reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

alfa my płacilismy za pneumo, rota i wzwB, bo chcieliśmy tą lepiej oczyszczoną żółtaczkę. A te podstawowe wzięliśmy darmowe, ale tylko dlatego, ze ze względów neurologicznych należał nam się krztusiec oczyszczony. Gdyby nie to to byśmy brali 5w1. A tak to tylko jedno wkłucie więcej, jakość szczepionki taka sama, a 3x 130 zł w kieszeni, bądź też na inne szczepionki;-)

Dziewczyny pamietajcie, ze jak szczepicie na rota to przez okres do miesiąca dziecko z kupka wydala te rota i można się zarazić, więc lepiej zeby nikt z rodziny nie dotykał pieluszek. A już nie daj boze babcie całowały po pupkach;-)

Moja właśnie zrobiła płynna kupke. Pewnie po szczepieniach.

Ostatnia edycja:
reklama
My szczepimy 5w1 mała dostała już WZW a za 4 tyg reszta..ehh ja nie wiem co myśleć o tych szczepieniach dodatkowych boję się jakby nie było szczepiona czy też nie...i sama już nie wiem co robić.
Wczoraj byliśmy o okulisty z małą bo oczko jej ropieje ehhh i mam zabawę i płacz z tym oczkiem..mam przez tydzień 4 razy dziennie wlewać sól fiziologiczną masować miedzy oczkiem a noskiem 10x znowu sól i 2 razy dziennie dodatkowo antybiotyk a po tygodniu 2 razy dziennie..bo jak nie pomoże to klinika i udrażnianie kanalika ehh tak się boję :-(
Jak nie urok to sraczka...brzuszek przeszedł a było strasznie to teraz oczko i ta małej skórka wrażliwa sucha spać biedna nie może bo ją to swędzi a ja nic zrobić w domu nie mogę...płacz i noszenie ręce opadają przez te bóle musiałm ją nosić tulić a teraz tylko rączki ale co zrobić gdy dziecko bardzo płacze..gdy wzywa pomocy .

Jesli chodzi o ceny szczepionek to sa strasznie roznice! Poszukalam szczepionki najtanszej 5w1 ktora kosztuje nas 99zl, a w aptece obok naszego domu chceci za nia az 170zl!!!
Rotarix znow najtanszy za 299zl, a w pobliskiej aptece za 390zl :szok:

Wiec dziewczyny z Krakowa - juz Wam podpowiem ze te najtansze szczepionki sa w aptece szpitala Ujastek ;-)

ankusch mam nadzieje ze masaże pomogą, nasz córcia miała zatkany kanalik łzowy i tez bylismy u okulisty kazała tylko masowac i za tydzien pokazac sie do kontroli. Jeszcze w ten sam dzien po masażasz pękło to i wyleciała ropka wiec tylko solą przepłukałam oczko i w piatek bylismy u kontroli i jest wszystko super:-)

Pepsi77 mój ma ok, ale to nie problem można je podciąć dla małego to bezbolesne i im wczesniej tym lepiej bo potem nie będzie kłopotów z wymową szczególnie głoski r mówię to jako logopeda bo mam w tej kwestii doświadczenie . Kolezanka szybko podcięła i dziś mały mówi świetnie druga się bała i mały ma problem z wymową szeregu szumiącego (sz, ż cz, dż) i głoska R wtedy się dopiero zdecydowała jak pojawiły się kłopoty a to potem już trudniej wyćwiczyć.

reklama
Margana dziękuję za ostrzeżenie co do rota bo nie chciałabym się tym zarazić, a przecież pieluszkę zmieniam małej. warto wiedzieć takie informacje

Co do szczepionek to my mamy w piątek szczepionkę 5w1 też u nas w przychodni są za 120zł więc kupować sama nie muszę.

Do góry