reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja mam 63 dni... A jak już czekam... Kazdy dzień mi się duży myślę co zrobić żeby szybciej mi zlecialo
he

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Laktator mam zamiar kupić niedrogi, później mogę nie mieć głowy do tego. Jak się nie przyda - odsprzedam. Przy synach sie przydał, wiec myślę, że teraz też. Zostało mi 55 dni :-)
Zaliczyłam drzemkę i wstałam mega głodna, właśnie wciągnęłam 2 kromki chleba z pasztetem i pomidorem i 2 naleśniki z powidłami śliwkowymi a to wszystko popijam kawą inką. nie wiem co się dzieje, ale jak żołądek nie boli to ciągle jem!!!!

Ja mam takie doświadczenie odnośnie laktatora.

Po urodzeniu córki użyłam w czwartej dobie po porodzie w dniu powrotu do domu. Miałam taki nawał, że nie miałam wyboru. Przy nawale nie dobrze jest używać i odciągać bo to sygnał dla organizmu, że ma produkować jeszcze więcej, ale ja musiałam odciągnąć choć po 15 ml bo dziecko ne umiało sutka chwycić takie miałam naprężone piersi.

Potem odciągałam na jedno karmienie dziennie bo szybko wróciłam do pracy i córce zupełnie nie przeszkadzało, że raz dziennie dostawało z butelki- nie zanikał odruch ssania, nie przestawiła się na butlę.

No i laktator warto mieć właśnie jak mleka jest mało na rozkręcenie laktacji.
Dla mnie trzeba go mieć przed porodem, ale to moje zdanie.

A co do ubranek to ja mam mało, ale córę pierwsza przebierała do 4- 5 razy dziennie bo tak ulewała. A i kupy takie dziecko ma rzadkie więc często się przebiera.

U mnie 47 do cc suszarka świetna sprawa mam i chwale ale zeby nie było za pięknie zmywarka mi sie rozkraczyla kuswa Mac no najgorsze to jest to ze musze jechać do sklepu i coś wybrać nie lubie nie chce! A bez zmywarki życia nie ma dzisiaj chłopaki Zapragnęli robić zupę i przesyłali pol worka pseigoe jedzenia do psiej miski i pol kuchni płynie w wodzie i psim żarciu piknie ja mam laktator bo mi sie przydał teraz tez chce używać moja koleżanka miał tak duzo pokarmu ze jak dostała nawał to miała jeden wielki kamień tyle sie nacierpiała bo dwie doradczynię laktacyjne jej te cycki maglowalo guz na guzie normalnie przy drugim dziecku kupiła taki ręczny aventa bo tak sie bała ze znowu ja to spotka i zawsze troche odciagala na poczatku bo dIecko nie umiało chwycić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja mam zamiar spiochy i pajace ubierac na noc a w dzien body dl lub krotki rekaw na to bluzeczka i do tego getry, spodenki czy polspiochy mam je z fajnych materialow i sa wygodne :-) przynajmniej tak mi siw wydaje.
pewnie pajace tez bede uzywac , ale lubie stroic dziecko, wiadomo bez przesady bo najwazniejsza jego wygoda, wiec nie bede od razu ubierac dzinsow , ale jak troche podrosnie a na chwile w gosci mozna wystroic w jakas ladna sukienke wygodna.
syna podobnie ubieralam i nie byl jakis skrepowany. rajstopki fakt na poczatek ciezko ubrac, wiec lepiej pod dresik wlasnie pajaca ubrac jak idziemy np na spacer.

sa rozne suszarki, lepsze sa pewnie te osobne ja mam pralko-suszarke, moze sie do niej przekonam , bede mniej ciuchow wkladac to mniej sie pogna.
narazie nie mialam parcia na jej uzywanie bo nie piore duzo, bo jestem z synem glownie, wiec na weekend jakies 2 pralki srednio prania a wole jak jest pogoda suszyc jak pisalam na balkonie, ale na zime to super sprawa i jak sie duzo pierze to juz w ogole ulatwienie :-) wiec jak sie ma miejsce i pieniadze to pewnie warto

Mam podobne zdania co Malaja.
Jak nie ma mleka w piersi a maluch przystawiany nie ciagnie to wypracowac laktacje mozna laktatorem.W naszym przypadku okazal sie potrzebny o 21 i gdzie teraz kupic?Maz przytargal o 23 reczny za 30 zl z apteki.Tragedia.No ale czego sie nie robi dla dziecka.Siare udalo mi sie sciagnac.Po calonocnej pracy rano mleko zaczelo plynac.
Co do mieszania butli z piersia to tez slyszalam ze to dobry pomysl to od mam.Na 3 mc syn nie chciał slyszec o butelce.A juz o piciu po 6 mcu kaszy z butli nie bylo mowy.Pil cos tam w niekapku a karmilam rano i wieczorem zrobiona kaszka lyzeczka. No jest to upierdliwe-butla bylaby wygodniejsza ale no tragedi nie bylo. W sumie zima to nigdzie sie nie bede wybierac zeby malego zostawiac.Co 3h karmienie to gdzies wyskocze autem po jakies ubranko czy strzyzenie.Wszystko zalezy jakie dziecko bedzie i czy mi da w ogole pomyslec :)

widzialam tez ze ludzie klada suszarke na pralke i zajmuje mniej miejsca wtedy

ja kupie laktator po porodzie, ale taki najzwyklejszy , przy synu sporo uzywalam, tez sciagalam i dawalam mleko z butelki i nie mial problemow zeby potem ssac piers, a ja bylam spokojniejsza, ze w razie co z butelki sie napije.
nie chcialabym by moje dziecko potem nie potrafilo napisc sie z butelki , to klopotliwe jak naprawde musisz gdzies wyjc lub potem dokarmiasz

Dddmala dokładnie to samo babka od laktacji mówiła ze ona swojej córce raz w tygodniu dawała butelkę żeby mieć pewność że gdyby coś jej dziecko nie będzie głodne.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Córkę ubierałam głównie w body z krótkim rękawem i spodenki (albo bez bo to lato było), teraz też tak zamierzam- body z długim+ spodenki czy półśpiochy. W domu ubieram tylko jedną warstwę ubrań.
A na noc pajac.
U mnie taki system się sprawdził więc kaftaników nie kupowałam tym razem wcale tak samo śpiochów.

Do góry