reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Mnie mama poratowala zapasem domowych pierogów ruskich i z mięsem i kapustą [emoji5] brat przywiózł wracając do Wawy po wszystkich świętych.

Jestem w trakcie 38 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji166][emoji258]

reklama
Na początku to tylko chusta i tylko tkana skośno-krzyżowa. Na szybkie włożenie to kółkowa to fajna sprawa, ale dużo wygodniej jest w długiej, bo kółkowa obciąża jedną strone. No, ale motanie długiej to już inna bajka.
R. zarzeka sie, ze w chuscie nosił nie będzie, ale jak zobaczył Zu w kółkowej to po minie widziałam, że temat jeszcze nie jest przegrany, bo raz dwa i Zu w chuście siedzi.
Ostatnio się bawie chustami i sobie nawet z tym brzucholem Zu nosze. Nawet wrzuciłam ją sobie na plecy (w długiej) i o dziwo jakoś mi nawet wygodniej niż z Tulą.
Wszelakie nosidła to najlepiej jak dziecko już samo siada, choć jeśli nie ma się wyjścia to na takie wnoszenie czy znoszenie z góry na dół nosidełko na 5 minut nie zaszkodzi, ale to i tak dla większych dzieci. Nie ma nosidełek dla takich maleństw. Są tzw.wisiadła, gdzie producent wpisuje od 3kg, ale w tym to bym nawet kota nosić nie chciała.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Katusia gratulacje.[emoji5] Co to za niespodziewana szybka akcja była [emoji6]

Asia a jaką długość wybrać przy wzroście ok 175-180 rozmiar M-L?

Co do chusty my mamy natibaby 5m i była ok dla mojego i dla mnie.
Co do Tuli ja sie nie wypowiem, ale koleżanka ma mi niby pożyczyć z taka wkładka dla niemowlaka od 3.5kg ale nie wiem czy to bezpieczne? Bo z tym nie miałam doczynienia przy Basi a chusty sa super jak dla mnie.

Katusia gratulacje:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emalkadream hm... to najlepiej sie na FB na grupach popytać mamusiek o podobnych wymiarach. Ja jestem mała - 160cm. Długie mam rozmiar 5 czyli długość 4.2m. Podejrzewam, że dla Ciebie dobra by była nawet taka, ale bezpieczniejsza chyba 4.8m czyli różmiar 6. No i 6 na pewno lepsza dla męża.

Skrzat wkładka to tylko w wyjątkowych okolicznościach jeśli na prawdę musisz. Na dłuższą metę bym w tym nie nosiła.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

reklama
Do góry