Jeśli chodzi o mycie okien to mylą z mężem w czczo ręce i po dwóch dniach po deszczu były tak samo brudne ale myślę że w październiku go pogo nie do mycia. Chętny nie będzie bo mamy duże mieszkanie 10 podwójnych okien... a pozostałe porządki myślę że za miesiąc pranie dywanów itd. Dobrze ze nie mam firanek tylko rolety wiec ominie mnie pranie i ich prasowanie... a wy tak na poważnie zamierzacie myć okna?
reklama
No ja zamierzam myć bo w sumie przez cały okres ciąży nie myłam. Mąż umył raz ale jakoś tak średnio dowierzam w solidność tego jego mycia
Firanek prasować nie muszę, ale wypiorę, wybielę. Ale to tak za miesiąc.
Dywanów nie mam, a w szafkach mam czysto bo sprzątam na bieżąco. W sumie to tylko te okna mi zalegają.
Firanek prasować nie muszę, ale wypiorę, wybielę. Ale to tak za miesiąc.
Dywanów nie mam, a w szafkach mam czysto bo sprzątam na bieżąco. W sumie to tylko te okna mi zalegają.
Tzn ze czujesz się dobrze ja bym się nie odważył chociaż wiem ze dałabym rade ale jak coś porobić to dostaje kolki zwłaszcza jeśli robie coś z rękami w górze. .. a jak brzycha mnie boli to zaraz mam wyrzuty sumienia ze po co to robiłam. .. wiec myć nie będę ale pozostałe rzeczy jeszcze daje rady dzisiaj okurza łam jutro podłogi boje się przecholowac W Końcu Kończę 7 Miesiac powoli...
Ja się dobrze czuję. Gdyby nie brzuch i to, że już człapię jak kaczuszka to funkcjonowałabym prawie normalnie. Na pewno znacznie bardziej się męczę i potrzebuje więcej snu chyba, ale po za tym nie narzekam.
Ale na razie okien nie myję bo się boję, że to za duży wysiłek. Może głupio to zabrzmi, ale zbyt młoda ciąża jeszcze by rodzić przedwcześnie...
Ale na razie okien nie myję bo się boję, że to za duży wysiłek. Może głupio to zabrzmi, ale zbyt młoda ciąża jeszcze by rodzić przedwcześnie...
gosikkk
Fanka BB :)
a mi okna pomyła mama :-) prosiły się o umycie bo remoncik mały był, mama zaproponowała więc skorzystałam. Firanek nie mam, dywanów też nie. W szafkach w miarę ok. Uwielbiam porządek :-)
Jeju zabralo mi sie na ogladanie programu politycznego tak czy nie i juz mnie biere jak slucham tego z PIS to zastanawiam sie z jakiej kontowni oni tych ludzi biora no plakac sie chce ze tacy ludzie najprawdopodobniej beda rzadzili Polska
Sylka87
A ja wlasnie wrocilam panienskiego uswiadomilam sobie ze chyba stara jestem prawie wszystkie laski ledwo ok 20 albo to brak alkoholu ale jakos dziko sie czułam; ) a co do sprzątania remontow itd to ja teraz nic nie robie bo to nie ma sensu ale czeka nas hardcore przeprowadzka i remont w październiku. Na samą mysl mi slabo ale coz ja tez ogólnie czuje sie dobrze ale brakuje mi tlenu. Maluchy coraz bardziej się rozpychaja i siedziec za długo nie moge. Leżąc ciągle zmieniam pozycję i sapie jak lokomotywa. A co będzie dalej...
finkemma
Ja to juz wam nawet nie bede narzekac bo i tak ciagle marudze jak mi to zle co do mycia okien to nie wolno bo jest ryzyko ze lozysko zacznie sie odklejac gdy rece w gorze. Ja odpuszam cala ciaze, meza gonie, firany prasowalam On wieszal. Co do sprzatania to u mnie teraz maz wszystko robi i troche jest syf a ja strasznie nie lubie balaganu jak cos lezy nie na swoim miejscu to az gotuje sie wewnetrznie, nerwy zaraz mam. A teraz nic nie moge zrobic. Ogolnie u mnie nigdy nie ma wielkiego sprzatania bo na bierzaco wszystko robie. Szafki w kuchni czy lampy czy ubrania mam ochote ,czas to ogarniam. Jedynie wlasnie okna sa takim wiekszym sprzataniem bo i te firany trzeba wielkie prasowac. I na swieta zawsze meble suwam czyli dwa razy w roku. A tak to nie bo szkoda mi podlogi.
Boli mnie dzis brzuch na dole z prawej strony te wiezadla czy cos chyba brzuszek znowu rosnie
Boli mnie dzis brzuch na dole z prawej strony te wiezadla czy cos chyba brzuszek znowu rosnie
Ostatnia edycja:
reklama
Ja już kończę prasowac ciuszki. Zostały mi do poprania maskotki, mata eduk, chusta, sciagnac i umyc lozeczko karuzele krzeselko i poustawiac. No i torbe spakować i apteczne zamówić. Będzie wsio. We wrześniu wpaść do szkoly rodzenia muszę bo mam parę pytań.