Lilli2
Fanka BB :)
6 dni po i miło mnie dziś zaskoczyłoooo, to szybciutko po punkcji dostałaś okres! A jak się czujesz?
A jak u Ciebie samopoczucie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
6 dni po i miło mnie dziś zaskoczyłoooo, to szybciutko po punkcji dostałaś okres! A jak się czujesz?
Mamy tego samego męża?Chyba Twój mąż ma męski okres, bo raz zmierzly, a raz się śmieje. Brakuje, żeby miał jeszcze smaki okresowe, tj. czekoladę zajadał kabanosem
Mój jest czasem zmierzly i wkurzony „bez kija nie podchodź”![]()
Spoko, to ta mgła mózgowa w ciążyTak, faktycznie, teraz pamiętam![]()
Jutro mam wizytę kontrolną, więc mam nadzieję, że wszystkiego się dowiem. I jutro będzie też najważniejsza informacja, ile mamy maluszków.. czy będzie w ogóle do czego podchodzić![]()
No cwanych macie tych mężówMój czasem wali, a czasem "wpada, strzela i wypada". Cwaniak.![]()
Zazdroszczę...No cwanych macie tych mężówmój prawie nic nie mówi na ten temat, w ogóle to on nie umie w sprośne żarty
![]()
tak samo jak mójNo cwanych macie tych mężówmój prawie nic nie mówi na ten temat, w ogóle to on nie umie w sprośne żarty
![]()
Z jakiegoś konkretnego powodu mąż badał prolaktyne?My (a w sumie to bardziej mój mąż xD) zaczęliśmy dzisiaj oficjalnie pierwszy cykl terapii testosteronem.Dostał jeszcze leki na zbicie prolaktyny, za miesiąc kontrola czy działa, czy zwiększamy dawkę. Fajnie, bo gość nawet nic nie skasował za wizytę, a to że pielęgniarka odmówiła mężowi zrobienia zastrzyku, bo nie było lekarza skomentował jako głupotę. Następna iniekcja za dwa tygodnie, już chyba sama go dźgnę w tyłek, bo nawet wytłumaczył i pokazał co i jak. Nie takie to straszne
Za jakieś 12 tygodni kolejne badanie nasienia, kontrola testosteronu i zobaczymy co wyjdzie... Ogólnie lekarz powiedział że max trzy takie cykle i jeśli nie będzie poprawy to pozostaje IUI albo IVF. Więc idealnie jak już będzie refundacja, chociaż jakiś plus.
Ja ogólnie już się nie nastawiam pozytywnie i planuje dalsze kroki. Jeśli nasienie nie poprawi się jakoś znacząco, to w kwietniu akurat mam premie i poświęcę ją na inseminacje. No i do tego czasu muszę się zebrać i iść po skierowanie do szpitala, żeby spróbować udrożnić ten lewy jajowód, ale to już chyba w styczniu. A w razie co przed końcem 2024 chciałabym zacząć się przygotowywać do procedury. Myślałam, że nie będziemy szli tą drogą, ale serio wraz z każdym kolejnym nieudanym cyklem wzrasta moja świadomość jak bardzo chcę być w ciąży. Taki plus długich starań. Mam czasem wrażenie, że już jestem mamą mentalnie, tylko dziecka mi brakuje.![]()
Chociaż możemy być spokojne, że czegoś niezręcznego nie palnie w towarzystwietak samo jak mój![]()
Ja tam czasem lubię takie żarcikiZazdroszczę...
Ja dzisiaj powiedziałam swojemu, że ciężko mi ostatnio łykać witaminy bo mi wszystko rośnie w buzi. Myślę, że każda która ma sprośnego męża wie jaka była reakcja![]()
O, to pięknie! Jutro czekam na cudne wieści6 dni po i miło mnie dziś zaskoczyłdo tego bez bólu, samopoczucie bardzo dobre. Wróciła mi moc
![]()
A jak u Ciebie samopoczucie?
ToJutro mam wizytę kontrolną, więc mam nadzieję, że wszystkiego się dowiem. I jutro będzie też najważniejsza informacja, ile mamy maluszków.. czy będzie w ogóle do czego podchodzić![]()
U mnie zadziałało postawienie tel na grzejnik wejsciem do grzejnika a boczkami na ubraniach z obu str, żeby nie dotykał, szybko wyschło.Jakby tego było mało: kot zepsuł mi telefon. Wylał wodę z wazonu i mam komunikat, że mam zalane wejście i nie da się ładować. Mój chłop jest elektronikiem, więc może się da go rozebrać i wysuszyć, jak wrócę do domu![]()