reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Wnuczka a nie zw dużo tych kropli dajesz wydaje mi się że ta opakowaniu pisze ze daje się 2 razy dziennie... Ale jak ci lekarz tak.zalecil to chyba wie co robi
Moja mała od kilku dni wieczorami bardzo marudna ciężko jej ale to raczej nie kolki.... zobaczymy jak dzisiaj już się boję...
Ewel.wspolczuje tych kolek oby jak najszybciej małej lence przeszły moja mała kilka dni marudna i nam z tym źle a co dopiero tak długo...
Ja podziwiam.was za ściąganie ciągle mleka i podawanie z butelki ja. BYm chyba nie.dala rady dobrze ze ni mam takiej potrzeby ściągam tylko jak potrzebuje bo mi to słabo idzie... Na szczęście jeszcze nie musiałam dokarmiac mm jak będzie taka potrzeba to mam zalecane Babilon pepti z racji AZS małej ale mam nadzieję że te 3 miesiace jeszcze pokarmie i koło pół roku zacznę wprowadzać mm a jak źle będzie tolerować to wtedy dalej kp

reklama
Ja muszę przyznać, że mamy o wiele łatwiej niż przy pierwszej córeczce. Moja mała kolek nie ma, w nocy śpi (budzi się tylko raz na karmienie i śpi dalej). W dzień sporo czasu jest aktywna., lubi leżeć na brzuchu, nie domaga się noszenia, lubi jak się z nią bawię, albo gadam do niej. I to jej wystarcza by była spokojna.
Żadnych leków podawać nie muszę. Dwa razy dałam espumisan bo coś jej dolegało.

Karmie piersią i szczerze powiem, że zamierzam długo. Może nawet do roku się uda. W końcu jeżeli to najlepsze to czemu nie. Odciąganie też idzie sprawnie i mała spokojnie z butli też wypije choć nie za bardzo to lubi.
Naprawdę muszę przyznać, że na razie jest super lekko. Oby tak jej zostało.
Mieliśmy tylko problem z dość dużą wysypką, ale już też minęło.

cześć dziewczyny, mam bardzo duże zaległości w Waszych wpisach na tym forum, ale poczytałam trochę chociaż tych ostatnich i pocieszyłam się, ze nie tylko moja mała ma problemy brzuszkowe :( obecnie podaje swojej tylko espumisan 3 x 6 kropli, ale nie widzę poprawy, czy któraś z Was podaje może espumisan i delicol jednocześnie? jeśli tak to w jakich dawkach? albo sam delicol (pomaga?) jeśli tak to w jakich dawkach?

zusia pytanie na co podajesz delicol? ja swojemu podaję do każdego karmienia po 9 kropli ( miał strzelające i pieniste kupki. nie tolerancję laktozy ) te wszystkie specyfiki na simeticonie czyli espumisany, bobotici i inne średnio działają. mój ma jeszcze problem z perystaltyką jelit. też obawiam się że debtidat może spowodować że mój mały będzie pobudzony. u mnie pomaga jak ja piję wywar z kminku jednak bączki same dalej nie odchodzą muszę masować brzuszek i uginać nóżki ale dzięki kminkowi ( który szczerze nienawidzę ) bączki szybciej wychodzą ) mój synek każdą praktycznie drzemkę śpi na brzuszku + oczywiście całą noc.

delicol można łączyć z preparatami na simeticonie

ja powiem szczerze że Stasiu jak miał te kupki strzelające to się lepiej wypróżniał pewnie dla tego że większe ciśnienie było więc jak wystrzelił to poszła duża ilość

Po pierwsze czytałam o tej substancji czynnej która się znajduje nie da się jej przedawkowac gdyż w ogóle się nie wchłania i jest pi prostu wydalania z kupka pi drugie jak mała miała kolke czytałam rad mam które kolke przeżyły i co im pomogła jakie środku i w jakich ilościach wiec tak pomagało na szczęście nie musiałam brać tych niemieckich mimo że kupiłam obecnie jest z mala ok wiec zaczynam zmniejszać dawki. Delicol podawałam od drugiego tygodnia życia po 6 kropli do każdego posiłku tak zalecił położna po skończeniu dwóch miesięcy przestałam dawac

Nam w aptece babka Powiedziała że espunisan to to samo co niemiecki sab simplex ale składów nie porównywalam wiec może się mylę... czy też farmaceuta nas w błąd wprowadził...
Najważniejsze by maluszki nie cierpiący
Moja mała też jak robi kupę to tak głosno pierdzi i słychać że kupa wyszczelila, syn tak nie miał robił po cichu ;-) ale nie ma problemów dzisiaj zrobiła z 3 mam nadzieję że tak dalej będzie.

zusia pytanie na co podajesz delicol? ja swojemu podaję do każdego karmienia po 9 kropli ( miał strzelające i pieniste kupki. nie tolerancję laktozy ) te wszystkie specyfiki na simeticonie czyli espumisany, bobotici i inne średnio działają. mój ma jeszcze problem z perystaltyką jelit. też obawiam się że debtidat może spowodować że mój mały będzie pobudzony. u mnie pomaga jak ja piję wywar z kminku jednak bączki same dalej nie odchodzą muszę masować brzuszek i uginać nóżki ale dzięki kminkowi ( który szczerze nienawidzę ) bączki szybciej wychodzą ) mój synek każdą praktycznie drzemkę śpi na brzuszku + oczywiście całą noc.

delicol można łączyć z preparatami na simeticonie

ja powiem szczerze że Stasiu jak miał te kupki strzelające to się lepiej wypróżniał pewnie dla tego że większe ciśnienie było więc jak wystrzelił to poszła duża ilość
miniaaaa a skąd wiesz o tej nietolerancji laktozy? robiłaś jakieś badania? niby moja też ma podobne objawy co napisałaś strzelające, pieniste kupki, ale nie potrafię stwierdzić, że to nietolerancja laktozy. Moja mała się pręży, stęka, czerwieni, kupki robi często i nie ma tak, że płacze wieczorem nieprzerwanie i nie można jej uspokoić, ale np. sama nie zasypia, jak ją położę do łóżeczka to zaraz zgina nóżki i jest niespokojna :(

Miniaaa moja mała też sama nie zasypia i wtedy płacze muszę ją ululac i dać do łóżeczka a potem jeszcze kilka razy przyjść podać smoczka ale potem już śpi ładnie budzi się tylko na jedzenie i potem ja odkładam i juz zasypia sama.
W dzień czasem zabawi się sama ale krótko i jak nie śpi trzeba ją nosić troche lub bawić się z nią, na brzuszku.lezec nie lubi po chwili płacze, no ale narzekać nie mogę bo nie jest jakaś marudna. W dzień też usypiam ja na rękach lub w leżaczku,,, rzadko zdarza się by zasnela sama. Martwi mnie jedynie ten jej AZS :-(

To wszystko ma ten sam składnik infacol, Bobotic, espumisan, sab simplex też.. Symetykon tylko w innych stezeniach ważne żeby dobrze dawkę dobrać tak by działała. Esputicon tylko ma dymetykon w składzie. Kolki to masakra, odbierają radość z macierzyństwa... Ja momentami padam.
Debridat właśnie ja pobudzil tak że nocą machala mi rękami i nogami płakała spać nie mogla

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
ewel a jak długo dawałaś ten debridat???? i na co dokładnie. mój synek ma problem z perystaltyką jelit. i zastanawiałam się z lekarką czy może to włączyć? ale najpierw sprawdzę co z kałem młodego. a jaką dawkę podawałaś i po jakim czasie zauważyłaś że coś jest nie tak????

Do góry