reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

trochę to był by dla mnie kłopot kąpać się z synkiem bo jestem sama więc nie miał by mi go kto podać ani odebrać z wanny :-(

Stasiu ma przejściową nie tolerancję laktozy i się z tego wyrasta jednak najlepiej było by na tydzień przejść na mleko bez laktozy żeby zagoić jelita i bardzo chętnie bym to zrobiła jednak z moich cycków nie daje się odciągać mleka więc przez tydzień pewnie by mi zanikła laktacja a tego bardzo bym nie chciała. podaję mu kolaktazę czyli enzym trawiący laktozę ale myślę że dawka która jest zalecana to złamało dla tego Stasiu kolkuje raz za kiedy. ja sama zrezygnowałam z jedzenia nabiału bo podobno najtrudniej dziecku jest strawić laktozę która przenika do mleka matki a pochodzi od krówek ale pojęcia nie mam czy to prawda

reklama
Hej ile zostało wam kg po ciąży? Mnie 2miesiace po cc 7kg i nie chce zniknąć. (krótko karmiłam) robicie coś żeby te kg zniknęły?

wiem że jest mleko bez laktozy jednak chce przez jakiś czas nie spożywać w ogóle nabiału. gdzieś przeczytałam że organizm z nabiału oczyszcza się aż do miesiąca czasu. bardzo długo.

ten miesiąc to faktycznie strasznie długo, ale jak młodemu ma być lepiej to warto

mi zostało 3kg i raczej szybko nie zejdzie bo strasznie dużo jem
i nie potrafię zrezygnować ze słodyczy

Mi zostało 5/6 kg a przytylam 18 ale narazie nic nie robię bo karmie i.moja dieta i tak już jest.ogrqniczona przez małej problemy więc nie ma szans. Zamierzałam ćwiczyć ale.w.dzien nie ma kiedy bo jak mała spi to obiad robię ogarniam mieszkanie a jak już dzieci pójdą spać to nie mam.sil/ raz tylko rowerek stacjonarny, ale staram się spacerować dużo. Mi przez pierwsze 2 tyg Zeszło 11 kg i potem waga stała tylko 2 kg w dwa miesiące.... I już chyba nie zejdzie póki się nie będę ruszać i nie zmienie diety po skończeniu karmienia.... Szkoda bo po pierwszej ciąży szybko schudłam i to więcej niż PRZYTYLAM.
Moja mała dzisiaj spała długo w dzień i potem na spacerze i wieczorem zaś spłaca ale jak ja wykapala to ponad 2 ha musiałam.do niej chodzić, tuli itd już miałam dość ale mam nadzieję że ju zejdzie ok i pośpiechu ladnie

No ja po pierwszej ciąży po miesiącu miałam swoją wagę.
Teraz jest masakra bo chudnę około 1- 2 kg na miesiąc. Bardzo mało zostawiłam w szpitalu bo tylko 5 kg. Na dzień dzisiejszy zostało mi koło3- 4 a w obu ciążach przytyłam 13 kg.

Ale ja staram się jeść rozsądnie + ćwiczę po 40 min 4- 5 razy w tygodniu. Efekty ćwiczeń widać bo ciało robi się ładne, ale kg zostały i brzuch też jeszcze nie ten co bym chciała...

A jeżeli chodzi o rozwój maluszka mojego to troszkę zaczynam się martwić. Na brzuszku leży sporo, głowę dźwiga, ale nie potrafi podpierać się na przedramionach. Chyba już powinna nie?
Też się napina jakby chciała usiąść i jest bardzo ruchliwa. Nauczyła się obracać z brzucha na plecy i z leżenia na plecach przewraca się na boczki (raz udało jej się na brzuch)...ale tą głowę dźwiga tak raczej marnie...

Początkiem lutego idziemy do ośrodka rehabilitacji zobaczymy co powiedzą..

Ja w ciazy najpierw schudłam 10kg a potem przytyłam 24 kg czyli tak naprawdę 14 kg w szpitalu zostawiłam tylko 3, 5 kg bł mała urodziła się mała a wód i tak nie było zanim tam dotarłam po porodzie było cudownie w 6 tyg schudłam 14 kg wróciłam do swojej wagi a teraz mimo że nadal karmie stoi waga w miejscu raz kilo do przodu raz do tylu ale jem coraz więcej... a taka byłam pełna optymizmu ze ciąża mnie odchudzi...

reklama
Jeśli chodzi o to trzymanie główki to ja zapomniałam i przez tydzień bardzo mało kładka ha na brzuszku i jak ją położyłam okazali się ze dużo dużo słabiej trzyma i się trochę przestraszył am zaczęłam ja kłaść kulka razy dziennie głównie na mnie wtedy tak pięknie patrzymy sobie prosto w oczy... i dosłownie dwa dni pozoru 10 min trzymała główkę podparta na przedramieniach taka dumna teraz z niej jestem ale trzeba dużo ćwiczyć w końcu trening czyni mistrza...

Do góry