reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
dziewczyny, jak dugo zamierzacie pracowac przy zalozeniu, ze wszystko bedzie ok? wiecie moze jak tojest z pozniejszym l4? jest jakis limit? jak jest platny? i jeszcze jedno- czy ktoras z was ma umowe na czas okreslony, ktora konczy sie przed listopadem? to ze wyleciec po 3 mcu nie mozna wiem, ale co po porodzie? zakladajac,ze umowy nie przedluzamy?
Ja poszłam na l4 bez żadnego problemu Zaraz jak tylko dowiedziałam się o ciąży,wtedy jeszcze tylko pęcherzyk był.Jak byłam we wcześniejszej ciąży i miałam umowę o pracę podpisana na rok to w dzień kiedy przyszłam do pracy od razu dostałam wypowiedzenie ale wcale mi to nie przeszkadzalo wtedy.I teraz nie ma czegoś takiego że przed 3 mies pracodawca może zwolnić..tak mi się przynajmniej wydaje..

Agucha tez mialam kiedys takiego typa i roznica wieku byla podobna. Mnie dziecka nie zrobil,ale za to innej tak po naszym rozstaniu i spierniczyl do Niemiec. Pozniej wrocil na jakis czas i zrobil je drugiego dzieciaczka i znowu uciekl... w kosmos bym wysadzila takich baranow...

Dobrze ze teraz masz kochajacego i opiekunczego mezczyzne :-)

Ja poszłam na l4 bez żadnego problemu Zaraz jak tylko dowiedziałam się o ciąży,wtedy jeszcze tylko pęcherzyk był.Jak byłam we wcześniejszej ciąży i miałam umowę o pracę podpisana na rok to w dzień kiedy przyszłam do pracy od razu dostałam wypowiedzenie ale wcale mi to nie przeszkadzalo wtedy.I teraz nie ma czegoś takiego że przed 3 mies pracodawca może zwolnić..tak mi się przynajmniej wydaje..
Nie można zwolnić kobiety w ciąży ale jeśli ma umowę na czas określony i w momencie wygaśnięcia umowy kobieta nie skończyła 12 tc to pracodawca ma prawo nie przedłużyć umowy,nie przedłuża się ona także automatycznie.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Madzu, jeśli masz umowę do listopada to zostanie Ci przedłużona do momentu porodu. Potem to juz wola pracodawcy czy przedłuży ale macierzyńskie dostaniesz. L4 ciążowe jest płatne 100%. Ja jestem od samego początku na L4.

reklama
oo, no to udało Ci się z tą pracą :) fajnie, mam nadzieję, że to zmiana na lepsze?
Tak :) przede wszystkim bliżej.
Ktoś może mi zarzucić, że zmieniam pracę będąc już w ciąży, ale po pierwszym nieudanym cyklu starań stwierdziłam, że nie ma sensu trzymać się pracy jeśli nie jestem zadowolona tym bardziej, że nie wiem ile zajmą nam starania. Zaszłam w ciążę w drugim cyklu kiedy już przyuczałam się do nowej pracy :) poza tym moja nowa szefowa ma malutkiego wnuczka więc jest wyrozumiała. I dała mi do zrozumienia, że wie dlaczego zależy mi na umowie o pracę hehe także nie mam powodu mieć wyrzutów sumienia.

Do góry