reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Wiem ale naprawdę nie mam ochoty na takie życie
Wiem, że jest Ci przeogromnie ciężko. Że targają Tobą emocje i ja się wcale nie dziwie. To pewnie jest jedna z najgorszych chwil w Twoim życiu. Musisz to jakoś przeżyć, ale pamiętaj, że nie miałaś na to wpływu! Nie mogłaś nic zrobić lepiej . Powinnaś teraz zadbać o to, żeby nic Ci się nie stało. A potem daj sobie czas na przeżycie żałoby. Nigdy pewnie nie będzie tak jak dawniej, nigdy nie zapomnisz, ale z czasem nauczysz się z tym żyć. W wieku 19 lat pochowalam swojego 3 letniego brata. Czy zapomniałam? Nie da się zapomnieć. Czy jest lepiej? Ciężko powiedzieć. Często wracam do niego myślami, ale pustka po nim już na zawsze będzie ze mną. To ***** prawda, że czas leczy rany. Człowiek zwyczajnie uczy się żyć z tą stratą według mnie

reklama
Jestem na wakacjach i net mam tutaj taki, że strony ładuje mi dłużej niż dłużą się dni od testowania do testowania 😂

Gratuluję nowej przyszłej mamuśce pięknych 2 kresek! ❤️

@Żołna czy ja dobrze widzę, że u Ciebie nadal się nie zaczęło to co powinno przed weekendem?
Jeśli nie chcesz pojechać na IP w celu rozpoczęcia tego procesu, to chociaż pojedź do lekarza/na IP zweryfikować, czy jest jeszcze okej. Jest to już długo, być może lada dzień się zacznie, a być może stan zapalny się już rozwija. Na ten moment możesz mieć wrażenie że Twój świat sie skończył, nic nie ma sensu, los jest przewrotny i niesprawiedliwy. Ale pamiętaj, że każdy zły czas w koncu dobiegnie końca, masz prawo do smutku, żałoby, do tych uczuć. Ale daj sobie samej szansę, sprawdź jak to wygląda, pojedź i sprawdź. Trzymaj się ciepło ❤️

A czy mogłabyś mi odpowiedzieć, jeżeli masz taką wiedzę- czy warto robić tą droższa opcję z konsultacją genetyczną? On np zadzwoni, omówicie te wyniki i on już w ramach tej „wizyty” dobierze leki? Tzw full pakiet? 🙈 Czy trzeba będzie mimo wszystko i tak na własna rękę to z kimś skonsultować?
Wykupiłam pakiet z konsultacją i od bardzo pomocnej pani doktor usłyszałam, że acard i po transferze heparyna. Dodatkowo podpowiedziała zrobienie poziomu kwasu foliowego, homocysteiny i b12. W sumie to odpowiedziała mi na moje pytania 🙂

Uff nadrobiłam! 🤯

@Żołna jestem dokładnie w tym samym miejscu co Ty, tez w trakcie poronienia, tez byłam na czerwcówkach. Jestem w szpitalu i mnie nie wypuszcza dopóki proces się nie zacznie bo mam podwyższone crp.
Jedz na IP, opisz sytuacje i niech Ci zrobią morfologię i skierują na zabieg lub dadzą tabletki na oczyszczenie.
Stan zapalny na pewno się rozwija, a nie jest to dobry start na przyszłe starania.

Ja nie pójdę na sor. Czułabym się jakbym sama to dziecko zabiła.

Wiesz co, ja rozumiem że cierpisz, ale przez to, że nic nie chcesz z tym zrobić, przedłużasz stan, w którym teraz jesteś, a on jak widać wykańcza Cię psychicznie. Przemyśl to raz jeszcze, bo po Twoich wiadomościach da się wywnioskować, że to dla Ciebie ogromne obciążenie.

Dziewczyny mam takie pytanie, bo dziś w nocy dostałam 🩸dość słaba jak na moje rozlewy krwi co miesiąc, przed bolały mnie 🍒 zazwyczaj z przyjściem 🩸 ból mijał, a teraz utrzymuje się cały dzień są bardzo nabrzmiałe , nie wiem czy to może być wina któregoś z hormonów? 🤔

Dziewczyny mam takie pytanie, bo dziś w nocy dostałam 🩸dość słaba jak na moje rozlewy krwi co miesiąc, przed bolały mnie 🍒 zazwyczaj z przyjściem 🩸 ból mijał, a teraz utrzymuje się cały dzień są bardzo nabrzmiałe , nie wiem czy to może być wina któregoś z hormonów? 🤔
O, u mnie ostatnio też tak wygląda. Zazwyczaj z przyjściem okresu ustępował ból piersi, a teraz ustępuje dopiero w okolicach 2-3dc.

reklama
Do góry