reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja paznokcie muszę mieć zrobione :D i cały czas praktycznie mam hybrydy, teraz odpoczywają mi paznokcie i zwykły lakier. A włosy farbuję. tylko staram się szukać farb bez amoniaku. I ja rozjaśniam. Tzn. kupuję farby rozjaśniające i koloryzujące w jednym. Syoss Oleo Intense, albo Garnier Olia używam. Mama290, mi też prodigy nie wyszedł. Miałam mieć miedziany blond, a to oobok miedzi nie stało, i wypłukało się po miesiącu. Więcej nie kupię.

reklama
Ja mysle ze nie mozna sie dac zwariowac kwestia powiedziec w salonie ze sie jest w ciazy wtedy moze dla ostroznosci nie bede bardzo dlugo trzymac farby albo kilka milimetrow od skory glowy w kazym razie jak czesto w ciazy nie poddajesz sie tym zabiegom to nie powinno to miec zadnego wplywu na płod. Oczywiscie kazda z nas ma wybór i sama decyduje o tym., moja była ginka nie widziala zadnych przeciwskazan a to byla wiekowa kobitka wiec ma troche doswiadczenia, kwestia pewnie czy tez czy jest sie alergikiem na jakis skladnik farb.

Mi ginka powiedziala zebym tylko sie nie spodziewala rewelacyjnych efektow bo hormony moga spowodowac ze albo farba spłynie, albo wyjdzie troche inny kolor itp.

Ja nigdy nie rozjasnialam wlosow w ciazy to byl by moj pierwszy i jedyny raz ze wzgledu na wesele... moj naturalny kolor to brunetka a zawsze robie balejage na blond i braz ...

Mi lekarz pozwolił włoski robić, a ja farbuję farbami poleconymi przez moją fryzjerkę, która wie, że jestem w ciąży. Więc ufam obojgu. Tylko ja zaznaczam, że robię włosy farbami koloryzującymi, które rozjaśniają do 2-3 tonów. Farbowałam też w I trymestrze (u fryzjerki) i malutka jest zdrowa i dobrze się rozwija. Myślę, że teraz te farby nie są tak szkodliwe jak kiedyś, coraz to nowsze są udoskonalenia w nich itp.

Kinia, depilacja woskiem myślę, że nie zaszkodzi, jedyne co, to będzie Cię bolało :p a brwi to tak mała powierzchnia, że rach ciach i po sprawie.

Ja ogólnie nie rozumiem takiego dmuchania na siebie jak na jajko. Włosów nie farbować, nie opalać się, nie malować za mocno, do kosmetyczek nie chodzić. A jak jakaś matka dba o siebie, to mowią, że zaniedbuje dziecko. Wszystko oczywiście ze zdrowym rozsądkiem. Ja dbam o swój wygląd tak, jak dbałam przed ciążą. Tak samo się maluję, farbuję włosy, robię paznokcie. Na pewno nie robię nic, co szkodzi mojemu dziecku, a każda kobieta, nawet w ciązy, chce ładnie wyglądać. A co będzie, jak urodze, i czy będe na to miała czas, to sie okaże :p

Ja zrobiłam górna wargę woskiem i z tydzień miałam dwa czerwone placki miałam laser na całe ciało. Kilka lat temu ale w ciazy mi włoski podrastaly tu i uwdzie teraz gole jeszczerzed samym porodem machnę wszytsko bo teraz to nogi i pachy lecę z rożnymi rzeczami jest tak ze żadna firma nie weźmie odpowiedzialności co by sie stało jakby zaszkodziło w ciazy i jedni mówi a farbuj a drudzy lepiej nie ja w poprzedniej ciazy miałam odrosty na pół głowy bo sie bałam ze coś zaszkodzę teraz jedna przygoda z farba ale juz mam nowa i będę. Ja kładła bo nie chce wyglądać jak mietla paNokci nie robię x lat i sie nie maluje :) straszę :)

reklama
Ja wlasnie z garniera ta oila robilam bez probelmu i juz sie o niebo lepiej czuje :) ja mam ten problem ze od x lat chodze w blondzie a swoje naturalne mam ciemne i szybko odrosty wychodza po tych wakacjach strasznie szybko mi farba zeszla ale wiadomo dzien w dzien mycie bo pelno piasku :)
Ja w 1 ciazy ani wlosow nie robilam ani paznokci bo sie balam jak poszlam do porodu to wygladalam jak kocmołuch bo szybko zaczelam siwiec gdzies kolo 20 i na ciemnych moich masakra....
Teraz wyszlam z zalozenia ze co ma byc to i tak bedzie a na pewno wszystkie farby juz sa mniej szkodliwe niz kiedys :)
A szczesliwa mama to szczesliwa dzidzia :)

Do góry