reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Określił wiek ciazy na około 6. Według kalendarzyka 5t 4d :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To tak jak ja :)
Myśle, ze nie ma co się nastawiać na serduszko przed skończonym 6tc. Tutaj jedna doba może wszystko zmienić o 180 stopni i jutro serduszko może już bic jak szalone :)
A zarodek był?

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169]listopad 2017

Myśle, ze nie ma co się nastawiać na serduszko przed skończonym 6tc. Tutaj jedna doba może wszystko zmienić o 180 stopni i jutro serduszko może już boć jak szalone :)
A zarodek był?

Racja :-) zarodek był. I niestety torbiel na jajniku tez jest. Ale powiedział, ze to normalne, wchłonie sie.

Racja :-) zarodek był. I niestety torbiel na jajniku tez jest. Ale powiedział, ze to normalne, wchłonie sie.

No i super! Zarodek na tym etapie to bardzo dobra ciąża :) Czyli wszystko jest ok! 27.03 będzie szalejące serduszko :)

Myśle, ze nie ma co się nastawiać na serduszko przed skończonym 6tc. Tutaj jedna doba może wszystko zmienić o 180 stopni i jutro serduszko może już bic jak szalone :)
A zarodek był?

Ja już kończę 7my tydzień i już mega się niercierpliwię... Chyba jednak pójdę dzisiaj!

Ja nie wiem czy to w dużej mierze nie zależy od sprzętu. Moja lekarka była przekonana, że zobaczy już u mnie serduszko na swoim sprzęcie i tak było, mimo, że zarodeczek miał dopiero 2 mm. Pytam się jej zdziwiona, że seruszko tak wcześnie, a ona, że po 21 dniach zaczyna bić, tylko nie zawsze widać po prostu na USG. Żadna z moich koleżanek na tym etapie nie widziała serduszka, więc nie wiem o co chodzi. Ale trzeba sobie dać czas do 8 tygodnia nawet. U jednej z nas zarodek zagnieździ się po 6 dniach od zapłodnienia, u innej po 12, a to już tydzień różnicy jest. Ja nie dość, że miałam zagniezdzanie wcześnie po około 6 dniach (spadek temperatury), to jeszcze owu około 10 dc.

reklama
Dziewczyny ja tam juz większości powiedziałam o ciazy.. Wiem, ze to moze nie za dobrze, ale to moja pierwsza ciąża i chcialabym zeby wszyscy o niej wiedzieli a tym bardziej najblizsze mi osoby.
Jejku zjadlam to sniadanie i znowu jestem glodna. Mam pol godziny do wyjscia do pracy ale musze zjeść! Oczywiscie nie na wszystko mam ochote. Gotuje sobie pierogi :D

Do góry