reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

No właśnie jak dostałam okresu, to miałam zacząć od 2 dnia miesiączki brać Clostilbegyt. Ale dla pewności (już widząc krew) zrobiłam test i wyszed negatywny. To był 28 dc
tak tylko dodam choć nie wiem czy możliwe by owulację były no wręcz kilka tygodni od siebie ...🤷🏻‍♀️🤔

Załączniki

• 16c27ce7-832f-4365-b262-e450deac9962.jpeg
    16c27ce7-832f-4365-b262-e450deac9962.jpeg
    44,1 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Spadaj 😂 Szukam czegoś bardziej efektownego. 😆

Ja ostatnio robiłam coś podobnego, piekę biszkopty a potem szukam w necie co mogę zrobić do niego z tego co akurat mam w domu. Zasmakowało mi, gdyby nie detoks słodyczyowy może w końcu zrobiłabym coś zgodnie z przepisem.

Ja miałam taką sytuację, że będąc we wczesnej ciąży byłam na usg. Lekarka uwidocznila pęcherzyk ciążowy a na zdjęciu obok tego pęcherzyka był drugi praktycznie identyczny i pytam, czy to drugi pęcherzyk ciążowy ale mówi, że nie i nie dyskutowałam dalej. Nie mam pojęcia co to było ale bardzo mnie zaintrygowało, że potrafiła odróżnić, że to nie pęcherzyk ciążowy a wyglądało no identycznie. Jutro zrobisz betę, to sytuacja będzie jaśniejsza 😊
A co się potem stało z tym drugim pęcherzykiem?

Tak, bardzo dobry, jeden z lepszych w moim mieście. Gdybym usłyszała to od mojego poprzedniego ginekologa to bym się puknela w łeb (albo jego) 😂😂
Ciekawa jestem jutrzejszej bety w tej sytuacji. Swoją drogą, jeśli to pęcherzyk ciążowy, to tyle dobrze, że zdążył się "zaczepić" w macicy przed HSG i płyn nie przepchnął go wyżej.

A co się potem stało z tym drugim pęcherzykiem?
Na kolejnych obrazach usg nie było już go. Tzn ja myślę, że to nawet nie był pęcherzyk skoro w ogóle nie zwróciło to uwagi mojej ginekolog. Jakaś czarna dziura w macicy na ekranie😂

U Ciebie też podejrzewam raczej jakiś "pseudo" pęcherzyk

Ciekawa jestem jutrzejszej bety w tej sytuacji. Swoją drogą, jeśli to pęcherzyk ciążowy, to tyle dobrze, że zdążył się "zaczepić" w macicy przed HSG i płyn nie przepchnął go wyżej.
O matko tego nawet nie rozkminilam … wyglada jak ciazawy ale nie do końca ten obraz jest prawidłowy, jest trochę plaski i na razie nic tam w środku nie widać.

reklama
tak tylko dodam choć nie wiem czy możliwe by owulację były no wręcz kilka tygodni od siebie ...🤷🏻‍♀️🤔
to jest inna kwestia - podwójne czy potrójne owulacje w odstępie kilku dni, gdy ten progesteron jeszcze nie zdążył wyskoczyć na maksa to co innego niż kilka tygodni odstępu. Mnogie owulacje to przecież moja specjalność 😂

Do góry