reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Hura mdłości mi przeszły :) na dziś oczywiście :p

Też chcę pracować przynajmniej do 5 m-ca. Ale jak już brzuch będzie to praca jest niemożliwa, bo tylko przeszkadzać będę :p

Co do usg to to dziś było już przez brzuch. Wszystkie kolejne również tak samo będą.
Moj nie był przy 1 porodzie ale dużo by tu opowiadać, szczegolnie ze inne miasto, tydzień wywoływania etc. Przy obecnej cc był od początku, nawet przy znieczuleniach i tak samo będzie teraz. On zawsze pierwszy trzymał i karmil nasze dzieci..
Dominika wspaniała wiadomość! Napisz później co u Ciebie. Jak się czujesz.
Wy tu o pracy a ja w domu.. Az się dziwnie poczułam..
Heh zas wisze nad kiblem..chyba mogę tylko lezec..

Ja juz po skarbowce :) i w ZUS tez byłam pytali się w którym tygodniu jestem ksero wali kartę ciąży bo ja na l4 od 29 lutego i do wtedy byłam zatrudniona nie przedłużono mi umowy i tak dowiedziałam się że postępowanie wyjaśniające może trwać do 3 miesięcy i nawet przez 3 miesiące mogę nie dostać ani złotówki zasiłku . Nic tylko siąść i płakać

A przy cc może być mąż? U mnie przy synu się nie zgodzili a ja przeżyłam to strasznie, teraz będzie inny szpital

joasiu, tak tez mowi wiekszosc moich znajomych, moze mam wyjatkowe szczescie do babek i pecha do facetow... w kazdym razie rozumiem niepokoje mezow, kiedy ich zony sa badane przez mezczyzne.

co do mojego pytania o tym co po pracy, to doprecyzuje- czytalam, ze przysluguje 20 tyg zasilku macierzynskiego. wiecie jak jest on platny? czy po tych 20 tygodniach jest szansa na jeszcze jakies dofinansowanie? nie chcialabym robic zadnych problemow szefowi i zakonczyc umowe zgodnie z planem, tym bardziej, ze panujemy przeprowadzke..

ed. juz wszystko chybazdazylyscie napisac, zanim to wrzucilam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Keejti jak rodzic miałam corke w Pl w Katowicach to maz mógł być, tylko wdzianko potrzebował z tym, ze ja do ordynatora jeździłam specjalnie.
Teraz to ja w uk mieszkam i inaczej to wygląda..
Oba widoki cudne.. Z cora jak juz się obudziłam to szukałam brzucha.. A cora u męża..
Teraz synka wyjeli od razu pokazali..heszcze nie plakal..prawie zawalu Dostalam, wytarli, zawineli i do taty na rece I siedzieli obok..

Do góry