reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej
nadal nie urodziłam, w nocy od 23-3 miałam bóle nieregularne, myślałam że coś się zaczyna ale dupa. A jestem na patologii bo skierował mnie prowadzacy, mieli zakladac balonik bo wod malo i starzejace lozysko ale nic nie robia narazie, czekaja az samo sie rozkreci ..... Mam nadzieje, że utro cos sie wyjasni. /skurcze na ktg pokazują 60-70% i troche bolą. Bardzo się boję i tęsknie za dzieciaczkami w domu .....
no ryczeć sie chce :crazy:

reklama
Ja też nie rodze niestety. Termin minoł wczoraj jak sie nic nie rozkreci to dopiero w następną niedzielę mam się stawić w szpitalu. Jutro usg oby moja córeczka nie była już za ciezka

ech a mi do terminu jeszcze 11 dni, ciekawe czy uda mi się urodzić w listopadzie ;) na wagę już nawet nie wchodzę, ale jutro wizyta z ktg, więc pewnie i ważenie mnie nie ominie ;)

Ewel doczekasz się na lenke będzie mały uparciuszek z niej :-) mała już tak.długo straszyla wyjściem że teraz chyba boi się wyjść heheh

Ja po wizycie na IP, zle trafiliśmy, 2 kobitki rodziły przede mną, wiec czekaliśmy od 12 do 16 na ktg. Jedna rodząca w korytarzu zemdlała, spadła na podłogę, ja się przestraszyłam na ten widok bardzo. Zabrali ja na łóżku potem.
U mnie bez zmian, 3 dni po terminie, szyjka wciaz 2 cm, brak rozwarcia, brak czynności skurczowej. ktg w normie. Waga na usg synka juz 4250 gr i długie nogi (szykuje sie duza dzidzia), wiec chcieli mnie położyć juz od razu dziś na odział ale wymigałam sie do 19/11 (7 dni po terminie juz planowo zabierają).
Wole w domu czekać te 4 dni, niż w szpitalu. Wciąż mam nadzieje ze może cos ruszy samo, nie chce wywoływanego porodu, bo i ilość wod w normie, i łożysko wydolne. A lekarka sama powiedziała ze z moim wzrostem i figura to i 4500 g dam rade wypchnąć :)

Cheetah to ile masz wzrostu i wagu teraz.

Dziewczyny te ktore aa jeszcze w dwupaku czy wasze dzieciaki w brzuszku czesto maja czkawke?

reklama
Moje przestalo ostatnio mieć czkawke, no ja w szpitalu dalej oczekuje na przyjście mojej córeczki na świat. Do czwartku j ma czas, czuje się tu bezpieczna i spokojna. Ktg mam 6 razy, ciśnienie mi mierzą, kolor wód sprawdzali i jest wszystko dobrze. W nocy miałam skurcze ale nad ranem znikły, są tu super położne jedna z nich wczoraj dotykala mi brzucha i oceniła dziś Pani nie urodzi i faktycznie hehe. Jakoś nastawiam się na śr lub czw.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry