reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

To normalne moja Nadia robi tak od miesiąca karmie ja tylko w rozku bo inaczej nie jestem w stanie jej utrzymać najczęściej na prawie śpiocha. Dzieci stają się coraz silniejsze i sprawniejsze to znaczy ze dobrze się rozwijają.

reklama
Hej!

Moja podczas jedzenia jest spokojna choć ostatnio sporo się rozgląda zamiast jeść. Ale nie pręży się i nie wygina.

Z tego co ja wiem to takie wyginanie i prężenie podczas jedzenia nie jest prawidłowym objawem bo dziecko rzeczywiście powinno się wtedy odprężać. I nie świadczy o tym, że dziecko jest silne tylko o tym, że odczuwa dyskomfort.
Takie ja mam informacje...

Pisałyście ostatnio o zajadaniu się własnymi łapkami, a ja pisałam, że moje jeszcze tego nie robi...no to od wczoraj ciśnie do buzi obie naraz :)

hej :-)
mój Stasiu pręży się przy jedzeniu jak ma wzdęcie i nie może bączka puścić.
ewel na szczęście z każdym dniem zbliżamy się do momentu w którym układ pokarmowy naszych dzieci dojrzeje. u mnie. ja też myślę że nic nowego nie wniesie to usg brzuszka ale lepiej zrobić.

mój Stasiu ma już mokry kaszel więc idzie ku lepszemu. w nocy mi przespał bagatela 10 godzin :-)

ja wczoraj upiekłam pyszne i proste ciasto które mamy karmiące mogą jeść bez przeszkód nawet te które nie spożywają mleka

Dziewczyny nie przesadzajmy nasze dzieciaczki mąka juz 3 miesięcy i są ciekawe świata tyle ciekawych rzeczy dookoła dużo ciekawszych od butli z mlekiem... ja się cieszę że moja Nadia jest tak wesołym i ruchliwy dzieckiem bp w szpitalu neonatolog powiedział mi ze jak małe dziecko leży całe dnie samo bez zbytniej ruchów to jest z nim coś nie tak... i trzeba się martwić a nie cieszyć ze można sobie wszystko w domu zrobić chociaż nie ukrywam ze przydałby mi się taki dzień. .. moje dziecko nie lubi na rękach wiec podczas jedzenia się bardzo wygodne a nie zamierzam z tego powodu karmić jej leżąca na plecach bo to nie jest dla niej zdrowe... pamiętajmy że mamy dzieci a nie sztuczne lalki z wbudowanym programem zachowania podczas wszystkich czynności.

hej
my mamy pierwszą infekcję - zapalenie gardełka, gorączke i kaszel, brak apetytu i marudzenie :-( no ale strasi też chorzy, więc nie dziwię się że zaraziła się mała. Oczywiście mam teraz wyrzuty sumienia że nie karmię cycem.
Moja też czasami się pręży w trakcie jedzenia, kręci się i denerwuje, z mojej obserwacji wynika że robi tak gdy jest bardzo zmęczona i jednocześnie głodna.
Zauważyłam, że ma ciemieniuchę, jak z nią walczyć? wystarczy oliwka i wyczesywanie?

Dziewczyny nie przesadzajmy nasze dzieciaczki mąka juz 3 miesięcy i są ciekawe świata tyle ciekawych rzeczy dookoła dużo ciekawszych od butli z mlekiem... ja się cieszę że moja Nadia jest tak wesołym i ruchliwy dzieckiem bp w szpitalu neonatolog powiedział mi ze jak małe dziecko leży całe dnie samo bez zbytniej ruchów to jest z nim coś nie tak... i trzeba się martwić a nie cieszyć ze można sobie wszystko w domu zrobić chociaż nie ukrywam ze przydałby mi się taki dzień. .. moje dziecko nie lubi na rękach wiec podczas jedzenia się bardzo wygodne a nie zamierzam z tego powodu karmić jej leżąca na plecach bo to nie jest dla niej zdrowe... pamiętajmy że mamy dzieci a nie sztuczne lalki z wbudowanym programem zachowania podczas wszystkich czynności.
Nie chodzi o to zeby lezaly bez ruchu ale tez nie moze byc tak ze nie da sie ich nakarmic bo sie ruszaja. Moj tak sie odpreza przy jedzeniu ze pod koniec to juz spi.

Moja mała ogólnie jest spokojna przy karmieniu ale czasem po chwili już się kręci i muszę zmienić cyca mimo że w tamtym jeszcze...bo inaczej jej nie pasuje
Ogólnie od kilku dni jest strasznie marudna i mało śpi chyba ja przechwalilam :-( w.dzien krótkie drzemki chyba że na spacer idziemy to potrafi bardzo długo spać...
Szkoda ze nie potrafi dwóch dłuższych drzewek zrobić bo potem ta robota w domu taka z doskoku :-(

Ja pekińska już nie będę jeść a lodowa to też sama chemia czy lepsza jest?

reklama
Ja wiem, że dzieci to nie lalki z programem zachowania, ale jednak rozwijają się wg pewnego schematu. Jak się ma jedno dziecko i nie ma się porównania to warto wiedzieć jak zachowują się dzieci w podobnym wieku by wyłapać ewentualne różnice. Oczywiście każde dziecko ma prawo do swojej indywidualności i tępa rozwoju, ale jakieś normy i tak są i warto je znać moim zdaniem by szybko korygować ewentualne nieprawidłowości.

Moja też ma ciemieniuchę. Od jutra zabieram się za walkę w nią bo na weekend byliśmy poza domem.
Spróbujemy z oliwką i wyczesywaniem, ale myślę, że kupię też coś w aptece na ciemieniuchę i wypróbuję czy to coś zdziała. Może takie gotowe preparaty sa skuteczniejsze niż stare metody...

DDmała może Twoja ma skok rozwojowy? Skok rozwojowy przypada na 8, 9 tydzień życia, potem na 12 i moja w tym okresie też byłą bardziej marudna, a teraz znów jest super

Do góry