reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Nie, tylko odebrałam dzieciaki z przedszkola i szkoły. Brzuch mnie zaczął boleć jak szłam z jednego miejsca w drugie. Od razu zimne poty oblały i znowu w krzyżu mnie boli eh 🤦 jestem nie do życia 🤦
Jak masz jakąś znajomą pielęgniarkę to niech Ci strzeli jakąś kroplówkę z elektrolitami i glukozę 🙂 mnie teściowa szprycowała 🙈 bo wróciłam do pracy dzień po wyjściu ze szpitala i dotarło do mnie, że mam ograniczenia i jednak jest się z czego składać🥺 po kroplówkach byłam mocniejsza

reklama
Cześć dziewczyny 😊 Wracam do was z dawką informacji 🤣 Wczoraj już padłam i nie miałam siły pisać (jestem obecnie w delegacji poza Polską). No więc, @ dalej nie ma, już 4 dzień spóźnienia. Wczoraj robiłam test z porannego moczu i negatywny. Dziś miałam targi i w razie czego zabezpieczyłam się tamponem jakby małpa nagle miała mnie zaskoczyć 🤣 no ale nic, jedyne co zauważyłam podczas wyjmowania to różowe kropelki jakby śluz wymieszany z krwią ale bardzo bardzo mało i różową, nie czerwona. Dodam, że cały czas mam bóle miesiączkowe, już w sumie od 2 tygodni z przerwami. Wczoraj były dość silne + kłócia w podbrzuszu. Piersi zawsze przed okresem robią mi się nabrzmiałe z żyłkami ale dziś tych żyłek zrobiło się bardzo dużo, również na sutkach. Wracam do Polski w piątek i jak najszybciej pójdę na betę. Myślicie że dziś dopiero mogłobyć ewentualne zagnieżdżenie, a to co było na tamponie to plamienie implantacyjne? 🫣
A przypomij kiedy miałaś owulacje? Bo zagnieżdżenie dopiero 4 dni po terminie okresu to chyba późno mocno... zwykle to się odbywa 6-12 dpo.

Jak masz jakąś znajomą pielęgniarkę to niech Ci strzeli jakąś kroplówkę z elektrolitami i glukozę 🙂 mnie teściowa szprycowała 🙈 bo wróciłam do pracy dzień po wyjściu ze szpitala i dotarło do mnie, że mam ograniczenia i jednak jest się z czego składać🥺 po kroplówkach byłam mocniejsza
Niestety nie mam nikogo takiego kto jest wtajemniczony w sprawę. Cieszę się że dostałam zwolnienie i nie musiałam od razu do pracy wracać, bo wiem że psychicznie nie dałabym rady. A teraz to widzę, że fizycznie też nie 🤦

@Żołna moim zdaniem jeżeli jest tylko coś co Cię niepokoi to warto podjechać do szpitala lub lekarza. Jeżeli jest dużo krwi a przerodzi się to w krwotok to będzie stan zagrożenia życia.
Utrata krwi zawsze wiąże się z osłabieniem.
Dziś nie mam możliwości. Jestem dziś sama z dziećmi. Zobaczę jak będzie jutro, ale na krwotok to mi nie wygląda.

O matko, ale mnie przewiało jak wracałam z małą z przedszkola 🫣🫣 Fatalnie się czuję, a ibuprofenu wziąć nie mogę 🫣 Błagam, co mnie szybko postawi na nogi? Jutro znowu na 6 do pracy, mam masę roboty i muszę być w stanie pracować...

O matko, ale mnie przewiało jak wracałam z małą z przedszkola 🫣🫣 Fatalnie się czuję, a ibuprofenu wziąć nie mogę 🫣 Błagam, co mnie szybko postawi na nogi? Jutro znowu na 6 do pracy, mam masę roboty i muszę być w stanie pracować...
Może coś z paracetamolem? Apap? Albo jakieś domowe sposoby, herbata z syropem z malin, miodem, imbirem…
Wrzucam info z fb 😏

Załączniki

• IMG_9779.jpeg
    IMG_9779.jpeg
    158,6 KB · Wyświetleń: 55
Hej ja dziś robiłam test i niestety bialo.. Boli mnie brzuch jak na okres i piersi zaczęły boleć tak że pewnie przyjdzie @na dniach.. Jestem tak przemęczona codziennie do pracy wstaje o 4.00 kończę o 14.00 odbieram małego że szkoły i jade do Warszawy bo zaczęły mi się rehabilitację we wrześniu mialam astroskopie kolana i tam muszę być na 16.50 do 18 mam zabiegi i potem powrót do domu i jestem przed 20.00. Masakra.. tak sobie myślę że może faktycznie to nie jest teraz mój czas muszę zrobić porządek z tym kolanem..

reklama
Hej ja dziś robiłam test i niestety bialo.. Boli mnie brzuch jak na okres i piersi zaczęły boleć tak że pewnie przyjdzie @na dniach.. Jestem tak przemęczona codziennie do pracy wstaje o 4.00 kończę o 14.00 odbieram małego że szkoły i jade do Warszawy bo zaczęły mi się rehabilitację we wrześniu mialam astroskopie kolana i tam muszę być na 16.50 do 18 mam zabiegi i potem powrót do domu i jestem przed 20.00. Masakra.. tak sobie myślę że może faktycznie to nie jest teraz mój czas muszę zrobić porządek z tym kolanem..
Z ciekawości co się stało że miałaś operację kolana? Pytam, bo sama się wybieram 🙈

Do góry