reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Tez myśle o tabletkach albo spirali, ale jeszcze nie dostałam okresu. Jak masz krwawienia to jest objaw niepożądany i raczej powinnaś skonsultować to z ginem, bo tak nie powinno być. Twoja córka miała nietolerancję laktozy? Bo wszystkie znaki na niebie mówią, ze tak jest u nas. Robiliście jakieś badania?

reklama
Hej wszystkim. Macie rację, że tu jesteście podczytywane, ja nie napisałam nigdy posta, właśnie stworzyłam konto, ale przeczytałam wszystkie wpisy na tym forum i śledziłam co się dzieje u Was i Waszych maluchów :rofl: właściwie nie wiem, dlaczego nigdy nie napisałam, jakoś nigdy nigdzie się nie udzielałam, ale skoro myślicie o przeniesieniu się na prywatny czat to chętnie bym dołączyła, o ile byście wszystkie chciały. Parę słów na nasz temat; Mam na imię Agnieszka, mieszkamy w Krakowie, szybko zostałam mamą, bo w tym roku skończyłam 20 lat, a rodząc miałam jeszcze 19 :rofl: Poród wywoływany w 41t11d, zakończony cc po 12h skurczy z powodu braku postępu porodu (synek uparł się że zostaje w brzuchu, owinął się pępowiną dwa razy wokół szyjki, pod rączki i pod nóżki, rozwarcie stanęło na 8cm, jeśli chodzi o poród to zdecydowanie nie był taki jaki bym chciała, ale to już siła wyższa, ważne, że maluch zdrowy). Filip urodzony 25.11.2017, 4020g i 60cm. Wbrew powszechnym opiniom nie była to wpadka tylko świadoma decyzja moja i męża. :-p Mamy wspaniałego synka, głowę dźwiga bardzo wysoko, chociaż ostatnio jakby mniej mu się chce. Kiedy jeszcze przychodziła położna, mówiła, że dawno nie widziała tak ruchliwego dziecka i że będziemy mieć z nim na pewno dużo zabawy, no i się nie pomyliła. Pozdrawiamy wszystkie mamusie i maluszki :)

Ja najpierw kąpałam co drugi dzień bo mały tego nie znosił. Potem jak polubił zaczęłam kąpać codziennie. Chociaż zdarza mi się mu darować np. jak przyśnie.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Agnieszka :)
Co do kąpania to my też co drugi dzień.
Może ze dwa razy zdarzyło się na trzeci dzień. Oczywiście w dzień niekąpania wieczorem zawsze myjemy dokładnie chusteczkami szyję, rączki.
Ależ mieliśmy w wieczorem cyrki... Mały zjadł ale jakoś tak niezbyt chętnie. Za żadne skarby nie chciał zasnąć. Próbowałam wszystkiego a on nic. Ostatecznie wzięłam go jeszcze raz do cyca. Pociągnął może ze 2 minuty i jak się nie rozdarł... Straszny, przenikliwy krzyk, aż pisk. I tak chyba z pół godziny chociaż może i dłużej bo straciłam rachubę czasu. Jak kolka - nic nie pomagało. Suszarka na chwilę. Temperatura ok. Podaliśmy kropelki i espumisan. W końcu bardzo mocno mu się odbiło i od razu spokój... U taty w ramionach jednak najlepiej ;) jak usnął o północy to obudził się na karmienie dopiero o 6 i a normalna pobudka o 8 - uśmiechnięty, radosny jakby nigdy nic. Serce pęka jak nic nie można zrobić :(

U nas dalej ciężko ze spaniem. U rodziców albo teściów spi jak kamień a jak wrócimy do domu to ja prawie nie spie w nocy, bo soi jak zajac, smok ciagle wypada i trzeba podpierać. No masakra. Budzi się często

My kąpiemy codziennie, bo maluch uwielbia pluskać nogami w wodzie i wydaje mi się, że woda bardzo go relaksuje. Właśnie przysnął bujany w wózku (w dzień inaczej nie zaśnie) i po 3 minutach ryknął płaczem. Chyba się wybił ze spania i jest zły, wczoraj było to samo. Jak nie uśnie z powrotem to kolejna drzemka o 17 lub już po kąpieli, w dzień śpi bardzo mało :eek:

my kąpiemy co drugi dzień. dziewczyny zapraszam na discord - wylalam zaproszenia ale chyba nie wszyscy odczytali :) tam mozna pisac na czacie, dodatkowo wiadomosci sie nie kasuj awiec mozna przeczytac je nawet 2 tyg w tyl.

zaraz ponowie zaproszenia

reklama
Hej, my właśnie wychodzimy z kataru. Udało nam się być zdrowym 2 tygodnie... ale tym razem nie skończyło się szpitalem i to dla mnie dużo [emoji4] od ponad tygodnia, czyli od kiedy mały ma katar śpi cały zaś w wózku. Lekko podniosła mu oparcie główki żeby katar nie sciekal na płuca. W wózku śpi dużo lepiej niż w łóżeczku i aż boję się jego.powrotu do łóżeczka.
Ja też myje co drugi dzień. Mały w wanience bardzo spokojny. Mój starszy przy myciu bardzo płakał A teraz uwielbia chodzić na basen także nie ma reguły [emoji6] mój malutki w ogóle jest bardzo spokojny więc i w wodzie spokojny.
Co do spania to w dzień bardzo różnie ale ogólnie nie mogę narzekać ale jak jesteśmy u kogoś to nie pospi wcale. Przez to dość szybko staje się marudny. Najlepiej śpi na dworze . Jak długo bym nie chodziła, tak długo będzie spał.
Co do przeniesienia do innego pokoju to starszego przenieśliśmy jak miał 2 lata. Oczywiście do dziś przychodzi spać do nas [emoji6] póki co nie mam serca mu zabronić. Pogoda u nas piękna więc szybko ogarniam mieszkanie i lecimy na spacer.
Ps. Ja też z chęcią przeniose się na wątek zamknięty tylko już jeden powstał z listopadowych mam. Nie mam pojęcia jak to działa, czy możemy utworzyć jeszcze jeden?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry