reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

niby nie, ale nie chcę świrowac i czuć się jakbym była nawiedzona, wystarczy już, że się tak czuje, bo sterroryzowalam endokrynologa o leki na zbicie prolaktyny 😅

Ale nic to. Zobaczymy po dzisiejszym usg, wtedy będę mieć potwierdzenie czy owu była i dowiem się, czy moje cienkie endometrium to była jednorazowa wpadka szaleństwa organizmu po odstawieniu anty, czy jednak stanowi jakiś problem. Mam nadzieję, że dobre wieści poprawia mi samopoczucie nadszarpnięte brakiem rozumienia działania owulakow i temperatury ;)
To nie jest świrowanie, a element diagnostyki. Może nie masz regularnych owulacji spontanicznych, może masz zawsze cienkie endo, może jesteś kolejną zagwozdką medyczną i wszystkie te seksy idą na marne ;) Jeśli masz taką możliwość, to monitoruj i nie myśl o tym w kategoriach nakręcania się.

reklama
To nie jest świrowanie, a element diagnostyki. Może nie masz regularnych owulacji spontanicznych, może masz zawsze cienkie endo, może jesteś kolejną zagwozdką medyczną i wszystkie te seksy idą na marne ;) Jeśli masz taką możliwość, to monitoruj i nie myśl o tym w kategoriach nakręcania się.
dokładnie, jak tu przyszłam to też myślałam że czasami badania to niepotrzebna panika a później pomyślałam że jednak są tu mądrzejsze osoby i lepiej coś sprawdzic i boom TSH 9.3 🤦🏻‍♀️

Trzeba pozytywnie podchodzić ale lepiej sprawdzać

Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było.. dużo się dzieje, dużo pracy i w ogóle.. Ale mam taki mętlik w głowie! Proszę, wypowiedzcie się w tej kwestii... dla nie znających tematu cp z usunięciem jajowodu 21 września br. I jestem po pierwszej miesiączce z początkiem listopada. Mój lekarz prowadzący specjalista w leczeniu niepłodności mówi żeby czekać do lutego i prywatnie drożność. Byłam natomiast u lekarza, który wykonywał mi laparo, widział drugi jajowód z zewnątrz podczas zabiegu i twierdzi, że nie ma sensu robić drożności tylko od razu się stymulować i działać a jak przez 3 cykle nie zajdę to dopiero robimy drożność bo i tak nie daje 100% pewności a jednak jest to ingerencja.. No i już sama nie wiem co robić.. Prywatnie taka przyjemność z badaniami w klinice mojego lekarza 1300zł. Z drugiej strony lekarz, który robił mi laparoskopię ponoć specjalista w tej dziedzinie i ma bardzo dobre opinie.. I już sama nie wiem.. Iść na żywioł i próbować od stycznia z ciążą? Czekać i robić drożność? O krucyfiks! Pomóżcie! 🔪😄😁

Pewnie już się mądrzejsi wypowiedzieli to ja się nie znam, ale się wypowiem: osobiście nie poszłabym w stymulację bez drożności ponieważ już sama stymulacja zwiększa szanse CP. Z drugiej strony jak ten lekarz od laparo ma pewność bo tam obejrzał wszystko to nie wiem czy w ogóle zwykła drożność jest potrzeba.
Te 1300zł wydaje mi się dużo. Tzn. wiem że inflacja ale ja płaciłam w wakacje chyba 600-800zł z tego co pamiętam

Załączniki

• C4EB3802-BF72-4078-9270-6981CC5A2B41.jpeg
    C4EB3802-BF72-4078-9270-6981CC5A2B41.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 147
  • 5F12168D-8907-49DC-8658-D9EE5C68AE9C.jpeg
    5F12168D-8907-49DC-8658-D9EE5C68AE9C.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 146
reklama
Do góry