reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

A ja byłam dziś na becie, bo test mi znowu rano wyszedł pozytywny, dziś 13 dzień po ovitrelle. Może i coś tam się dzieje.

Co do lekarzy zatajających swoje obserwacje przez pół roku to nie mam słów 😠
No chyba za duża beta na samo ovitrelle...
fascinating-what.gif

reklama
Z pewnością są spoko kliniki, też nie skreślam od razu wszystkich klinik i wszystkich lekarzy tam pracujących, ale ja ewidentnie podpadłam pod takich, którzy chcieli wystawić ładny rachunek przy każdym dziecku. Znajoma psiapsi do nich chodziła i zaszła normalnie, więc może to po prostu kwestia lekarza prowadzącego. Ale wkurw mną długo targał...
no tak, ale wiesz też czasami mam wrażenie, że akurat w niektórych sytuacjach się udaje im picem, a potem wiadomo taka osoba sobie wychwala 😂. Ja dostałam polecenie kiedyś do gina bo on jest cudowny, bo poszłam do niego i mówię, że strasznie mnie piersi bolą, a on mówi, że Pani w ciąży będzie no i miał rację 😂🙈...

Musimy patrzyć na siebie, więc życzę Ci żebyś trafiła w dobre ręce i udało Ci się szybko wszystko naprawić i wreszcie była zdrowa ciąża ❤️.

Mam wrażenie, że moje ostatnie wizyty to takie pasmo nowych informacji, które powinnam mieć od dawna :D Aż przejrzałam poprzednie opisy USG i nigdzie żadnej wzmianki, wszędzie bez cech patologii, poprawnie, książkowo. No żeż :D
Powiedziałam mężowi, że najwyżej będziemy mieć dużo psów :D
nie jestem w stanie sobie wyobrazić Twojego wkurwu i rozczarowania, szczególnie, że mnie samą do tej pory nosi na myśl o tym, że gin mi nie powiedział, że 25dc miałam endometrium 3mm i że może chociaż warto to skontrolować, a to jest pierdola przy takiej ilości USG, które Ty przeszłaś i stopniu skomplikowania sytuacji. Tak więc bardzo Ci współczuję i życzę Ci z całego serca, żeby się okazało, że to nie ma wpływu na zajście w ciążę, a przynajmniej nie duży.

będziesz szła jutro albo pojutrze, żeby sprawdzić w którą stronę idzie?

Trzymam kciuki, żeby ta beta to już nie był wynik ovitrelle

Dziękuję!! spróbuję w sobotę powtórzyć.
@Malwina89 nie znam się jakoś super ale to nie za duża beta jak na ovitrelle? Trzymam kciuki bardzo 💕💕
Dziękuję!! :) Właśnie pierwszy raz robiłam ten zastrzyk i nie jestem pewna czego się spodziewać. Pewnie się okaże coś więcej, jak powtórzę betę.

Dziękuję!! spróbuję w sobotę powtórzyć.

Dziękuję!! :) Właśnie pierwszy raz robiłam ten zastrzyk i nie jestem pewna czego się spodziewać. Pewnie się okaże coś więcej, jak powtórzę betę.
wiem, że niektóre dziewczyny sikają na testy ciążowe i sprawdzają jak kreska słabnie;) więc może już nawet sikajac wieczorem/jutro będziesz widzieć mniej więcej, w którą stronę to idzie

wiem, że niektóre dziewczyny sikają na testy ciążowe i sprawdzają jak kreska słabnie;) więc może już nawet sikajac wieczorem/jutro będziesz widzieć mniej więcej, w którą stronę to idzie
Dzięki :) Właśnie dzisiejszy test mi się wydawał ciemniejszy niż wczorajszy, dlatego się zdecydowałam iść na betę😀 mam jeszcze zapas pinkow z Shopee to jutro pewnie jeszcze porównam.

Mam wrażenie, że moje ostatnie wizyty to takie pasmo nowych informacji, które powinnam mieć od dawna :D Aż przejrzałam poprzednie opisy USG i nigdzie żadnej wzmianki, wszędzie bez cech patologii, poprawnie, książkowo. No żeż :D
Powiedziałam mężowi, że najwyżej będziemy mieć dużo psów :D
ja też mam wrażenie, że dopiero uzyskiwałam odpowiedź i kierunek jak ja coś zasugerowałam, bo dopóki nie poruszyłam nic, było wszyztsko dobrze, ale jak pytałam to nagle no w sumie....
Akurat to co piszesz to znacząc informacja, dziwne, że nikt tego nie powiedział, może się mylę, ale przecież takie zrosty nie robią się z miesiąca na miesiąc 🤷‍♀️. Jestem zielona, nie wiem co podpowiedzieć, ale na pewno któraś ma większą wiedzę na ten temat i może coś dobrego doradzi dodatkowo.

reklama
Do góry