reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@ula21, teraz tak czytam w googlach, ze nie ma badan naukowych potwierdzających szkodliwość USG na płód, ale z drugiej strony przez wiele lat nie mieli badań dotyczących szkodliwości rentgena w ciazy, a teraz wszyscy wiemy, ze jest szkodliwe, wiec w zasadzie to tez nie wiadomo moze jak z tym USG?
Ale tez ile kobiet ma czasem po kilkanascie USG w ciazy i rodzą normalne, zdrowe dzieci..

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie piersi bolą tak samo. Niezmiennie od początku najbardziej w nocy.

Właśnie teraz mam takiego lekarza, który nie ejst zwolennikiem częstych usg i do ciąży podchodzi spokojnie. Ten jego spokój mi się udzielił. Oczywiście będę go "obserwować" i gdyby coś mnie niepokoiło to od razu idę prywatnie na konsultację.
Teraz przysługują mi 3 usg na pakiet w Luxmedzie, ale podobno w bardziej zaawansowanej ciąży lekarz sprawdza na szybkim usg co tam słychać. No zobaczymy.

W tej ciąży jestem naprawdę bardzo spokojna. Nie wiem czy nie za bardzo :

Cześć Dziewczyny!
Beznadziejna noc za mną, źle spałam, a teraz jestem nieprzytomna. W nocy pobolewał mnie krzyż i już miałam czarne wizje :(
22.03 mam jeszcze umówioną wizytę u starego lekarza i zamierzam tam pójść.

@Karolka2106 kciuki za wizytę!
A Ty na telefonie korzystasz z aplikacji Babyboom, czy logujesz się przez stronę www.babyboom.pl? Bo ja korzystam z aplikacji i tam nie ma suwaczków. Może to wina iPhone?

@Emsi* jeśli tylko możesz to zwolnij :) dobrze, że masz niedługo wizytę, to będziesz mogła się później ujawnić. Będą Cię teraz traktować jak Królową :)

Przepraszam, ale więcej nie pamiętam. Jestem jakaś wypluta :/
Ja korzystam z aplikacji i suwaczki dodawane na telefonie widzę normalnie ,w tym swój [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

Ja będę musiała przytrzymać ta stronę od męża bo tesciowa taka wrażliwa że szok. Jak wyszło że pierwsze takie chore i umrze to ciągle płakała więc teraz cisza musi być bo się wykończy. Świat się boję bo wiadomo że % ale liczę że będę kierowca i tyle.
U mnie to nie wypali bo zawrze wracamy taxi :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym nie wytrzymała tyle bez mówienia najbliższym :) zresztą moja mama już dzień po pozytywnym teście mówiła, że słabo wyglądam :p
Moi rodzice już wiedzą, rodzina męża dowie się na dniach.

Nie wyobrażam sobie wspólnych spotkań, świąt (!) udając, że wszystko jest tak samo :)
Poza tym u mnie brzuch tylko rano jest płaski, a w ciągu dnia jak tylko coś zjem to od razu mi wywala i wygląda jak w 15tc, więc po mnie od razu byłoby widać.

A kłują Cie oba czy jeden?
No wlasciwie to ciężko stwierdzić kiedy kłucie moze byc znośne a kiedy nie, bo to trwa chwilke i mija. Ja np czasem mam wrazenie ze czuje ten jajnik, jakby on tam byl, no nie wiem jak to nazwac, nie jest to bol ale takie uczucie.. Hm.. Ze cos jest obecnego w miejscu jajnika :D no i w zasadzie mnie kłuje tylko jeden, lewy moze z raz zaklul, czasem tez cos kłujnie w srodku brzucha.

A piersi Was bolą obie tak samo? Bo mnie lewa piers boli bardziej, lekko dotkne i czuje, a drugą musze sie niezle namacać zeby poczuc czu boli, brodawka w prawej tez taka jakby troszeczke mniej wrażliwa.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie obie piersi mocno bolą i od dwóch dni zrobiły mi się bardzo duże sutki [emoji23]

w57v3e3kfucyl84a.png

Ja bym nie wytrzymała tyle bez mówienia najbliższym :) zresztą moja mama już dzień po pozytywnym teście mówiła, że słabo wyglądam [emoji14]
Moi rodzice już wiedzą, rodzina męża dowie się na dniach.

Nie wyobrażam sobie wspólnych spotkań, świąt (!) udając, że wszystko jest tak samo :)
Poza tym u mnie brzuch tylko rano jest płaski, a w ciągu dnia jak tylko coś zjem to od razu mi wywala i wygląda jak w 15tc, więc po mnie od razu byłoby widać.
Mój bebzol do wieczora wygląda już jak piłka- w ciąży z synem dopiero w 4mcu zaczął być widoczny a teraz mega szybko [emoji33]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Jak z Waszym apetytem?

Ja mam tak jak w ciąży z synem. Jak nie zjem co dwie-trzy godziny, to mam takie nieprzyjemne uczucie w przełyku. Nie są to mega mdłości.

Do góry