reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Monia no to ja ma 5 na plusie także nie jesteś sama [emoji6] w poprzedniej ciąży przytylam ponad 20 i teraz zapowiada się powtórka.. . Ale najważniejsze zeb y malsuszek był zdrowy!!! A kg się zgubi [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Monia ja też miałam te skurcze ze 3 dni z rzędu Ale przeszło samo.
U mnie przedstawienie tez juz bylo i bardzo mi się podobało [emoji4]
Dziewczyny to która ma kiedy polowkowe? Ja ostatni poniedziałek miesiąca.

Ja w pierwszej ciąży przytylam. ...UWAGA 30 kg:errr: juz wszystko tłumacze, wydaje mi się, że to przez mój nałóg. Tak,tak niestety przed ciążą paliłam i jak się dowiedziałam no to rzecz jasna rzucilam i wydaje mi się, że połowa z tych kilogramów to właśnie efekt rzucenia:oo:
Jak przestałam Wojtka karmić piersią to wróciłam do nałogu a teraz mam powtórkę z rozrywki...I wszystko wygląda na to,że znowu przytyje około 30 :szok:
No ale jak piszecie najważniejsze żeby z dzidzia wszystko ok było, a po porodzie zrzucić trzeba będzie zbędne kg:sorry2:
Ja połówkowe mam 7 lipca to będzie 21 tydzień i juz nie mogę się doczekać:tak:

Monia dobrze że już lepiej. Moja córcia ma przedstawienie 20.06 a ja tego samego dnia mam wizytę u gina. Będzie trochę na wariackich papierach. Magnez i można też nospę.

Marta ładny suwaczek :-)
Bardzo dziękuję [emoji5]

thgfyx8do52i1bov.png

Monia ja też miałam te skurcze ze 3 dni z rzędu Ale przeszło samo.
U mnie przedstawienie tez juz bylo i bardzo mi się podobało [emoji4]
Dziewczyny to która ma kiedy polowkowe? Ja ostatni poniedziałek miesiąca.

Ja mam 29.06 i tez się nie mogę doczekać [emoji5] wybieram się z mężem i córeczka [emoji5] która bardzo by chciała usłyszeć od lekarza ze będzie miała siostrę [emoji5]zobaczymy najważniejsze oczywiście żeby było zdrowe [emoji5]

thgfyx8do52i1bov.png

Połówkę mam 30.06. Ja muszę się pilnować z waga, bo wyjściowo dużo ważyłam (63), teraz 2,5 na plusie. Z moimi chłopakami dużo przytyłam 22 i 23, bardzo trudno mi to było zrzucić. Wczoraj zrobiłam te truskawki (20 kg)mimo kataru, bo by zgniły, a zamówiłam w warzywniaku, ale zaczynam się robić zmęczona, dżem zostawiłam na dzisiaj :) Dzisiaj poza strasznym katarem lepiej, tylko głowa mnie od niego boli. Planuje leżak i wyłączony telefon, żeby nikt z pracy nie wpadł na pomysł żeby dzwonić :) miłego dnia wszystkim mamom

Sprawdziłam w kalendarzu i polowkowe wypada 26.06 [emoji4]
Magda też się staram pilnować ż waga Ale teraz tyle pysznych owoców ze nie mogę. W poprzedniej ciąży zaczynałam ż 58 i na koniec bylo ponad 80 [emoji23][emoji52][emoji21] już na koniec na wagr nie wychodziłam bo się bałam.. . Teraz startuje tak samo i mam póki co 63 ale wiem że jak nie będę się pilnować to skończę tak samo...
Marta trzymam kciuki za druga córeczkę [emoji4]

witajcie, co do wagi powiem tak, każda kobieta inaczej przechodzi ciąże ta co musi prowadzić oszczędny tryb życia, w tym sporo przebywa w szpitalu może nieco więcej przybrać na wadzę, wiadomo każdy ma inne geny ten kto łatwo łapie kg musi uważać....
To że ktoś mówi że trzeba jeść za dwojga to nie prawda.... w ciąży nie należy się głodować... ale można mieć wpływ na to co się je... typu unikania napoi słodzonych, dużej ilości słodyczy, smażone można zstąpić, potrawą duszoną czy grillowaną. Wiadomo że każda ma tak zwane zachcianki i od czasu do czasu jakiś fastwood można zjeść.

reklama
Dziewczyny ostatnio zauważyłam, że twardnieje mi brzuch. Niby nic złego się nie dzieje, ale uczucie dziwne :no: Z tego co pamiętam na forum dziw czyny pisały żeby magnez brać, zgadza się ?
hej, mnie to ostatnio zmartwiło że twardniał brzuch, ale jak byłam u lekarza i mu powiedziałam to sprawdził szyjkę i powiedział, że wszystko ok. Magnez kazał mi brać nawet 4 razy dziennie

Do góry