reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Ile 😯😯😯, ło matko, mój 35 dni i już mi się długo wydawało, w tym mce zapowiada się niby 43😡 i już mi się nie podoba, ale Twoje to rekordy 😯, wiedziałam, że masz mega długie, ale kojarzyłam 180😯.

No w ostatnich latach ten 180 to fakt najdłuższy. Zwykle koło 80-90 dni - oczywiście zakładając że nic nie biorę.
Ten 270 to był chyba jakoś po między 1 a 2 ciążą z tego co kojarzę czyli dość dawno (Młoda ma 7 lat, a Młody 11)

Wow, to 10 moich cykli 🤣

Noo bo u mnie to też pewnie tyle powinno być, a jest jedna wielka dupa. Tzn. jak się nie staram o dziecko to spoko, nie przejmowałam się za bardzo.

W kwestii palenia: rzuciłam z dnia na dzień 23 marca i dobrze mi z tym ;)
@olka11135 widze, ze z cyklami potrafimy mieć podobnie, tylko, ze jak ja nie miałam 60dni to już szlam do lekarza. Coś bierzesz na to?

Nie. Większość swojego życia byłam na antykoncepcji hormonalnej, jak jej nie brałam a ciąży nie chciałam to nawet mi to nie przeszkadzało. Dopiero jak trafiłam tu rok temu to mi zaczęło i dziewczyny powiedziały, że muszę poszukać dobrego lekarza a nie takiego który mi powie że taka moja uroda. Ale zanim zaczęłam się badać (trafiłam tu we wrześniu 2021, starania od końca lipca 2021) to zaszłam w ciąże (listopad 2021), ciąża była pozamaciczna, ale chodziłam w nią do połowy stycznia i miałam musową pauzę 21.07.2022r. Wróciłam do starań w lipcu 2022, ale ze stymulacją. Ponieważ w lipcu, sierpniu i wrześniu nie przyniosła efektów, w październiku przekombinowałyśmy z moją lekarką co poskutkowało 13 pęcherzykami i cyklem 15 dniowym :o. Więc ten cykl miałam dać sobie odpocząć - no i se odpoczywa 38 dzień 😒

Czy był to cykl zakończony porodem? 😁😁😁

Nieee ;)

W ogóle jeżeli chodzi o ciąże nr. 1 to miałam w miarę krótki cykl, ale przy córce też był taki dość długi, bo OM miałam 04.11, a córka jest z 01.09 - i jedyny seks z tego cyklu było 26.11 :D o ile dobrze pamiętam :D

Co do palenia to ja nie palę i piję mocno od święta i jak już to np. jeden drink, lampka wina
Ostatnio więcej wypiłam jakoś w październiku na imprezie integracyjnej, a wcześniej też na integracji w czerwcu. Wychodzi, że upijam się tylko w pracy 😂

reklama
No w ostatnich latach ten 180 to fakt najdłuższy. Zwykle koło 80-90 dni - oczywiście zakładając że nic nie biorę.
Ten 270 to był chyba jakoś po między 1 a 2 ciążą z tego co kojarzę czyli dość dawno (Młoda ma 7 lat, a Młody 11)

Noo bo u mnie to też pewnie tyle powinno być, a jest jedna wielka dupa. Tzn. jak się nie staram o dziecko to spoko, nie przejmowałam się za bardzo.

Nie. Większość swojego życia byłam na antykoncepcji hormonalnej, jak jej nie brałam a ciąży nie chciałam to nawet mi to nie przeszkadzało. Dopiero jak trafiłam tu rok temu to mi zaczęło i dziewczyny powiedziały, że muszę poszukać dobrego lekarza a nie takiego który mi powie że taka moja uroda. Ale zanim zaczęłam się badać (trafiłam tu we wrześniu 2021, starania od końca lipca 2021) to zaszłam w ciąże (listopad 2021), ciąża była pozamaciczna, ale chodziłam w nią do połowy stycznia i miałam musową pauzę 21.07.2022r. Wróciłam do starań w lipcu 2022, ale ze stymulacją. Ponieważ w lipcu, sierpniu i wrześniu nie przyniosła efektów, w październiku przekombinowałyśmy z moją lekarką co poskutkowało 13 pęcherzykami i cyklem 15 dniowym :o. Więc ten cykl miałam dać sobie odpocząć - no i se odpoczywa 38 dzień 😒

Nieee ;)

W ogóle jeżeli chodzi o ciąże nr. 1 to miałam w miarę krótki cykl, ale przy córce też był taki dość długi, bo OM miałam 04.11, a córka jest z 01.09 - i jedyny seks z tego cyklu było 26.11 :D o ile dobrze pamiętam :D

Ok, czyli włączyła chociaż stymulację na wzrost pęcherzyków. U mnie na razie inofem x2, castangus no i dieta z niskim ig. Zobaczymy.

Do góry