reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Wiem o tym. Ale i tak strasznie się tym TSH martwię. Nie zdążyłam sprawdzić czy jest ok. U mnie TSH bardzo skacze. W tamtej ciąży było 2,93 a 2 miesiące później, gdy już przez 30 dni nie brałam euthyroxu miałam 0,83, potem znowu skoczyło na prawie 2. Możliwe że jest to powodowane 5 cm torbielą jaką mam na tarczycy, ale wynik biopsji mówi że to zmiana łagodna. W czerwcu przyszłego roku mam sprawdzić czy urosła i iść na odsysanie torbieli. Endokrynolog powiedział że nie jest ona przeciwwskazaniem do starań. Tylko muszę ją kontrolować.

Myślę, że przy tak wysokiej becie i progesteronie to była wada zarodka

reklama
Był taki fajny obrazek jak gość szukał diamentu i po długiej drodze chciał zaprzestać kopania a diament był już tak blisko. Tak samo jest ze staraniami. Może już jest blisko a teraz chcesz się poddać ? Byłam 5 razy w ciąży i mam trójkę dzieci a endokrynolog mi mówił że u mnie tylko in vitro 😆 Ciążę wszystkie naturalne 😆

Był taki fajny obrazek jak gość szukał diamentu i po długiej drodze chciał zaprzestać kopania a diament był już tak blisko. Tak samo jest ze staraniami. Może już jest blisko a teraz chcesz się poddać ? Byłam 5 razy w ciąży i mam trójkę dzieci a endokrynolog mi mówił że u mnie tylko in vitro 😆 Ciążę wszystkie naturalne 😆

Wiesz, z drugiej strony mam przykład w rodzinie gdzie to kopanie i tak nie doprowadziło do niczego.
Po 15 latach trzeba było iść w adopcję, która okazała się mocno kontrowersyjna. A małżeństwo i tak skończyło się rozwodem (po mniej więcej 25 latach (nie chce mi się liczyć)

Pytanie nie w temacie starań - macie pomysł gdzie jako kobieta po 30 można znaleźć znajomych? Takich żeby móc czasem z nimi gdzieś wyskoczyć, spotkać sie itp?

Partner ma znajomych, z którymi widuje sie beze mnie a u mnie pustki. I zastanawiam się czy i co mogę jeszcze z tym zrobić.
A masz możliwości i chęć na jakieś pozapracowe zajecia? Jakiś kurs garncarstwa, malarstwa, językowy, czegokolwiek, jakis klub dyskusyjny, itp itd? To jest dobre miejsce do poznawania nowych ludzi, jak swego czasu chodziłam na francuski poznałam kilka fajnych osób :)
Ja na pewno polecam psa, to jest swietny środek do poznawania nowych ludzi 😀 ale wiem że nie dla każdego

Czyli jak mam 2,1 to nie wolno się starać czy jest ryzyko czegoś czy jak ?
ja mam 2,5 i lekarz nie zakazał starań jedynie co to przyjmować euthyrox,teraz dostałam większa dawkę bo 3,5 wyszło w badaniach ale z mojej winy bo piłam kawę po przyjęciu tabletki i pewnie przez to słabo się wchłaniała,ogólnie tez słyszałam ze dziewczyny zachodziły z o wiele wyższym TSH i zdrowe ciąże donoszone,także myśle ze te nasze nie są takie tragiczne ale wiadomo warto zbić jeśli się wie ze ma się takie wyniki

reklama
Do góry