reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Caltha, u nas kariotypy wyszły prawidłowe. Też robiłam te mutacje w kierunku trombofilli i wyszły mi MTHFR i pai-1. Natomiast zespół antyfosfolipidowy mi nie wyszedł, ale mam antykoagulant tocznia w gornej granicy.

Macie jakiś link do kalkulatora ciażowego, który oblicza tygodnie i dni? Ja korzystałam w medonet, ale dzisiaj coś szwankuje i odejmuje mi 1 dzień;p

reklama
ciekawe ile będę czekać na wyniki. Mój gin mówi że i tak powinnam brać heparynę, tylko potwierdzenie genetyczne to pewność refundacji. Ciąża z córką była od usg genetycznego na acard 150mg bo wyszło podwyższone ryzyko IUGR i rzucawki

ja się zastanawiam czy bez wyników z samych objawów dostanę refundację, bo to duży koszt razem z wizytami będzie. A nie każdy lekarz chce dać refundacje bez podkładki w postaci wyników badań

Ja mam na refundację. Od lekarza dużo zależy. Mam też na papierze zalecenie od genetyka co do przyjmowania heparyny. Biorę clexane40 i na refundację 10 zastrzyków kosztuje aż 36 zł (bez refundacji 120zł!!)

Ja mam na refundację. Od lekarza dużo zależy. Mam też na papierze zalecenie od genetyka co do przyjmowania heparyny. Biorę clexane40 i na refundację 10 zastrzyków kosztuje aż 36 zł (bez refundacji 120zł!!)
no właśnie bez refundacji 360zl na miesiąc, plus 200 wizyta, potem 2 w miesiącu, plus badania, a jak dojdzie usg genetyczne- nie ma jak polityka prorodzinna
we wtorek idę do gina z ubezpieczenia prywatnego, żeby choć badania mieć za darmo. Ale zaufanie mam tylko do mojego, więc będzie lecieć kasa. Kurde pierwszy raz się modlę, by wyniki były na tyle złe, by dostać refundację- masakra
I chyba kiedyś była większa refundacja na heparynę. Z resztą mm dla alergików też podrożało- w sensie refundacja jest niższa
nosz krew mnie zalewa jak to wszystko obserwuję

Witajcie kochane ... i ja nieśmiało dołączam do mamusiek listopadowych [emoji4]
To moja druga ciąża. Pierwsza 11 lat temu i kochany synek. Zatem po tylu latach to jak pierwsza [emoji39]
Według OM 4t2d ale według jest młodsza. Jutro powinnam dostać @ a testy od środy już pozytywne [emoji4] Betę chce zrobić we wtorek i po 48h w czwartek aby sprawdzić czy wszystko dobrze.
A powiemy najbliższym jak zobaczymy bijące serduszko, tak może koło 8t.

Życzę Wam spokojnych nudnych ciąż [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie kochane ... i ja nieśmiało dołączam do mamusiek listopadowych [emoji4]
To moja druga ciąża. Pierwsza 11 lat temu i kochany synek. Zatem po tylu latach to jak pierwsza [emoji39]
Według OM 4t2d ale według jest młodsza. Jutro powinnam dostać @ a testy od środy już pozytywne [emoji4] Betę chce zrobić we wtorek i po 48h w czwartek aby sprawdzić czy wszystko dobrze.
A powiemy najbliższym jak zobaczymy bijące serduszko, tak może koło 8t.

Życzę Wam spokojnych nudnych ciąż [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj [emoji5] Moja ciąża też po dłuższym czasie, synek niedługo skończy 8 lat [emoji16] Ale mimo upływu czasu dużo pamiętam z pierwszej ciąży [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Do góry