reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

No właśnie jak dostałam okresu, to miałam zacząć od 2 dnia miesiączki brać Clostilbegyt. Ale dla pewności (już widząc krew) zrobiłam test i wyszed negatywny. To był 28 dc
tak tylko dodam choć nie wiem czy możliwe by owulację były no wręcz kilka tygodni od siebie ...🤷🏻‍♀️🤔

Załączniki

• 16c27ce7-832f-4365-b262-e450deac9962.jpeg
    16c27ce7-832f-4365-b262-e450deac9962.jpeg
    44,1 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Spadaj 😂 Szukam czegoś bardziej efektownego. 😆

Ja ostatnio robiłam coś podobnego, piekę biszkopty a potem szukam w necie co mogę zrobić do niego z tego co akurat mam w domu. Zasmakowało mi, gdyby nie detoks słodyczyowy może w końcu zrobiłabym coś zgodnie z przepisem.

Ja miałam taką sytuację, że będąc we wczesnej ciąży byłam na usg. Lekarka uwidocznila pęcherzyk ciążowy a na zdjęciu obok tego pęcherzyka był drugi praktycznie identyczny i pytam, czy to drugi pęcherzyk ciążowy ale mówi, że nie i nie dyskutowałam dalej. Nie mam pojęcia co to było ale bardzo mnie zaintrygowało, że potrafiła odróżnić, że to nie pęcherzyk ciążowy a wyglądało no identycznie. Jutro zrobisz betę, to sytuacja będzie jaśniejsza 😊
A co się potem stało z tym drugim pęcherzykiem?

Tak, bardzo dobry, jeden z lepszych w moim mieście. Gdybym usłyszała to od mojego poprzedniego ginekologa to bym się puknela w łeb (albo jego) 😂😂
Ciekawa jestem jutrzejszej bety w tej sytuacji. Swoją drogą, jeśli to pęcherzyk ciążowy, to tyle dobrze, że zdążył się "zaczepić" w macicy przed HSG i płyn nie przepchnął go wyżej.

A co się potem stało z tym drugim pęcherzykiem?
Na kolejnych obrazach usg nie było już go. Tzn ja myślę, że to nawet nie był pęcherzyk skoro w ogóle nie zwróciło to uwagi mojej ginekolog. Jakaś czarna dziura w macicy na ekranie😂

U Ciebie też podejrzewam raczej jakiś "pseudo" pęcherzyk

Ciekawa jestem jutrzejszej bety w tej sytuacji. Swoją drogą, jeśli to pęcherzyk ciążowy, to tyle dobrze, że zdążył się "zaczepić" w macicy przed HSG i płyn nie przepchnął go wyżej.
O matko tego nawet nie rozkminilam … wyglada jak ciazawy ale nie do końca ten obraz jest prawidłowy, jest trochę plaski i na razie nic tam w środku nie widać.

reklama
tak tylko dodam choć nie wiem czy możliwe by owulację były no wręcz kilka tygodni od siebie ...🤷🏻‍♀️🤔
to jest inna kwestia - podwójne czy potrójne owulacje w odstępie kilku dni, gdy ten progesteron jeszcze nie zdążył wyskoczyć na maksa to co innego niż kilka tygodni odstępu. Mnogie owulacje to przecież moja specjalność 😂

Do góry