reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Tak, to dzisiaj. Jestem osrana po pachy, a do przedwczorajszego wieczora nie wierzyłam w powodzenie tego transferu tak bardzo, że nawet nie mam testów ciążowych 🫣
Afirmuj obowiązkowo! Ja Ci grzeje miejsce na sierpień!
Valentines Day Love GIF by Coccole Sonore

reklama
O matko! Ja poprostu nie wierzę że może być szansą nastawiłam się że się nie uda. Jak będzie negatyw załamie się 😭🥹 czyli teraz mam badać temperaturę codzien? Dodam że od owulacji mam więcej śluzu niż zawsze takiego przezroczystego i dziś sutki wrażliwe na dotyk a nigdy nie miałam tak może 10 lat temu. I jajniki ciągle czuję
Trzymajcie kciuki dziewczyny 💓
Nie załamuj się, bo wykres temperatur mimo że ładny i przejrzysty może nie zakończyć się ciążą, mierz nadal tempkę.

Podzielisz się przepisem na zakwas buraczany? ❤️Po jakim czasie jest gotowy? 😁
Pewnie,
Ja robię z przepisu Pana Tabletki :) Link do: Zakwas z buraków, barszcz kiszony - świetny przepis od Pana Tabletki - Pan Tabletka
Ale bardzo klasyczny, bo sam czosnek, jedno - dwa ziela i tyle samo liścia laurowego. Jak mi się uda kupić korzeń chrzanu to dodaje.
Zakwas gotowy po 5 dniach. Ja trzymam tak od 5-10 maks na „wierzchu”. Później przelewam do gustownych butelek po wysokoprocentowym alkoholu i pakuję do lodówki :) staram się pić po ok 100/150ml dziennie.

Produkty bogate w żelazo najlepiej z Wit.C lub z kwaśnym sokiem, bo zwiększa przyswajanie. Nie wolno natomiast z magnezem, bo osłabia. Uważać na wodę mineralną, bo często jest wzbogacana magnezem. Tak mi hematolog zaleciła. Miałam niższą ferrytynę nawet, ale powiedziała, że dopóki w widełkach to wspomagać się dietą, a nie suplementami, bo wcale nie są takie super.
Dlatego u mnie wątróbka zawsze w towarzystwie papryki :D

reklama
Do góry