reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ciekawa zawsze jestem co myślą sobie ludzie którzy pakują takie paczki z 10 testami ciążowymi…

Żeby to obliczyć należy skorzystać ze skomplikowanego wzoru matematycznego;
DN x 33 = X
Gdzie; DN oznacza dzień miesiąca, a X oznacza wynik jaki powinien być danego dnia
Podstawiając mamy równanie za dzisiaj
16x33=528 :D

Ale wykresiku też jestem głodna
Wykres wstyd wrzucać...
1700168591171.png

reklama
Po mojej euforii, że okres za drzwiami nastąpił paraliż. Uświadomiłaś sobie, że oznacza to powrót do starań o ciążę, o dziecko. No i mnie sparaliżowało. Bo to już.
A co jak się nie uda?
I wiecie co. Moja głowa w kontr ataku zapytała: „a co jak się uda?”. Odwrócenie perspektywy na znaczenie.
I wiem, że będzie od zobaczenia dwóch kresek dwa razy więcej stresu. Ale cieszy mnie to, że moja głowa potrafi racjonalizować i odwrócić myślenie. 😊
Tak się chciałam z Wami podzielić przemyśleniem, bo w efekcie to pokazało mi, że jestem gotowa.

aż spojrzałam w opis jakiegoś starego usg i jednorodne jest endometrium, a trzon macicy o jednorodnej echogenicznosci cokolwiek to znaczy 😅
Z tego co ja wiem to różne płyny, różne struktury mają różną echogeniczność. Np skrzep a polip ma podobną z tego co mówiła moja gin.
W ciąży też podobno określa sie echogeniczność wód płodowych, bo dzięki USG można rozpoznać te zielone.
Czyli echogeniczność to będzie różnica w pochlanialnosci, odbijaniu fal USG

Jednorodne, linijne ma być endometrium. O macicy słyszałam zawsze, że „czysta” tj bez polipów, mięśniaków itp.
Może lekarz użył skrótu myślowego
Wysilam swoje komórki i na pewno chodziło o warstwę mięśniową macicy. Bo powiedziała jeszcze o tym, że nie wygląda na to, żeby były mięśniaki czy inne zmiany, ale jest ona niejednorodna. Zebrało mi się na analizy po 10 godzinach. 😆 W ogóle nigdy nikt tak dokładnie nie analizował i głośno nie rozbierał na warstwy mojej macicy. 😅

Wysilam swoje komórki i na pewno chodziło o warstwę mięśniową macicy. Bo powiedziała jeszcze o tym, że nie wygląda na to, żeby były mięśniaki czy inne zmiany, ale jest ona niejednorodna. Zebrało mi się na analizy po 10 godzinach. 😆 W ogóle nigdy nikt tak dokładnie nie analizował i głośno nie rozbierał na warstwy mojej macicy. 😅
Kurde… ciekawe co miał na myśli w takim razie

reklama
@Megi^^ gratulacje :)

My dziś wszamaliśmy pizzę na obiad, a teraz pociągam jakiś pomarańczowy wynalazek. Teraz sobie siedzę i chilluję, bo mąż na nockach, a dziecko śpi. W pracy mam roboty po kokardę, bo przejmuję nowe obowiązki, na jutro raport, a dziś przesiedziałyśmy z managerką i koleżanką ze dwie godziny na heheszkach :D Jutro rano się nie pozbieram, dobrze, że zdalne, to chociaż nie muszę się malować i czesać. Tzn. w zasadzie nigdy nie "muszę", ale lubię, jak idę do ludzi ;)
Chyba nie chce wiedzieć skąd to wiesz 😅😂
No jak to? W końcu Owca 😂
Chodzę do kościoła, ale dlaczego tacy ludzie jeszcze są i mówią takie głupoty…
Widziałyście? ☹️
A słyszałyście o tym pijanym księdzu na pogrzebie noworodka? Nie wyobrażam sobie, co musieli czuć Ci rodzice, jakby nie dość mieli własnej traumy...

Do góry