reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Jak do nas przyjeżdża moja mama, to czuje jakby inspekcja sanepidu miała być przeprowadzona, wiec sprzątam niemal przez dwa dni przed ;)
Najgorsze..🫤
Podejrzewam, że przed odwiedzinami teściowej musiałabym robić to samo, żeby nie wpędzić się w zły nastrój już na starcie wizyty... ale na szczęście nie po drodze jej do Nas 😁

reklama
Najgorsze..🫤
Podejrzewam, że przed odwiedzinami teściowej musiałabym robić to samo, żeby nie wpędzić się w zły nastrój już na starcie wizyty... ale na szczęście nie po drodze jej do Nas 😁
Raz miałam sytuację. Dom cały wysprzątany, siedzi szwagierka o co chwilę jej coś daje do jedzenia i picia, między czasie ogarniałam pizzę i wtedy wyleciała z tekstem "ale masz dużo rzeczy na blacie". Nie dałam się zawstydzić i powiedziałam tylko "no mam". To zachwianie, tylko o niej źle świadczyło, musiałabym za każdym razem wszystko myć, wycierać i chować. Ja nie mam w zwyczaju być pedantką bo mnie to męczy. Gdy mam gość, gary piętrzą się w zalewie o ile czystych mi nie brakuje, a sprzątam gdy już wyjdą. Nie wiem bo ja jako gość wolę by gospodarze byli przy mnie, a nie sprzątali na okrągło.

Patrzcie! 😍😍😍

Załączniki

• IMG_20231104_141312.jpg
    IMG_20231104_141312.jpg
    243,1 KB · Wyświetleń: 129
Raz miałam sytuację. Dom cały wysprzątany, siedzi szwagierka o co chwilę jej coś daje do jedzenia i picia, między czasie ogarniałam pizzę i wtedy wyleciała z tekstem "ale masz dużo rzeczy na blacie". Nie dałam się zawstydzić i powiedziałam tylko "no mam". To zachwianie, tylko o niej źle świadczyło, musiałabym za każdym razem wszystko myć, wycierać i chować. Ja nie mam w zwyczaju być pedantką bo mnie to męczy. Gdy mam gość, gary piętrzą się w zalewie o ile czystych mi nie brakuje, a sprzątam gdy już wyjdą. Nie wiem bo ja jako gość wolę by gospodarze byli przy mnie, a nie sprzątali na okrągło.
To ja mam taką szwagierkę. Biedna zrobi kawę postawi ciasto i od razu sprząta. Nie da się porozmawiać bo co chwile po coś idzie. Nawet jak mamy imprezę gdzieś w sali to chodzi i sprawdza czy by nie pomóc. No taki typ.
Ja tam nie mówię, lubię czystość. Ale pozwalam sobie na naczynia w zlewie ( zmywarka zawsze pełna czystych) czy Gary na blacie bo też przecież trzeba odpocząć.
Wkurza mnie tylko łazienka bo nikt nie myje po sobie prysznica czy umywalki. I ja muszę zapitalac i szorowac.
Firanki i nawet zasłony mam tylko w salonie i tam często gęsto piore bo psy brudzą je strasznie, jeszcze nie prasowałam, nie przeszkadzają mi małe zagniecenia ( w salonie jest 8firan na cała sciane i 3 zasłony, zajechałabym się)

Dom jest do mieszkania. To nie wystawa w muzeum.

Uwielbiam Was ❤️❤️

Kurwaaaaa, wiedziałam że tak będzie!! Taki piękny pik a ja gniję do wieczora w pracy zamiast tworzyć nowego człowieka 😤😤
Zobacz załącznik 1581875
Dobrze, że chociaż wczoraj poszaleliśmy bo dzisiaj to już pewnie nie będę miała siły 😵‍💫😵‍💫
Na spokojnie zacznij jutro i pojutrze tworzyć człowieka, też będzie bardzo dobrze.

reklama
Do góry