reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
O to u mnie szał. Termin z OM 11.11 termin z pierwszego USG 3.12. Chyba najbardziej u mnie liczy się jednak termin z drugiego USG kiedy było już widać coś więcej niż tylko pęcherzyk to będzie 22.11

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

No mi z pierwszego USG data porodu wyszła 14.11 . W sumie to nie mam nic przeciwko, żeby synek przyszedł n świt wcześniej, ale warunek jest taki że m być gotowy:tak:
Wszystkim dziewczynom, które są po USG gratuluję udanych wizyt:laugh2:
Dużymi krokami zbliżają się nasze porodu, a widać to nawet po tym że są juz mamy majowe 2018:-p

Z jednej strony tak blisko, a z drugiej wiem, że ta końcówka będzie mi się potwornie dłużyć - przynajmniej z pierwszym synkiem tak było :)
Ja już wkroczyłam chyba w kolejną fazę ciąży - cały czas sprzątam i przestawiam wszystko w domu :p
No i dalej nie wiemy co z imieniem :( Były już tylko dwie opcje, nagle zrobiły się cztery. Niby każde imię szalenie nam się podoba, ale też w każdym coś nam nie pasuje :( Z ciekawości zaglądnęłam do zeszytu, w którym notowałam przy pierwszym synku i widzę, że imię tak naprawdę wybraliśmy dopiero po 33 tc (i to nie na 100%). Może teraz też nas olśni :)

Hej, ja po wizycie (przyspieszyłam ją) 29t i 5d mała waży 1550 g, wszystko w porządku. Wód nie ma bardzo dużo ale prawie AFI mam 13, norma od 14, ale stwierdził ze to granica błędu. Poza tym zdrowa :)

zdaję relacje z informacji, które otrzymaliśmy na szkole rodzenia co do materacyków:
jakiś producent, a konkretnie fiki miki, zamiast łusek wsadził całe ziarno w materacyk i pomimo tego, że wysuszył je najpierw to pod wpływem wilgoci robaczki się wykształciły, bo miały co jeść:)
afera zaczęła się już rok temu, a pół roku temu skończyła, do tej pory szkody zostały usunięte, a w materacyki już tylko wpychają gryczane łuski
jednakże takie materace są miękkie i polecane dopiero po osiągnięciu przez dziecko ok 1 roku
na początek najlepsze są twarde materace, typu kokos, bambus, lateks
ale są dostępne dwustronne materacyki, gdzie z jednej strony jest np. kokos, a z drugiej gryka
na materacyki nie wolno kłaść podkładów foliowych, ponieważ nie jest zachowana cyrkulacja powietrza, a przecież materace mają oddychać razem z dzieckiem

Magda super, że po wizycie i wszystko dobrze, a na jakiej stronie zamawiałaś papierki? M wysłałam do apteki i takich nie mieli:errr:
przy Agatce taki zaczęły mi się sączyć wody w 8 miesiącu, ale z tego tytułu nie urodziłam wcześniej, dosłownie 2 dni przed terminem

flamantka śliczny brzuszek, no i wózek fajny deseń, paski granatowo-białe hit

reklama
Czy Wy też macie takiego lenia? Szafy czekają na porządek,pokój synka na malowanie i reszta domu na jakieś małe porządki a tu bezsilność mnie dopadla. Ro tak bardzo nie po mojemu, ze jestem zla na siebie. Normalnie ta pogoda mnie dobija, jeszcze synek ma złapał jakąś chrype a od wczoraj kaszel, że nie chodzi do przedszkola. A siedzenie w domu bez możliwości spaceru wydłuża mi niesamowicie czas.

Do góry