reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Ankusch Twoja teściowa mówiła "daj mi ją" jak nie mogłaś uspokoić małej, a u mnie tak mama robi, jak mała płacze to ta przybiega i krzyczy daj mi ją i też nie zawsze się uspokaja... Trzymam kciuki za Was;*

reklama
dziewczyny kupowałyście ostatnio coś na karte mama i maleństwo? uznali wam ją? bo mi nie. powiedzieli ze już od stycznia jest zakaz używania kart ze zniżkami ;/

No tak bo apteki maja zakaz promowania swojej dzialnosci a co za tym idzie o promocjach mozemy zapomniec :(

Leki maja byc w tych samych cenach wszedzie. Ale poki co u Nas Ziko apteka nadal jest jedna z tanszych.

ewika a ja ostatnio się pytałam o te karty, to pani powiedziała, ze działaja normalnie, tylko tą na punkty mi wymieniła, bo są nowe:confused:

ankusch trzymam kciuki, żeby te oczka już wyzdrowiały! A co do AZS to się tak nie przejmuj. U takiego małego dziecka nie da sie jeszcze stwierdzić konkretnie alergii. Może ma po prostu wrażliwa skórę i jej przejdzie. Ja mam silna alergię, więc od początku uważałam na Natalkę i starałam sie dbać o skóre i diete zeby jej dodatkowo nie narazac. Ma wrazliwą skóre, co jakiś czas jej coś wyskoczy, a ostatnio takie szorstkie jej się zrobiło na rączkach i nóżkach. Ale alergolog powiedziała, ze to wcale się niemusi przerodzić w alergię. Póki co mam dbać jak o wrazliwa skórę i tyle. A co będzie co się okaze za jakiś czas. Głowa do góry!

Dzięki dziewczyny za pocieszenie...:-)
Margana ja to po prostu już świruje i za dużo się wszystkim przyjmuje i boję się aby pokarmu nie stracić bo tylko cyc u nas w ruchu...aby to przeszło,właśnie ma na rączkach na nadgarstkach taką mocno suchą skórę i czerwoną w zgięciach na razie smarujemy i mam nadzieję że przejdzie...

A z oczkiem byliśmy na razie udrażniania nie mamy robią po 5,6 miesiącu a nawet po roku mamy nadal masować ale mocniej i inaczej niż wcześniej bo to wcześniej było niby głaskanie i dodatkowo antybiotyk...i oby puściło
:zawstydzona/y: Pani była bardzo sympatyczna ale nic dziwnego jak skosiła 100zł ehh ale ważniejsze zdrowie maluszka kochanego

A my dziś byłyśmy z Lenką na pierwszych szczepieniach :tak:pani powiedziała, że za tydzień by już sanepid wysłała zawiadomienie do domu :szok: Lena waży 7,300 kg i ma 70 cm :tak: duża dziewczyna! świetne babki w mojej przychodni, mała tylko troszkę popłakała bo miała tylko 1 ukucie szczepionką 6w1 i doustnie rota :-) ankusch niestety zdrowie kosztuje my dziś zapłaciliśmy 500 zł, ale warto bo choroba kosztuje dużo kasy i dodatkowo nerwów.

ankusch wiem, ze sie martwisz. Ja też się bardzo martwię, bo wiem, ze Natalcia jest przeze mnie narazona na alergię. W dodatku nie wyszło mi z tym karmieniem. Ale wciąż mam nadzieję, ze jednak uda sie uniknać tego swiństwa, z którym ja się meczę całe zycie.
Mam nadzieję, ze oczka sie udroznią!

Margo ile Twoja Lenka ważyła i mierzyła przy porodzie???

Ankusch Kochana bo ja nie doczytałam, Twoje maleństwo ma suchą i czerwoną skórę na zgięciach, a czy gdzieś jeszcze ma? I co lekiarze powiedzieli? Bo moja mała ma podobnie...

Dzięki kochane jesteście..:-)

Teraz ode mnie zależy czy uda mi się to udrożnić...płacz przy tym jest ale chwilowy ale muszę i cisnę wolę ja sama to udrożnić niż miałaby być ingerencija innych osób i dużo większy płacz mój i Martynki naczytałam się głupia na temat tego udrożniania i się przełożę do tych masaży aby mi się udało bo będzie masakra...:crazy:

Wczoraj pani okulistka powiedziała nam że dzieciaczkom ten kanalik udrażnia się w trakcie porodu z wysiłku,czasem po płaczu takim mocniejszym a niektórym dzieciom trzeba pomóc....

Niuniunia20 tak Martynka ma czerwone i takie jakby lakierowane błyszczące w zgięciach rączek i nóżek i pod paszkami aaa i przy nadgarstkach tam gdzie skóra z fałdkami na rączkach ma dodatkowo tę skórę suchą jak papier ścierny ...aaa i dodatkowo na szyi się męczyłam bo ciągle czerwoną miała jak obrozę czym ja jej nie smarowałam i nic..w końcu zaczełam smarować kremem bambino a teraz od niedzieli smaruję kremem Nivea nutri sensitiv s.o.o jest super na razie nie ma czerwonej ładnie podgoił gdzie niegdzie czerwone i tym kremem ją smaruje całą skórka lepsza ...zobaczymy aby to przeszło..a twoja jaką ma skórę coś podobnego????

reklama
Ankusch moja ma identycznie! Na zgięciach ma tylko delikatnie czerwone i suche ale szyja jej to wygląda jakbym nie wiem co jej robiła dosłownie jakbym sznurem jej tarła po szyjce. Ja już nie wiem czym mam to smarować, byłyśmy z tym u lekarza 2 tyg temu, dał nam maść robioną i nią smaruję ale jakoś nie widzę by pomagała... Szlag mnie już trafia bo jak ktoś zauważy obcy jak do nas przychodzi i zauważy tą szyjkę to patrzą się na mnie jak na wyrodną matkę zgłupieć można. Myślę czy nie posmarować tego sudocremem albo tormentiolem bo to też na odparzenia. Nawet kąpiel w krochmalu nie pomógł

Do góry