reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Teraz wpisałam na bellybestfriend datę z ostatniej miesiaczki i długość cyklu 38 dni to wyszło że 4 tydzień... już głupieje i sama nie wiem heh. Beta prawdę mi powie. ;) Wiem ze na nic nie mam wpływu ale jest mi przykro.
Eeeee no to spokojna głowa! Jak na 4t to masz piekne USG z pecherzykiem!

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@KaSia86 a wielkość pęcherzyka podobna do tego na moim zdjęciu?
Tak, właśnie taki malutki był że nawet lekarz go nie zmierzył tylko na oko określił że ok 5mm ma- i ważne że w macicy jest widoczny [emoji4] Tydzień później było ciałko żółte i mini fasolka, a po kolejnym tygodniu już serduszko pięknie biło [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

@ula21, teraz tak czytam w googlach, ze nie ma badan naukowych potwierdzających szkodliwość USG na płód, ale z drugiej strony przez wiele lat nie mieli badań dotyczących szkodliwości rentgena w ciazy, a teraz wszyscy wiemy, ze jest szkodliwe, wiec w zasadzie to tez nie wiadomo moze jak z tym USG?
Ale tez ile kobiet ma czasem po kilkanascie USG w ciazy i rodzą normalne, zdrowe dzieci..

Profesor w poprzedniej ciąży nie pozwalał mi robić usg, oprócz tych wskazanych przez niego (początkowe, połówkowe i jeszcze jedno później, bo miałam zagrożona ciąże). Mówił dokładnie, ze nie są zbadane jeszcze skutki usg ciążowego na dziecko. Zatem po co ryzykować jak nie ma takiej potrzeby.

Pęcherzyk jest ale pusty... i nie wiem czy nie za mały.

Karolka spokojnie. Na pewno jeszcze za wcześnie. Głowa do góry. Bądź dobrej myśli [emoji6]

Ja idę dopiero pod koniec 7tygodnia właśnie aby się nie denerwować [emoji39]

masz choć pęcherzyk

ja dziś 5tc6dc a nawet pęcherzyka nie ma, hcg ciążowe, ale bardzo niskie. Wizyta za tydzień. Wyszłam z informacją, że jak będzie bolał brzuch to mam natychmiast jechać do szpitala. Także chyba do listopada tu nie wytrzymam. Siedzę sobie i czekam. Nie wiem na co. Już nie proszę o pęcherzyk czy zarodek, proszę żeby znowu nie było cp

Caltha strasznie mi przykro. Co mówił lekarz ?

Ja nie mam żadnych smaków. Jem normalnie i staram się tylko jest bardziej regularnie i zdrowo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Eeeee no to spokojna głowa! Jak na 4t to masz piekne USG z pecherzykiem!

Tylko coś mi się nie zgadza bo ostatnia betę robiłam w tamtą środę i była 314.29 więc prawie tydzień później powinna już być dużo wyższa... co by mówiło o tym że jednak to powinien być bardziej zaawansowany tydzień ciąży.

@KaSia86 trochę mnie podniosłas na duchu.

Tylko coś mi się nie zgadza bo ostatnia betę robiłam w tamtą środę i była 314.29 więc prawie tydzień później powinna już być dużo wyższa... co by mówiło o tym że jednak to powinien być bardziej zaawansowany tydzień ciąży.

@KaSia86 trochę mnie podniosłas na duchu.
Ja przy tym małym pęcherzyku miałam betę 1927 więc spokojnie [emoji6] Na moje oko wszystko jest w porządku [emoji4]

w57v3e3kfucyl84a.png

Cześć laski,
Zjadłam właśnie pierogi ruskie i z kapustą i grzybami. Znalazł się tam jeden z serem i mnie odrzuciło od słodkiego :)
W ciąży z córką dopiero od 20 tyg miałam chcice na słodkie.
W ciąży z synkiem, która poroniłam odrazu słodkie.
Wiem, że za wcześnie na takie pytania, ale macie już jakieś przeczucia co do płci?
Ależ mi się spać chce. Jutro wizyta u ginekologa i zastanawiam się czy nie iść na L4. Pracuje trochę fizycznie, bo codziennie dzwigam, nosze po kilka tomów akt. No i praca 8h przy komputerze.
Dziś na sali rozpraw myślałam, że umrę. Ja tak chyba nie dam rady :(
To biegiem na L4. To jest nasz czas i mamy o siebie dbać i tyle! :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@caltha a jaką masz betę?
Wiem ze nie sprawdziłaś przyrostu, bo babki z labo dały ciała, ale nie pamietam tej wartosci. Czytalam, ze pęcherzyk mozna uwidocznić na USG gdy beta wynosi ponad 1000.

reklama
Do góry