reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej :-)
dawno mnie tu nie było :-)
mała rośnie, waży 5 800 i ma 64 cm. Mamy za sobą pierwsze szczepienie, cały dzień po szczepieniu spała. Byliśmy też u okulisty, strasznie płakała ale najważniejsze, że oczka zdrowe, brak oznak toksoplazmozy. Jeszcze tylko badanie słuchu w marcu nas czeka. Mąż wyjeżdza w poniedziałek i znów sama z dziećmi zostanę :-(
Byłam też u ginekologa, wszystko ok, mam się zgłosić w kwietniu na cytologię. Na poiczekalni byłu 2 kobiety w zaawansowanych ciążach i rozmawiały, że się boją porodu, że nie wiedzą jak to będzie - troszkę im zazdrościłam tego stanu, tego czekania. Walnięta jestem co? :-) Bo ja już tego stanu nie doświadczę a to jest najpiękiniejsze co może spotkać kobietę ....
karola do pierwswzego karmienia spi w lozeczku a potem z nami.

reklama
ja też trochę tęsknie za chodzeniem w ciąży.

u mnie walka o każdego bączka. dziś oddałam kał do badania. zobaczymy co wyjdzie. razem z lekarką podejrzewamy spowolnioną perystaltykę jelit. jeśli się potwierdzi to jest na to syrop. debridat. obecnie trochę pomaga napar z kminku który ja piję ale muszę przyznać że nienawidzę kminku i muszę się ostro do tego zmuszać

stokrotka u nas tez problem z baczkami do tegk jak maly czasamk je to placze i sie prezy ... od wczoraj wogoe je mniej niz zawsze bo zawsze zjadal 120 ml a teraz ledwo 90 ml nke wjem czy to normalne czy nie a tu lekarze w uk to o dupeeee rozbic

Kiniasw a jak u Was z tą kupką? Jest już ok? U nas jak narazie pomogła zmiana mleka i wody na.butelkową i zobaczymy jak to się rozwinie.

z kupa srednio robi co drugi dzien na poczatku bardzo twarda potem troche mienkcejsza i potem juz calkiem zadka wiec co drugi dzien robi ze 3 - 4 razy az zrobi wszystko czasami robi sam czasami mu pomagam ... teraz mamy problem co wieczorbych kolek ...espumisan srednio pomafa ... a czy wasze dzieci puszczaha duzo baczkow? bo mon ma takie dni ze wali jak dorosly ..m

Moja kruszyna jak urodziła się ważyła 2640 po półtora misia ca 4500 czyli przybrała bardzo dużo. Obecnie ma ponad 2 i pół misia ca ( 26 skończy trzy miesiące ) i waży 5250 czyli przybrała bardzo mało w porównaniu do pierwszego musiała mam nadzieje ze jest to w miarę normalne i może spowodowane ka i mniejszym apetytem. Za tydzień idziemy na kolejne szczepienie i mam nadzieje ze okaże się wszystko w normie bo chciałabym pokarmu jeszcze przynajmniej z miesiąc niby przy pomocy laktator a co strasznie wykańcza ale czego nie robi się dla takich kruszynek. jeśli chodzi o ubranka to od dwóch tygodni zakładam 68 bo moja Nadusia mimo że jest szczupła jest bardzo długo ma w tej chwili 65 cm i w 62 od dawna nie mogła wyprostować nóżek i bardzo się denerwował. Tak szybko przeskoczyła przez 62 ze niektórych ubranek nie założyłam wcale mam nadzieje ze z 68 tak szybko nie wyrośnie. Wiec jak coś pasuje to zakładaj cie sukienki w zwykle dni itd. bo dzieci bardzo szybko rosną.☺

Z kupa mi miałam bardzo duży problem dopóki nie zaczęłam podawać espunisan 100 do każdego posiłku 15 kropli. KupkiTylko przy pomocy czopki raz na dzien lub dwa a bąki tylko przy masaży brzuszka. Obecnie kupki robi sama bez płaczu steka nią w dzień i w nocy średnio 3 razy na dobę dosyć rzadkie. Odkąd podaje bobotik 10 kropli do każdego posiłku zamiast espunisan kupki zdecydowanie rzadsze bakow mniej i mniej śmierdzące. Ale nasza dieta ma też ogromne znaczenie. I trzeba pamiętać że to że nasz żołądek coś strawi to nie znaczy ze zoladki naszych pociech sobie z tym poradzą.

Jeśli chodzi o kolke to wydaje mi się ze najlepszych lekarstwem jest czas ale krople espunisan tylko 100 i koniecznie 15 kropli do każdego posiłku pomógł bardzo dużo pojęć córci jsk dawałam ten słabszy 40 i to po kilku kropli zero efektu. Po bobotik jeszcze lepiej a kupiłam tez te niemieckie ale na razie ich nie podaje. ..

reklama
Dawno mnie nie było.. Ale jest chwila, więc my z kolkami męczymy się od 2 tygodnia.. Płacze okropne były espumisan nam nie pomaga, bobotic średnio, mamy mleko na receptę bez laktozy... Więc zmiana mleka pomogła trochę i zaczęliśmy dawać sab simplex zobaczymy jak będzie. Najbardziej pomaga przy kolce kładzenie na brzuszku i klepanie w pupę wtedy brzuszek się masuje.
Z kupami problem był, debridat dostaliśmy ale odstawialam bo mała nie spokojna po nom była strasznie. Zaczęłam dopajac bo my na mm i jest dużo lepiej..

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry