reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ktoś mi dziecko zaczarował, w dzień nie chce spać tylko płacze. Ma sucho, jest najedzona, jest jej cieplutko, do mamy się przytula, brzuszek jej nie boli a mimo to płacze. Chyba ze zmęczenia, że zasnąć nie może a spać jej się chce :-( Oj tęsknię za czasem jak tylko jadła i spała. Macie jakiś sprawdzony sposób na zasypianie dziecka?

reklama
Reni, nasz młody za to ciągle chce być przy cycu:( mam wrażenie że nic innego nie robię tylko karmię cały dzień:( zasypia na godzine albo i nawet nie i znowu szuka:( raz albo dwa razy dziennie śpi po 3 godziny.. i też nie mam na niego sposobu:( w nocy tak samo pobudki co godzinę:(

gosikkk gratulacje!
My też czekamy ale jakoś nic się nie chce z tego czekania rozwinąć. Małej chyba dobrze w Brzuszku. Trzymam kciuki za wszystkie co mają rodzić :)

gosikk gratulacje dla Ciebie i całusy dla córci :-)

każde dziecko inne więc i na każde działa coś innego. u nas jak młody się złości to głaszczemy go po buzi jednym paluszkiem i w 3 minuty się uspokaja :-)

Moja natomiast często chce leżeć u nas na brzuchu chce nas czuć i wtedy ciężko ja odstawić do lóżeczka, wtedy stoję z robotą ale stwierdzam że widocznie tak potrzebuje a obiad nie ucieknie dobrze ze nie płacze.

Je w dzień i w nocy nieregularnie czasem w nocy wstaje co 2 ha a czasem co 4 ale.póki co nie narzekam nawet się wysypalo bo maz ja w nocy czasem przewinienia lub weznie do siebie więc Między kamieniami mam luźnej. Dzisiaj nasciagalam mleko to powiedział.że da jej w nocy :-)

Współczuję Reni że mała tak płacze ale może jej przejdzie.

Ja wiem ze ten czas kiedy mała tylko je i śpi szybko minie i będzie trzeba więcej się nagimnastykowac żeby z dzieckiem spędzić czas i zabawić dlatego teraz jeszcze korzystam.że jest małym aniołkiem :-)

Ja będę od początku sama w domu, mój do pracy, a obiad i siebie trzeba ogarnąć wiec sprawiłam dla malej Leżaczek-bujaczek żeby w ciągu dnia z godzinkę mieć dla siebie. Wiec wydawało mi,sie to dobrym pomysłem. A Wy co myślicie o takich Lezaczka?

Te bujaczki są od 2 miesiąca. My naszego młodego wsadzamy ale na dosłownie 10 min max i nie codziennie. Narazie leżał raz i bardzo mu się podobało, podłożyłam pieluszki tetrowe pod pupkę, ale jednak wole poczekać jeszcze.

leżaczek super. jeśli dziecko się przyzwyczai to zyskasz więcej niż godzinkę. jednak nie radzę wkładać dziecka do leżaczka przed ukończeniem miesiąca. szkoda kręgosłupa

Troszkę o tym czytałam, że kręgosłup i pozycja itp itd, boje się ze bez tego nie rusze się z miejsca a obowiązki niestety będą.
Ale skoro ma to mamuśką ułatwiać funkcjonowanie to odczekam 2 mies. i będę sobie pomagać Leżaczkiem. :)

reklama
Dziewczyny które rodziły SN a akcja sama się zaczęła
Miałyście jakieś szczególne objawy rozpoczynającego się porodu? Nie wiem, wody wam odeszły, mocne lub słabsze skurcze? Czy jeszcze coś innego

Do góry