reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej :-) dziś byłam u koleżanki na chwilę się poradzić w sprawie infekcji Stasia i ona mi powiedziała że jest teraz sól fizjologiczna 3 % i że super działa i że ona robiłam swojej córce z rana taką inhalację.
ja karmię cyckiem a Stasiu i tak zachorował więc cyc nie przed wszystkim uchroni. ale myślę że przechodzi to super. nie ma gorączki tylko katar i kaszel.

reklama
Miniaaaa współczuję infekcji u Stasia, mam nadzieję że szybko przejdzie. Ja jestem chora i tak się trzymam myśli, że jednak cyc młodego uchroni.
U nas z karmieniem wieczorem jest tak jak napisała dddmala kręci się żeby mu cyca zmienić, tak jakby była różnica. Koneser mi się widocznie trafił :-p

U nas nie jest te wyginanie zawsze. Tylko czasem. Wiec nie znam przyczyny :( martwi to.
Teraz Wikunia pije mleczko to Pierwsza pobudka na mleko od 21 dnia wczorajszego (ale żeby niezapeszyc :p)
Bączki męczą nadal :(.
W Walentynki chyba Chrzciny zrobimy.
A przez szpital mamy przesunięte szczepienia, może i lepiej ze będą chwilkę później.y

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam ale u nas urwanie głowy było.
Jesteśmy już po chrzcinach, mała pięknie zniosła ceremonię, nawet troszkę gaworzyła. Popłakała tylko przy zdejmowaniu czapeczki i polaniu wodą.

Moja córcia też przy jedzeniu się pręży, obserwujemy to bo pediatra powiedziała, że to może być problem z napięciem. Czasami pomaga zmiana cyca ale nie zawsze.

Co do jedzenia to ja i pekinkę i sałatę lodową jem, nie zauważyłam po nich problemów brzuszkowych.
Pekinkę można uprawiać bez chemii, bo u mnie w rodzinie sadzą w ogródku i ładnie rośnie bez wspomagaczy :-D

hej. noooo u mnie Stasiu też się dzielnie trzymał. ja już byłam 2 razy przeziębiona. ale teraz już skapitulował. na szczęście nie gorączkuje. my dalej walczymy z bólem brzucha. pomysłów już mi brak

Ja na problemy brzuszkowe daje espumisan 100 ale w większej dawce,ponoć i tak nie można przedawkowac. 15k. 3razy na dobę

To mam nadzieje ze młoda marudna przez to skok :-) i jej to minie...
W moim przypadku cyc się sprawdza i mala omijają większe infekcje twu twu ;-) najpierw maz był chory angina i mala nic nie ruszyło a potem cała rodzinka chora a ja to miałam masakre bardzo źle się czułam i w końcu dostałam antybiotyk bo nic nie działało a mała dostała tylko mały katarek :-) więc tylko ja ominęło a ja ciągle karmilam.

Moja mała jak śpi w dzień to strasznie się wierci ciągle muszę jej smoka podawać i jest taka niespokojna ale to też nie zawsze. Czasem śpi pół godziny spokojnie a czasem nie. w nocy jest ok trochę się powierci ale od jakiegoś czasu Budzi się o 2 i potem 5/6 rano. Zobaczymy jak długo heh

mój Stasiu ma ksywkę ,,16 godzin " hehehe... to jest śpioszek :-) lubi sobie pospać w dzień ma 3 drzemki. i się śmieję że jak nie prześpi 16 godzin na dobę to jest marudny.

ja dziś kupiłam bobotic twest off. lepiej się z tego korzysta niż z kropelek bo nie trzeba czekać aż Ci spłynie.

reklama
U mnie niestety też chorobowo. Ja od dwóch tygodni nie mogę się wyzbierać z przeziębienia. Mąż od paru dni też chory. Starsza córa troszkę kaszlała i miała katar, ale to jest twardzielka- praktycznie nigdy nic jej nie łapie.

Mała od tygodnia ma rano lekko zatkany nosek. Bałam się, że coś się z tego rozwinie, ale już zaczynam wierzyć, że może nie. Też wierzę w moc karmienia piersią.

Moja zwykle jada koło 22 a potem o 3 w nocy i rano o 6. W dzień regularnie co 3 godziny i martwi mnie to, że je za mało. Raz dziennie dostaje moje mleko z butli i wypija tylko 40- 60 ml, ale mam nadzieje, że z piersi wyciąga więcej.
Chyba przejadę się ją zważyć w przychodni.

Śpi też sporo bo do 16 praktycznie godzinę śpi i godzinę czuwa na zmianę. Potem już nie śpi do wieczora tylko ucina sobie 15 minutowe drzemki.
Bardzo dużo się śmieje.

Miniaaa mam nadzieje, że znajdziesz sposób na ten brzuszek choć pewnie jedynym lekarstwem jest czas i za 2- 3 tygodnie samo wszystko minie.
U nas u starszej pomagały ciepłe okłady na brzuszek i kąpiel w wannie ze mną- to naprawdę działało cuda, uspokajała się zawsze i pod koniec w czasie kolek codziennie lądowałyśmy razem w wannie :)

Do góry