reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

A który cykl starań?
Drugi zaczynamy. Doprowadziłam dopiero (od 4.2022) do ładu i składu hormony, podejrzenie PCOS, tarczyce, dość wyregulowałam 🩸. Jestem w 3dc, w 12dc robie estradiol i lecę na pierwszy monitoring bo u mnie niski prog (7,9 ale nie zgadza się ani datowo z owulacją w sensie 7-8dpo, robiłam testy) i chyba pęcherzyk nie pęka. Zobaczymy. W tym cyklu planuje mierzyć temp., testy owu tez pewnie pójdą w ruch wraz z monitoringiem.

reklama
Dziś w ogóle jakiś płaczliwy dzień mam:( Zdałam sobie sprawę, że za miesiąc miałabym termin porodu. Moja jedna przyjaciółka urodziła dwa dni przed tym jak dowiedziałam się, że serduszka przestały bić w maju, a druga zaszła w ciąże miesiąc po. Trzy dni temu nasi kolejni znajomi pochwalili się, że spodziewają się drugiego maluszka. Dziewczyny złapałam doła jakiego dawno nie miałam :(( Wiem, że to życie i toczy się dalej ale chyba nie do końca przerobiłam temat. To nasz drugi cykl starań, nie od razu Rzym zbudowano ale smutek jest ogromny:(

Drugi zaczynamy. Doprowadziłam dopiero (od 4.2022) do ładu i składu hormony, podejrzenie PCOS, tarczyce, dość wyregulowałam 🩸. Jestem w 3dc, w 12dc robie estradiol i lecę na pierwszy monitoring bo u mnie niski prog (7,9 ale nie zgadza się ani datowo z owulacją w sensie 7-8dpo, robiłam testy) i chyba pęcherzyk nie pęka. Zobaczymy. W tym cyklu planuje mierzyć temp., testy owu tez pewnie pójdą w ruch wraz z monitoringiem.
To 3mam kciuki, ale widzę, że cały plan działania, ja mam nadzieję, że u mnie też tak się pojawi od tego miesiąca.

Dziś w ogóle jakiś płaczliwy dzień mam:( Zdałam sobie sprawę, że za miesiąc miałabym termin porodu. Moja jedna przyjaciółka urodziła dwa dni przed tym jak dowiedziałam się, że serduszka przestały bić w maju, a druga zaszła w ciąże miesiąc po. Trzy dni temu nasi kolejni znajomi pochwalili się, że spodziewają się drugiego maluszka. Dziewczyny złapałam doła jakiego dawno nie miałam :(( Wiem, że to życie i toczy się dalej ale chyba nie do końca przerobiłam temat. To nasz drugi cykl starań, nie od razu Rzym zbudowano ale smutek jest ogromny:(
Ciężko jest jak w około zasypują ciąże, ale trzeba myśleć pozytywnie bo może też przechodzili batalię i udało się im wreszcie, a Tobie też się uda ❤️

Dziewczyny, które zapisują się pierwszy raz na testowanie!
Powiedzcie o sobie 2 słowa :) ile się staracie, czy macie na koncoie jakieś badania, kim jesteście :)
Mam 25 lat, dopiero 2 cykl starań. Tak naprawdę już od dłuższego czasu planujemy dzidziusia, ale czekaliśmy aż będziemy bardziej stabilniejsi finansowo i po ślubie 😅Praktycznie wszyscy z naszego otoczenia mają już dzieci i udało się za pierwszym razem. Naprawdę żyłam w jakiejś totalnej niewiedzy, bo myślałam ze to jest takie wszystko proste! owulacja jest badania ok, ale no niestety, będziemy musieli jeszcze cierpliwie czekać :(

Ja mam wrażenie, że jak się ktoś stara to przyciąga ciążę:). My staramy się tak intensywnie czwarty cykl. W pracy mam 4 koleżanki w ciąży, sąsiadkę i coraz dowiaduje się o kolejnych przypadkach🙈. Strach wyjść na ulicę bo widzę wszedzie brzuchy albo spacerowiczki z gondolami🤣. Chyba jak się sporo i tym myśli to tak już jest😉. Początek cyklu więc jeszcze mam dystans. Potem już gorzej...🙂

Rozumiem i przytulam 🌸 co prawda jestem na początku drogi, ale tez mi smutno, jak wszędzie baby boom a u nas nic

reklama
Ciężko jest jak w około zasypują ciąże, ale trzeba myśleć pozytywnie bo może też przechodzili batalię i udało się im wreszcie, a Tobie też się uda ❤️
Dziękuję za te słowa
Ja mam wrażenie, że jak się ktoś stara to przyciąga ciążę:). My staramy się tak intensywnie czwarty cykl. W pracy mam 4 koleżanki w ciąży, sąsiadkę i coraz dowiaduje się o kolejnych przypadkach🙈. Strach wyjść na ulicę bo widzę wszedzie brzuchy albo spacerowiczki z gondolami🤣. Chyba jak się sporo i tym myśli to tak już jest😉. Początek cyklu więc jeszcze mam dystans. Potem już gorzej...🙂
Mam tak samo, jak już jest bliżej @, to zaczynają się myśli:)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry