reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Jakie dyskusje, a ja poszłam słać przed 19 [emoji15][emoji15][emoji15][emoji23][emoji23]

Gabrika piękna beta :) jeśli chcesz mów rodzicom :) ja mam takie podejście: jestem w ciąży i zamierzam się tym cieszyć każdego dnia. Tak naprawdę na każdym etapie ciąży, porodu, opieki w domu coś może się stać z dzieckiem. U mamy się ciagle zamartwiać? Badzmy dobrej myśli, dbajmy o siebie i wszystko będzie dobrze! Są rzeczy na które nie mamy wpływu, wiec po co się nimi zamartwiać?

Mi tez jest zimno.

Cześć Aneta! Teraz musi być już dobrze. Podobno plamienia często się zdarzają na początku ciąży. Odpoczywaj. Piękny przyrost bety :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
Piękne słowa! Nie mówię że wszyscy mają m fb wstawiać ogłoszenie o ciąży, ale Ci co Was kochają niech wiedzą i się cieszą razem z Wami :) U mnie nadal brak @. W poniedziałek kolejny test. Piersi pobolują, brzuch też, oby przyszła @. Już psychicznie mam dosyć :( mój M już nigdy nie uswiadczy seksu ;p

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@VenuS no nieźle z tą @. Ile już mniej więcej się spóźnia?

Ja dziś w nocy bardzo czułam piersi. Zaczęły boleć mnie tak ciążowo :)

Jakie plany na dziś? U mnie chłopaki jak co sobotę robią śniadanie, ja wstawiłam pranie i na razie leniuchuję :) potem spacer, jakieś zakupy. Piękny dzień dziś mamy, więc zamierzamy z niego skorzystać :)

Znowu chce mi się spać...

Jakie plany na dziś? U mnie chłopaki jak co sobotę robią śniadanie, ja wstawiłam pranie i na razie leniuchuję :) potem spacer, jakieś zakupy. Piękny dzień dziś mamy, więc zamierzamy z niego skorzystać :)

Myślę że ok tygodnia. Nie pamiętam kiedy dokładnie się zaczęła poprzednia, bo nie zapisuje a nie mam tak co do dnia. Oby tylko to było opóźnienie, bo się załamię :( tak sobie wczoraj wszystko przemyślałam, że może kiedyś ale teraz nie pora i czas :( Samo opóźnienie mnie generalnie jakoś by nie niepokoiło, ale to zmęczenie, senność i takie dziwne uczucie w piersiach... TAk sobie próbowalam przeanazlizować to ewentualnie 3 tygodnie temu mogłam zajść, ale to test już by wykazał. I to też nie był stosunek do końca więc prawdopodobieństwo małe.

Aneta266 plamienia są częste w 1trymestrze, także spokojnie- trzymam kciuki.

Cześć :) u mnie ostatnia @ 1.02 termin niby na 7/8.11. We wtorek wybieram się do lekarza, żeby sprawdzić czy jest ok, ze względu na mój wywiad ciążowy. Pierwsza ciąża bliźniacza- poronienie zatrzymane. Kolejna- córka wcześniak z IUGR plus u mnie stan przedrzucawkowy. Kolejna ciąża- poronienie samoistne i na koniec pozamaciczna. Także to moja 5 ciąża i mam nadzieję, że nie gorsza niż ta z córką.

Z objawów to mam senność- budzę się śpiąca i to tylko narasta do końca dnia (tak było w pierwszej ciąży), mdłości mam wieczorne (w drugiej miałam całodzienne przez całe 2 trymestry) no i piersi bolą, ale nie ciągle i nie ekstremalnie. I chyba stopy ciut spuchly, bo nie mogłam włożyć kupionych w ostatnią sobotę butów. Plus ból głowy, uczucie raz gorąca raz zimna i chora jestem, ale tak mam odkąd poszłam do szkoły.

