reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
My po szczepieniu :-)
Filip waży 8300, ma 71 cm i ogólnie pnie się mocno po siatce centylowej we wszystkim :-p Teraz to nie chce mi się już wierzyć, że był jednym z mniejszych dzieciaczków z forum :tak:

Kochane my dziś idziemy na szczepienie na pneumokoki. Mam nadzieję że ją zaszczepią, bo miała badania krwi i w rozmazie ma za dużó limfocytów, cokolwiek to oznacza...

Witam Was,
my dzisiaj byliśmy na szczepieniu na wzw
i moja 30 tyg. Nadula
mierzy 70cm
waży 7400

Pani powiedziała że jak na swój wiek superowo się rozwija, bardzo stabilnie siedzi, ładnie się bawi(dali jej plastikową biedronkę do zabawy, żeby o szczepieniu nie myślała), ma piękne ząbki :p.... także mamunia(czyli ja :p) jest baaardzo szczęśliwa

My po szczepieniu na pneumo. Maja zniosła dzielnie. lekko pisnęła i spojrzała na mnie wzrokiem "mama co ta baba mi robi?? To nie jest fajne". Wazy 8600 także zaczęła ładnie przybierać znów:-D

poza tym lekarka ją ogląda i pyta czy raczkuje. ja mówie ze nie i chyab nie zamierza raczkować. A ona że trzeba ją uczyć. To jej powiedziałam że od mojego brata dzieci też nie raczkowały. Zamknęła się. A mogłam jeszcze dodać że Emilka bije rekordy szkoły w biegach i innych sportach lekkoatletycznych a jej brat Karol jest świetnym szachistą. I nieraczkowanie im nie przeszkodziło w tym wszystkim:-D

onanana i dobrze powiedziałaś nie każde dziecko musi raczkować mój mąż zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy i nie raczkował wcześniej koleżanki mała 9 miesięcy chodziła możecie uwierzyć lub nie 9 miesięcy i chodziła w szoku byłam taka mała "pchła" ledwo od ziemi odrosła i szmigała,aż śmiech mnie ogarniał jak śmiesznie wyglądała, a znów szwagierki synek ma 14miesięcy i chodzi dopiero, ale za rękę pierwszy też późno chodził każde dziecko jest inne

reklama
onanana trzeba było powiedzieć że Majunia nie czuje takiej potrzeby aby raczkować :-D:-D
hehe że niby jak masz ją uczyć ?!! ciągnąć za ręce i nogi :baffled::-D
mycha fajnie że po wizycie u pediatry jesteś zadowolona i że Nadinka dobrze się rozwija :-)

Do góry