reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej dziewczyny :) Kiszenia kapusty to ja też na liście swojej nie mam :D
Kliska koniecznie powtórz morfologie bo taki poziom płytek wyklucza zzo. A na kryzys chyba teraz taki czas
emoji5.png
W Koszalinie w szpitalu i tak nie ma zzo :(, bo nie ma anestezjologa do porodów i nie ma też położnych wykwalifikowanych, więc jeżeli wyjdzie mi jednak Koszalin, a nie Kołobrzeg to no nic to nie zmienia.
Nie wiem czy pisałam, że mnie męczyła krew z nosa, w każdym razie noc jakby nieprzespana, bo jak udało się to zatamować (przynajmniej tak mi się wydawało) to tak ok. 23.30 się położyłam i tak co godzinę budziła mnie krew lecąca z nosa (jakaś masakra), udało mi się ją zatamować, że od 5.20 do 8 pospałam, bo potem mąż wrócił z pracy i pojechaliśmy do lekarza... Możliwe, że to moje krwotoki spowodowane są tym niskim poziomem płytek krwi ;/ Końcówka ciąży, a mnie dopada takie coś... Lekarz dał mi skierowanie na morfologię i zobaczymy jutro jaki wynik będzie... Mówił, że gdybym teraz zaczęła rodzić i by zauważyli taki wynik płytek krwi to mieliby bardzo zdziwione miny. Mam też przyjść jutro do lekarza na czczo, bo jakieś jest inne dokładniejsze badanie na płytki krwi. I w końcu mi ktoś wytłumaczył co robić gdy już serio nie ma jak zatamować tego nosa!!

reklama
Moja mała to raz się rusza jak szalona a raz potrafi mnie nieźle nastraszyć i się długo nie ruszac...

Kliska słabo z tymi krwotokami z nosa... ale dobrze że już wiesz jak zatamować... mi położna mówiła że można rutinoscorbin brać i to niby pomaga na krwawienia...

Jestem w 40 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 05.11

Co do ruchów, to moja dzisiaj w nocy dawała do wiwatu, rano mniej ruchliwa, a teraz znów jak ośmiorniczka :) To mnie cieszy, że chociaż ona tam się w środku dobrze czuje :) zaraz się poryczę normalnie - ostatnio jakaś taka jestem nienormalna pod względem płaczliwości :p
Rutinoscorbin wzięłam właśnie wczoraj wieczorem i dzisiaj rano, no bo przecież nie będę w siebie to ładować jak krew nie leci. Jutro się dowiem co będzie dalej ze mną... no chyba, że mi wody odejdą? :D

Dzień Dobry

Kapusta też się na mojej liście nie pojawia ;)

Kliska dobrze, że już wiesz jak tamować, a zdradzisz sposób?

mój mały to najczęściej dupke wypina z lewej strony pępka a nogi pcha z prawej w żebra :D:D

wybrałam się dziś do miasta, zgłosić w pracy zmianę zameldowania i kupić ostatnie potrzebne rzeczy do szpitala i jestem wykończona 4 godz mnie nie było. kupiłam jeszcze na bigos i fasolkę to ugotuje i zapasteryzuję w słoikach żeby mój miał na jakieś parę dni jak mnie nie będzie

teraz się delektuje pepsi z puszki a za chwilę biorę się za spaghetti ;)

Gaga ja też stwierdziłam że skoro już wyszłam z domu do lekarza to zrobię szybką rundę po sklepach może sobie coś kupię bo nie wiadomo kiedy się wyrwe z domu. [emoji6] w tk maxx dziki tłum ludzi jakby tam coś za darmo dawali. Ale ozdoby świąteczne już wyciągnęli to jest takie piękne [emoji7]. Dotarłam do domu ale kręgosłup nie jest mi wdzięczny za ten spacer. [emoji5]

Oczywiście sobie nic nie kupiłam,a Poli to i owszem.
1478179100491.jpg

Jestem w trakcie 38 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji166][emoji258]

Załączniki

• 1478179100491.jpg
    1478179100491.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 411
Gaga 92, sposób jest taki, że jak zaczyna lecieć to oczywiście wydmuchać lekko z tej krwi i skrzepów, potem nawilżyć wazeliną albo tą maścią Emofix za ok. 27 zł, a wcześniej przygotować (i to w sumie powinna zrobić druga osoba) wodę utlenioną w miseczce i gazik jałowy długi pasek na ok. 20-30 cm o szerokości ok. 1 cm... No i po tym nawilżeniu wazeliną lub maścią ta druga osoba musi zamoczyć ten gazik do wody utlenionej, a potem wkładać tak harmonijkowo do nosa za pomocą pęsety - musi wejść tak 15-20 cm tego gazika. Można też zakleić wtedy tą dziurkę lub obydwie plastrem, aby gazik się trzymał i krew nie wychodziła. I tak zostawić na godzinę lub dwie i potem delikatnie wyciągnąć gazik (dzięki wazelinie/maści nie powinien się przyczepić do ścianek nosa). Skomplikowane, ale podobno tak robią w szpitalu jak jest problem z zatamowaniem nosa.
Emalka, piekne ubranko :) Ja się teraz zastanawiam czy sobie nosidełka (chusty) takiego z materiału do ciała nie kupić - bo w sumie nie wiem czy dam radę tą gondolę z dzieckiem + zakupy wnieść na 2 piętro. A takie nosidełko byłoby dla mnie wygodne... Nie wiem tylko czy bezpieczne jest dla noworodka, chociaż pewnie zastosowałabym to dopiero jak mała będzie miała miesiąc...

Kliska mało płytek to wlasnie problem z krzepliwością, oby wszystko było dobrze.

Gaga ja bigos wcinam od wszystkich świętych, mama mi zrobiła i przywiozła:) ale jak zacznę rodzic po tym bigosie to moze być kolorowo[emoji6] Pepsi tez bym nie pogardziła, albo czymś z gazem... a najlepiej nie wiem czemu ale redbulla bym wypiła którego generalnie nigdy nie pije ;)

Mnie maz nie chce puścić na zebranie do Basi do szkoły, jakiś taki przejęty ze jeszcze zacznę tam rodzic...

Ja chyba wszystko mam, puściłam ostatnie pranie, resztę będę dokupywać potem jakby sie okazało, ze czegoś zabraknie.
Wkurzylam sie bo podkład pod przescieradlo zamówiłam na gemini z matherhood i wlasnie go piorę a tam rozmiar 60x90 zamiast 60x120. Sprawdziłam zamowienie i to ja sie pomyliłam [emoji36] chyba ten położę na początek a potem go damfo wózka, tam w koncu tez sie moze Młoda przesiekać a do łóżeczka kupie jeszcze jeden..ale kolejne 50 zl[emoji58]ech

Keejti a Ty jak dziś wizyta?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kliska dla noworodków to raczej tylko chusta. U nas Joasia jest bardzo w temacie może ona coś podpowie. Też się wstępnie interesuje tematem. Asia pierwsza chusta lepiej tkana skosno krzyżowy splot czy kolkowa?

Jestem w trakcie 38 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji166][emoji258]

reklama
Do góry