego, ale wierzę, że się przestraszyłaś. Nie miałas jakiegoś wysiłku? Stosunku? A może jesteś w terminie kolejnej @?

reklama
Oj dziewczyny cieżko was nadrobić.
Jestem tak senna ze na drzemki chodzę spać razem z córka. Nic nie jestem w stanie ogarnąć. Pobudek przez córkę mam jeszcze milion nie wiem czy to sie kiedyś skończy :/
Powiedzieliśmy rodzinie juz o ciazy. Oczywiście ze sie staraliśmy to nie było zdziwienia.
Nie mam na nic czasu i często sie zapominam niestety. Dużo dźwigam ciagle nosze mała. Na razie jakoś mi trudno ale wiem ze bedzie gorzej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@syska90 ja też walczę z sennością. No i mdłościami. Os 7 rano już się zaczęło. Właśnie sobie uświadomiłam, że wchodzę powoli w 9 tc, a to podobno zwiększone stężenie beta hcg i nasilenie objawów.

@sylwkaq90 co u Ciebie Kochana? Jak mdłości? Od jutra idziesz na l4?

@gabrika co u Ciebie? Pracujesz z domu?

hej :) ale piszecie, trudno nadążyć :) ja siedzę w pracy, ale jestem tak śpiąca, że zaraz zaryję głową w biurko... mały jeszcze budzi się w nocy, więc nie mam kiedy odpocząć. Nie chcę jeszcze mówić w pracy o ciąży, także pomęczę się jeszcze trochę.
Mój 2,5- letni synek ma na imię Adaś :) co do drugiego to stwierdziliśmy, że zaczniemy się "kłócić" o imię dopiero, jak znana będzie płeć :) Bardzo podoba mi się imię Lila (Lilianna), ale mój kazał sobie wybić z głowy to imię. Ładne też Kornelia, ale mój nie chce imienia z literką "R" (ciężko mu wypowiedzieć rrr ;) ). Oliwia też ładne, ale moja siostra ma Oliwiera, więc nie jestem przekonana... Co do chłopca to będzie ciężko, bo w rodzinie mojego jest baaardzo dużo chłopców, a to nawet nazwisko to samo więc lepiej, żeby się nie powtarzało.
Z objawów u mnie to senność i ciągłe uczucie głodu - do pracy biorę przekąski typu orzeszki, marchewka itp, żeby nie wcinać słodyczy i tłustych przekąsek ;) piersi mnie też bolą... mdłości nie mam, ale się cieszę, bo w poprzedniej ciąży wymiotowałam do 4 miesiąca. W sobotę mam USG- mam nadzieję, że już będzie słychać serduszko :)

Hugins to nie tak, najwczesniej na macierzynski mozesz isc po 26tygodniu, ale od tego czasu licza ci 6miesiecy, po ktorych musisz wrocic do pracy. Dlatego kobiety pracuja do konca aby pozniej posiedziec z maluszkiem jak najdluzej.
Dziewczyny bezprzrsady w Polsce z tego co czytalam tez masz tylko 3 darmowe scany a tak to biegacie prywatnie .
Oni nie podtrzymuja ciazy do 12tyg. Natura...
A jak bierzesz chorobowe teraz to kto Ci placi? Zeby dostac macierzynski musisz przepracowac 2lata przed pojsciem I wtedy dostaniesz, jak pracujesz krocej to niestety nic ci sie nie nalezy. Najlepiej odrazu przejsc na socjala ;)
Ja tez nie wyrazalam zgody na grzebanie mi w srodku a szyjke sprawdzaja tylko jak ktos chce.
W czasie porodu I po opieka super :D

reklama
Do góry