Rodzina dowie się po usg genetycznym. Robię tak od początku i jeśli nikt się nie domyśli to dowiedzą się kwiecień/maj

mój z moim bratem inaugurują sezon wędkarski. Ja z córką jeszcze w łóżku, ale muszę pójść coś zjeść i jej euthyrox zakamuflować. Po południu najprawdopodobniej kawa z przyjaciółką i muszę przysiąść albo do doktoratu albo do spraw szkolnych

Witaj @caltha. Diagnozowalas się może? Widzę, ze jest nas tu bardzo duzo po przejsciach. Przynajmniej będziemy się rozumiec:)

U mnie dziś też @89Katia w nocy piersi mocno bolały:)

Ja muszę wstawac po 6 przyjąc leki, ale teraz leniuchuję w lozku i oglądam Drugą szansę :) potem obiadek,mąż musi poodkurzac, trochę posiedzę na podwórku.

Ostatnia edycja:
Aneta266 plamienia są częste w 1trymestrze, także spokojnie- trzymam kciuki.

Cześć :) u mnie ostatnia @ 1.02 termin niby na 7/8.11. We wtorek wybieram się do lekarza, żeby sprawdzić czy jest ok, ze względu na mój wywiad ciążowy. Pierwsza ciąża bliźniacza- poronienie zatrzymane. Kolejna- córka wcześniak z IUGR plus u mnie stan przedrzucawkowy. Kolejna ciąża- poronienie samoistne i na koniec pozamaciczna. Także to moja 5 ciąża i mam nadzieję, że nie gorsza niż ta z córką.

Z objawów to mam senność- budzę się śpiąca i to tylko narasta do końca dnia (tak było w pierwszej ciąży), mdłości mam wieczorne (w drugiej miałam całodzienne przez całe 2 trymestry) no i piersi bolą, ale nie ciągle i nie ekstremalnie. I chyba stopy ciut spuchly, bo nie mogłam włożyć kupionych w ostatnią sobotę butów. Plus ból głowy, uczucie raz gorąca raz zimna i chora jestem, ale tak mam odkąd poszłam do szkoły.

Rodzina dowie się po usg genetycznym. Robię tak od początku i jeśli nikt się nie domyśli to dowiedzą się kwiecień/maj
Powodzenia :) nieźle przeszlas już. Silna babka z Ciebie[emoji41]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Caltha :)
Oby tym razem ciąża była nudna jak flaki z olejem.

Moje dziecko wstało o 6:45. Nawet miałam troskę energii od samego wstania z lozka, a teraz znowu mnie zmulilo

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

No to witam się i ja :) U mnie cóż to druga ciąża. pierwsza została przerwana z 21 tc z powodu wad genetycznych obrzęków itp. teraz drugie podejście- niestety mąż ma translokacje w chromosomach( pierwsze dziecko odziedziczylo) i mam nadzieję że to będzie zdrowe. ost @ 01.02 beta z wczoraj 857 termin wychodzi ok 09.11. więc troszkę tu mam nadzieję zagoszcze ;) a jeszcze nikt nie wie o ciąży dopóki nie zrobimy genetycznych- mam nadzieję że tyle ukryje:)

reklama
Witaj @caltha. Diagnozowalas się może? Widzę, ze jest nas tu bardzo duzo po przejsciach. Przynajmniej będziemy się rozumiec:)

U mnie dziś też @89Katia w nocy piersi mocno bolały:)

Ja muszę wstawac po 6 przyjąc leki, ale teraz leniuchuję w lozku i oglądam Drugą szansę :) potem obiadek,mąż musi poodkurzac, trochę posiedzę na podwórku.
miałam zaraz po poronieniu nr 2 badania na zespół antyfosfolipidowy, ale wyszły ok. Teraz krew poszła na kariotyp- córka była badana wcześniej ze względu na wzrost i dysmorfie. Wyszła jej translokacja zrównoważona. Być może ktoś z nas ma i stąd niektóre ciąże się ronią, gdy w tej translokacji dojdzie do ekstra zmiany. Na szczęście translokacja zrównoważona rzadko daje "powikłania". No i czekam jeszcze na badania genetyczne w kierunku trombofilii- zamówiłam sobie zestaw w promocji i czekam na wyniki.

Do góry