reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Zawsze podzwiam dziewczyny liczące na poród przed terminem. Pamiętam jak ktoś mi zarzucił, że starając się od kwietnia i tak mogę urodzić w grudniu wcześniaka. No tak jakby nie spodziewam się xD bo moje doświadczenie mówi, że nie mam do tego tendencji. Ja nawet torbę do szpitala pakowałam 30.08, mając termin w teorii na 27.08 xD

U mnie to nie ma znaczenia. Mój mąż jest z końca i raczej nigdy nie było mu ciężko. Mi raczej też nie, choć jestem totalnie leniwą bułą. Dzieci mamy raczej przeciętne, ale myślę że też moje dzieci mają stety niestety poczucie, że nie do końca muszą się starać i np. syn chce być pilotem a nie naukowcem, ale to już jego broszka. Dla mnie może robić co chce

No ja byłam chyba z 5 lat temu, albo nawet więcej bo nie pamiętam czy to było przed czy po urodzeniu córki. W każdym razie wyszło mi wtedy, że w lewym oku mam astygmatyzm i -3.5 :D w prawym -0.5 i miałam iść do optometrysty w jakimś salonie żeby mi dobrał okulary no i tak sobie chodzę i nie widzę na to lewe oko xD

Niby tak, ale ja widzę różnicę po między Olką lat 20, a Olką lat 30
Widzę też różnicę po między mamą lat 20, a lat 30 mimo, że tego dziecka jeszcze defakto nie ma. Oczywiście są też plusy jak to, że nie będę biegała w weekendy na uczelnię, ale jednak minusy też są.

Kreska dość pokaźna, ale faktycznie jakaś taka cienka, wrzuć fotki wszystkich tych testów :D

Tylko Sylwanka nie miała potwierdzonej owulacji, a Ceonis jest po ovi

A czemu zaprzestajecie starań?
O matulu jaki długi post 😆

Co do mojej działki o skróceniu ciąży, to mnie to dotknęło w sumie boleśnie, bo nastawiałam się na poród w terminie a los mnie doświadczył zagrożeniem porodu przedwczesnego i porodem w 37+0. Czyli już w tym bezpiecznym dniu, jednak 3 tygodnie wcześniej niż myślałam

reklama
To ja jeszcze odniosę się do tych supli. Tak jak napisałam, chciałabym do kwietnia delikatnie odpocząć od stymulacji. W związku z moimi długimi cyklami nie wiem jeszcze czy iść w bezsensowne ładowanie proga od 16dc czy nie. Nad tym się jeszcze zastanowię i porozmawiam z lekarzem

W związku z tym odpoczynkiem mogłabym coś sobie brać nie mówię tu o typowym suplach "przed ciążą" tylko o czymś co mogło by pomóc na właśnie te długie cykle. Do tej pory brałam prenacaps ovi ale po 6 miesiącach nie widziałam efektów i się skończyły.

Widziałam, że sporo z was mierze miovelę nac i jak wpisałam to w google to mi wtedy wyskoczyły te suple healthlabs - ale zawsze wolę was spytać bo wiek, że kitu nie wciskacie.

Ogólnie domyślam się, że najlepiej było by brać kilka różnych żeby mieć skomponowane najlepiej, ale nie ukrywam że ja ledwo pamiętam o lekach które muszę brać. Więc zależy mi, żeby to była 1-2 tabletki :D bo po prostu 20 to ja nie ogarnę :D
Ola ja przy Mioveli miałam piękną owulację i cykl chyba 34 dni, okres przyszedł bez luteiny. Bez Miovelii cykl 38 dni (też bez luteiny już). Teraz znów jestem na Miovelii Nac (i nie będę brała luteiny). Wydaje mi się, że coś tam na mnie jednak działa.

A te 2 tabletki to z ciążowymi witaminkami już? 😅
Bo gdybym ja miała Ci tak skromnie coś polecić to z podstaw pueria uno, do tego miovelia nac albo jeśli acc nie jebie Ci zgniłym jajem to acc od 3 do 7 dc a poza tym wita a i e 😎 z aliness.
Czekam jeszvze ten miesiąc ale póki co mam wrażenie, że a i e to jedyne co zrobiło mi jakąś rewolucję w cyklu i mam szybsze owulacje i dużo wyższe temperatury w drugiej fazie co sugeruje mi wyższego proga więc najs, ale jeszvze mie badałam więc tak sobie teoretyzuje
Inozytol też?

Dziewczyny, czy macie jakieś dolegliwości po przyjmowaniu proga? Poprzednio brałam 3x1 Utrogestan i było ok. Teraz mam dodatkowo Progesterone bensis i czuję się ... dziwnie 😂 nie jestem w stanie tego opisać - trochę jakby mi mózg odjęło, długo przetwarzam informacje i do tego takie typowo przedokresowe dolegliwości fizyczne.
Czekam do soboty, testuje i odstawiam to dziadostwo
No, miałam obniżenie nastroju

Dziewczyny, czy macie jakieś dolegliwości po przyjmowaniu proga? Poprzednio brałam 3x1 Utrogestan i było ok. Teraz mam dodatkowo Progesterone bensis i czuję się ... dziwnie 😂 nie jestem w stanie tego opisać - trochę jakby mi mózg odjęło, długo przetwarzam informacje i do tego takie typowo przedokresowe dolegliwości fizyczne.
Czekam do soboty, testuje i odstawiam to dziadostwo
Ból piersi, od puchnięcie, bardzo podły nastrój ;-) dużo tego było

Ból piersi, od puchnięcie, bardzo podły nastrój ;-) dużo tego było
Edit: sorry lady_in_blue, znowu w tej apce źle kliknęłam, nie zamierzałam Cię cytować, po prostu nie jestem zbyt mądra;)

o matko, człowiek powstał z martwych a tu pierdyliard stron do nadrobienia...

@Kreatywnynick widzę krechy na wszystkich, trzymam kciuki za to, by były coraz grubsze i za betę 😍

reklama
A nie robią histeroskopii w trakcie okresu? Bo moja koleżanka specjalnie musiala się umawiać na 1-3 dc właśnie żeby jakiegoś polipa usunąć, bo tylko wtedy jest widoczny. Przynajmniej tak mi przekazała
Ale ja nie mam usunięcia, ja mam histeroskopie diagnostyczną i dopiero będą szukać. Robi się po okresie, nawet plamień nie powinno być. Ale jak będe miała to pójdę z nimi. Najwyżej mnie wygonią.

Do góry