reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej :-) ja karmę piersią i uważam że nie da się zagłodzić dziecka na mleku matki. kiedyś nie było mm i dzieci zdrowo rosły i były o wiele silniejsze niż teraz dzieci karmione mieszankami. ale jest mi to zupełnie obojętne czy ktoś decyduje się na kn czy na mm. ja wybrałam cycka i dobrze mi z tym :-) aaaaa no i co ważne dziecko z mlekiem matki wypija przeciwciała więc do puki się karmi dzieci w 90% nie chorują.

my ciągle jesteśmy na dworze bo jeździmy załatwiamy różne rzeczy. mogłabym siedzieć w domu ze Stasiem a Sławek by załatwiał ale tak jest ok. młody się dotleni a ja się nie nudzę a i jeszcze jest kwestia tego żeby każdą chwilę wykorzystać razem :-)

mój starszy syn urodził się 4560 g i w szpitalu zakładałam mu pampersy nr 1 w domu przeszłam od razu na 2 teraz pewnie jeszcze do miesiąca będę 1 używać a później przechodzę na wielorazowe wełniane :-)

reklama
Stokrotka, Kinia co u Was? Nie odzywacie się długo

Dziewczyny jak ubieracie swoje maluszki w domu? U mnie jest 21 stopni i zakładam małej body z długim rękawem plus śpiochy, albo tylko pajacyk. Ale tak się zastanawiam czy nie ubieram jej za lekko. Nie chcę jej też przegrzewać.
Na noc zakładam jej bodziak z długim rękawkiem, skarpetki i zawijam w rożek.

Ostatnia edycja:
Ja na noc zakladam pajacyk + ewentualnie skarpetki. Jak odkladam ja do lozeczja do owiham ha w cieniutki bawelniany otulacz i cieplejszy rozek lub kocyk a jak spi przy mnie to bez otulacza tylko kocykiem przykrywam

A w dzien body na krotki rekaw spodenki i cieniutka bluzeczka ;) mysle ze ok, kark ma cieply, raczki i stopki tez.

Ja też tak chciałam ubierać jak wy i uważam,że jedna warstwa w domu jest odpowiednia. Starsza córka była ubierana w body+spodenki a na noc pajac.
Ale młodsza jest straszny zmarzluch. Zwykle ma body z długi rękawem+ pajac welurowy i jeszcze się trzęsie. Na noc ma body+ pajac+ zwijam ją w kocyk. Jestem przeciwnikiem przegrzewania a taki marznący egzemplarz mi się trafił :)

Reni84 u nas cisza :-) czytam was codziennie i odpoczywam dzis musze sie zabrac za prasowanie bo nie mam nic poprasowanego :-(

reklama
Do góry