Megi^^
Fanka BB :)
Trzymam kciukiAa ok ja mam bardziej około 29dni. Zobaczę w niedziele rano. Może coś wyjdzie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciukiAa ok ja mam bardziej około 29dni. Zobaczę w niedziele rano. Może coś wyjdzie.
Czytałam troszkę o tym. Ten V Leiden mówi, że to jest wrodzona? I wcześniej mogła nie dawać żadnych objawów?Wygląda na to, że kolejną ciążę będziesz musiała prowadzić na heparynie i to wysoce prawdopodobne, że ta mutacja odpowiada u Ciebie za wcześniejsze niepowodzenia.
Nie, nie badałam nic więcej na razie. Czułam w kościach, że coś tu wyjdzieWynik wskazuje na zwiększone ryzyko zakrzepicy (choć niższe niż gdyby były to mutacje homozygotyczne). To może być przyczyna poronienia. Badałaś również białko c i białko s oraz zespół antyfosfolipidowy? Lekarz najpewniej zaleci Acard i heparynę w ciąży.
Robiłam przez test-dna. Wyniki dotarły do nich we wtorek, a dzisiaj mi już jest wrzucili. Robiłam tą wersję przyspieszoną 4-5 dni roboczych.Ja z interpretacją nie pomogę bo sama w środę miałam pobieraną krew do tego badania ale mam pytanie... ile czekałaś na wyniki? Pani w enel-medzie(badania robi im diagnostyka) mi powiedziała, że 12 dni to na pewno będę musiała poczekać jak nie więcej
No cukier puder z wodą. Tu chyba większej filozofii nie ma, nie?A Ty ozdabiasz? Dawaj szybko przepis!
Heterozygoty są specyficzne, bo mogą dawać objawy ale nie muszą mogą utrudniać ale nie musząDziewczyny, zerkniecie w wolnej chwili?
Odsyłałam inpostem w tej otrzymanej kopertce. Myślałam, że można tylko w paczkomacie, w którym odbierałam ten zestaw, a okazuje się, że to można w każdym a no i jeszcze jedno! Zrób sobie śledzenie tej przesyłki w apce InPost, jeżeli jesteś niecierpliwa, bo oni jakby są nadawcą i odbiorcą, ta przesyłka nie jest do Ciebie przypisana. Ja się denerwowałam, że nie dojdzie, ale na drugi dzień dostałam już smsa, że mająMi dzisiaj przyszedł zestaw testowy. W jaki sposób odsyłałaś im te próbki? Zamawiałas kuriera zgodnie z informacją na opakowaniu czy inpostem? Bo na kopercie załączonej w paczce mam naklejkę inpostową z numerem nadania. I teraz zgłupiałam.
Ja robię akurat z cukru pudru z sokiem z cytryny. Ale chodzi mi o lukier do takiego "artystycznego" zdobienia, żeby miał idealne proporcje.No cukier puder z wodą. Tu chyba większej filozofii nie ma, nie?
No to białka ubite + cukier puder. Ale ja takiego nie robię, bo nie tknę surowych jajek. Jak ktoś ma inny patent to chętnie przygarnęJa robię akurat z cukru pudru z sokiem z cytryny. Ale chodzi mi o lukier do takiego "artystycznego" zdobienia, żeby miał idealne proporcje.
Czyli wychodzi, że objawów brak, ale utrudniają, skoro 2x się u nas nie powiodło.Heterozygoty są specyficzne, bo mogą dawać objawy ale nie muszą mogą utrudniać ale nie muszą