reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
właśnie czeka mnie wizyta u psychiatry i niby ma coś przepisać na wyciszenie ale trochę się boję ładować leki w siebie. Aaahh dziękuję właśnie takich słów potrzebuje, że pragnienie jest silniejsze 🥺 i taka prawda 🫶🫶
Ja mam pragnienie mieć córkę, chociaż wiem ,że to niemożliwe a jednak gdzieś tam w podświadomości siedzi to. Chciałabym warkoczyki czekać, na różowo ubierać No i mieć córkę i najlepszą psiapsi w jednym :)

U mnie dzisiaj spory spadek temperatury. Nie będę się łudzić, że to zagnieżdżenie, bo jakoś w to nie wierzę. Co do dat porodu to w tym miesiącu aplikacja wyznaczyła, że miałabym termin na urodziny męża. Przepłakałam to już, ale trochę przykro.

@paola121214 ja mam inne tabletki, ale jak zaczęłam stymulację to po pierwszym wzięciu było mi trochę słabo i ciut gorąco, więc tabletki biorę wieczorem przed spaniem, żeby ten najgorszy moment przespać.

Czy jak jestem chora i mam temperaturę centralnie w okresie, kiedy mogłoby hipotetycznie dojść do implantacji - to czy dalej są szanse, czy raczej cykl stracony?

Ja mam pragnienie mieć córkę, chociaż wiem ,że to niemożliwe a jednak gdzieś tam w podświadomości siedzi to. Chciałabym warkoczyki czekać, na różowo ubierać No i mieć córkę i najlepszą psiapsi w jednym :)
Ja też mega pragnę dziewczynki 🩷 wszędzie są dziewczynki i nawet nie wiem czy umiała bym chłopcem się zająć 🫣 Ale jak już się ciągną te starania to nje ważne aż tak, ale nadzieja mała jest 👧

U mnie dzisiaj spory spadek temperatury. Nie będę się łudzić, że to zagnieżdżenie, bo jakoś w to nie wierzę. Co do dat porodu to w tym miesiącu aplikacja wyznaczyła, że miałabym termin na urodziny męża. Przepłakałam to już, ale trochę przykro.

@paola121214 ja mam inne tabletki, ale jak zaczęłam stymulację to po pierwszym wzięciu było mi trochę słabo i ciut gorąco, więc tabletki biorę wieczorem przed spaniem, żeby ten najgorszy moment przespać.
W poniedziałek mam podgląd bo w 12 dniu cyklu nie było żadnego pecherzyka dominującego ,13 byłam u ginekologa swojego i stwierdził że koniec z takimi monitoringami .
Zobaczymy co w poniedziałek będzie po wizycie,może będzie vos.
Mój ginekolog powiedział że teraz odchodzi się od sumpetacji progesteronu jak jest niski.
Chyba że ciaza potwierdzona.
Znowu od niepłodności twierdzi że się podaje i komu ufać?
Sama nie wiem.
Przestałam robić testy owulacyjne bo mam dość.
O dziwo wczoraj śluz idealnie białko jajka kurzego .

Będziemy działać do poniedziałku.

reklama
Jesienna chandra niestety nie ułatwia nam tego uczucia zawiedzenia.. Miesiące starań, kombinacji, wykluczeń, sprawdzania wszystkiego i ciągle niepowodzenia..
U nas starania były w okresie owulacyjny, jak i przed i po, ale jakoś nadzieji nie mam.. Zostało mi 4 dni do okresu, a piersi jak bolały od owulacji, tak coraz mniej je czuję.. Co cykl jest inaczej, zdarzało się że dopiero przestawały być odczuwalne w dniu miesiączki, a teraz już przed..
Już sama nie wiem czy faktycznie ta glowa tak blokuje, czy co.. Ale przy pierwszym dziecku też bardzo tego chciałam i udało się w pierwszym cyklu starań.. Co mogło wydarzyć się przez dwa lata że teraz się nie udaje, to nie wiem...

Do góry