reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

@morticia_adams u mnie Dziewczyny jednak testowane będzie jutro.., bo dziś mam dziwne plamienie (na pewno to nie jest okres). Trzyma mnie nadzieja,że to może plamienie implantacyjne, jak wyjdzie negatywny to lecę do gino na cito,bo nigdy mi się coś takiego nie zdążyło i trochę się martwię :/ Nic w tym miesiącu nie zmieniłam: oprócz faktu,że byliśmy z mężem w podróży. Jednak to był już nasz 15/16 lot samolotem w tym roku (bez kąpieli w morzu), więc panika :( Trzymajcie kciuki!
ile masz dpo ?

reklama
Kochana: według aplikacji (która nie jest miarodajna) to 13 dpo. Jednak moje cykle lubią się wahać od 28 do 32 dni(dziś wypada mi 29dc), okres miał zacząć się 02.11. Aplikacja przewidziała teraz 30dniowy cykl. Niestety nie używałam pasków owulacyjnych, ani w żaden inny sposób nie śledziłam owulacji: po prostu z mężem stałe przytulanki i apka 🙈

Kochana: według aplikacji (która nie jest miarodajna) to 13 dpo. Jednak moje cykle lubią się wahać od 28 do 32 dni(dziś wypada mi 29dc), okres miał zacząć się 02.11. Aplikacja przewidziała teraz 30dniowy cykl. Niestety nie używałam pasków owulacyjnych, ani w żaden inny sposób nie śledziłam owulacji: po prostu z mężem stałe przytulanki i apka 🙈
nie zawsze musi byc tak samo. Ja w tamtym miesiącu pierwszy raz dostałam okres w 22dc i już myślałam, że to implantacja Zaczęły mi się plamienia przed okresem a wcześniej nie miałam 🤷🏻‍♀️ czasem tak jest. Ale trzymam 🤞 żeby była to implantacja

Ja od następnego cyklu zaczynam stymulacja.
Czego mogę się spodziewać?
Będę brała tabletki od 3do 7 dnia o nazwie etruzil 2,5 mg
Stosowala którąś?
To jest letrozol ja też teraz biorę tylko ja biorę lamette (inny producent) teraz brałam 7-12 dc na zmianę raz 2 raz 1 tabletkę i w 15 dc miałam dwa pęcherzyki >17mm dostałam tego samego dnia zastrzyk ovitrelle na pęknięcie w nastepnym cyklu jak się nie uda tak samo tylko mam zacząć 3 dc. Jak staraliśmy o pierwsze dziecko brałam tak jak Ty 2 tabletki tylko 2-7 dc :) Nie miałam nigdy po tym żadnych skutków ubocznych ani nic takiego

nie zawsze musi byc tak samo. Ja w tamtym miesiącu pierwszy raz dostałam okres w 22dc i już myślałam, że to implantacja Zaczęły mi się plamienia przed okresem a wcześniej nie miałam 🤷🏻‍♀️ czasem tak jest. Ale trzymam 🤞 żeby była to implantacja
Dziękuję za wsparcie! ❤️ Ja na nic nie liczę, jednak cudownie by było już wiedzieć i iść na badania by dowiedzieć się czy badania wykażą jakieś odchylenia. Plus to nasz pierwszy miesiąc starań więc emocje i głowa mogła w taki sposób wpłynąć na mój organizm. Eh. Jeszcze kilka godzin i będzie wiadomo, bo 14DPO test powinien dać w miarę miarodajny wynik. Ja mocno trzymam kciukasy za Ciebie by @ w tym miesiącu nie przyszła…

To jest letrozol ja też teraz biorę tylko ja biorę lamette (inny producent) teraz brałam 7-12 dc na zmianę raz 2 raz 1 tabletkę i w 15 dc miałam dwa pęcherzyki >17mm dostałam tego samego dnia zastrzyk ovitrelle na pęknięcie w nastepnym cyklu jak się nie uda tak samo tylko mam zacząć 3 dc. Jak staraliśmy o pierwsze dziecko brałam tak jak Ty 2 tabletki tylko 2-7 dc :) Nie miałam nigdy po tym żadnych skutków ubocznych ani nic takiego
Dziękuję za odpowiedź

Nie. Ja zachowałam jajowody jestem po mtx wróciliśmy w czerwcu do starań. Na razie porobiłam sobie badania podstawowe i wszystko okej oprócz testosteronu. W tym miesiącu jeszcze robiłam drożność i są drożne. Jak do 4 miesięcy nie zajdę mam przyjść i trochę po stymulować. Jak by nie było w pierwszą zaszłam szybko. A może to moja głowa ma blokadę bo bardzo chce 🤷🏻‍♀️
Nie zwalaj na blokadę głowy bo to nie jej wina 🙃
Ja też myślałam, że za bardzo się nakręcam, jednak takie wmawianie sobie ,że to moja wina itp no to nie jest dobre ( z własnej autopsji ).
No i też miałam jak Ty -1 bęc a o drugą ponad 7 lat ... . Życie potrafi niestety zaskakiwać i to nie zawsze pozytywnie.
Nie mniej jednak zawsze powtarzam, że to czego się pragnie prędzej czy później przyjdzie👣 🫂

Nie zwalaj na blokadę głowy bo to nie jej wina 🙃
Ja też myślałam, że za bardzo się nakręcam, jednak takie wmawianie sobie ,że to moja wina itp no to nie jest dobre ( z własnej autopsji ).
No i też miałam jak Ty -1 bęc a o drugą ponad 7 lat ... . Życie potrafi niestety zaskakiwać i to nie zawsze pozytywnie.
Nie mniej jednak zawsze powtarzam, że to czego się pragnie prędzej czy później przyjdzie👣 🫂
No właśnie a często słyszę, że głowa robi dużo…. Mam dużo stresu i staram się z nim uporać ale czasami się nie da i trzeba popłynąć. Praca też nie pomaga. Próbuje sobie nawet wmówić żeby trochę odpuścić i na spokojnie, ale sie nie da 🫣

No właśnie a często słyszę, że głowa robi dużo…. Mam dużo stresu i staram się z nim uporać ale czasami się nie da i trzeba popłynąć. Praca też nie pomaga. Próbuje sobie nawet wmówić żeby trochę odpuścić i na spokojnie, ale sie nie da 🫣
No nie da się bo pragnienie jest silniejsze niż cokolwiek. A stres .... Chyba towarzyszy Nam od zawsze , taka natura człowieka 🤷‍♀️
A próbowałaś coś na wyciszenie skoro piszesz, że się nie da ? Ja też miałam taki okres w życiu, że stres mnie nie odpuszczał wcale, dostałam lek i mi jakoś przeszło.
Ważne, że robisz sobie badania i masz plan jakiś

Edit : albo zostaw to w pi***u co Cię stresuje 🙃
🤞

reklama
No nie da się bo pragnienie jest silniejsze niż cokolwiek. A stres .... Chyba towarzyszy Nam od zawsze , taka natura człowieka 🤷‍♀️
A próbowałaś coś na wyciszenie skoro piszesz, że się nie da ? Ja też miałam taki okres w życiu, że stres mnie nie odpuszczał wcale, dostałam lek i mi jakoś przeszło.
Ważne, że robisz sobie badania i masz plan jakiś

Edit : albo zostaw to w pi***u co Cię stresuje 🙃
🤞
właśnie czeka mnie wizyta u psychiatry i niby ma coś przepisać na wyciszenie ale trochę się boję ładować leki w siebie. Aaahh dziękuję właśnie takich słów potrzebuje, że pragnienie jest silniejsze 🥺 i taka prawda 🫶🫶

Do góry