reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
No właśnie jak dostałam okresu, to miałam zacząć od 2 dnia miesiączki brać Clostilbegyt. Ale dla pewności (już widząc krew) zrobiłam test i wyszed negatywny. To był 28 dc
myślę, że mozliwe są dwie opcje: albo to jest pęcherzyk ciążowy i owulacji w tym cyklu nie było, a to ciałko żółte to nie jest ciałko żółte, albo to po prostu nie jest pęcherzyk ciążowy (i to pewnie jest bardziej prawdopodobne).

Trzymam kciuki, by się udało szybko rozwikłać te zagadke

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 1584813
U mnie to tak wygląda. Także raczej jak widzisz, piki mam znienacka 🤣🤣 Ale w tym cyklu seksu było dużo, także testy były tylko pomocą kiedy mogę zacząć robić ciążowe :)

O kuhwa to faktycznie po 0,3 może być 😮😮 Pytałam bo mnie dziwnie jajnik napieprza jak na owulke a został mi ostatni patyk do sikania do jutra i zastanawiałam się czy robić wieczorem czy odłożyć na jutro 😂😂 No nic idę szczać! 🤣

Byłam na usg w 12 i w 15dc ale pęcherzyków dużych wskazujących na prawidłowa owulacje nie było widać. Chcoiaz progesteron mi potem wyszedł wysoki wiec była. Pytałam o to, odpowiedział ze czasem się tak zdarza ze nie widać tego dominującego pęcherzyka na usg. Wg wyników progra owulacje mialam późno 17-19 dc.
Ja miałam podobna sytuację - mialam 4 dni plamienia, więc poszłam na usg. Lekarz mówi, że w macicy coś jest i może to być pecherzyk ciążowy. Kazał oznaczyć betę. Wcześniej testy wychodziły negatywne, więc stwierdziłam, że pójdę następnego dnia. Wieczorem dostałam normalny okres, więc już nie poszłam na betę. Inna ginekolozka powiedziała, że to mógł być pecherzyk ciążowy, ale też coś innego, np. Skrzep krwi. Czytałam też na jakimś forum, że kilka dziewczyn też tak miało. Zresztą pecherzyk ciążowy widać, jak już beta jest dosyć wysoka.

I jeśli chodzi o puste jajo, to beta rośnie normalnie i na wczesnym etapie nie da się ocenic, czy nie będzie zarodka. U mnie beta miała ponad 9tys, jak się okazało że jest puste jajo

Dziewczyny... Chyba mi się to śni... Czy ja dobrze widzę? 9 dpo...
IMG20231114062504.jpg
IMG20231114062640.jpg

reklama
Do góry